Prima pagină » Culinar » Brioșe cu vanilie. Ideale de servit dimineața la cafea

Brioșe cu vanilie. Ideale de servit dimineața la cafea

29 ian. 2024, 12:02,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm la micul dejun cu un desert rafinat, pufos și aromat, putem face niște brioșe cu vanilie. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Brioșele cu vanilie sunt delicioase și ideale de servit dimineața la cafea.

Brioșe cu vanilie

Când vine vorba de rețetele de desert de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele brioșe cu vanilie. Acestea se fac rapid, cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de îndemânare.

Brioșele cu vanilie merg de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte deserturi pufoase și gustoase. Putem adăuga în compoziția de brioșe și niște stafide hidratate. Brioșele pot fi servite și dimineața alături de o cafea aromată și energizantă.

Pentru iubitorii de deserturi fine și savruoase putem face și o prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dacă vrem să facem un desert rafinat, cu o tentă răcoroasă, ideal este un tiramisu cu cremă de lămâie și pișcoturi însiropate. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Delicioasele brioșe cu vanilie sunt perfecte la orice masă, iar dacă avem în vedere câteva trucuri simple, la final vom obține un desert perfect. Putem servi brioșele ornate cu frișcă sau cu câteva fructe proaspete.

Rețeta unui desert de casă pufos și aromat

Pentru câteva brioșe cu vanilie vom avea nevoie de 200 g de făină, 200 g de zahăr, 200 g de unt, 4 ouă, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 praf de sare și esență de vanilie.

Mai întâi se pune untul la topit. După aceea se pun ouăle și se mixează cu zahărul, zahărul vanilat și sarea. Se adaugă și untul și se amestecă din nou pentru a obține o compoziție cremoasă și fină.

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează ulterior în compoziția de ouă. Când aluatul de brioșe este gata, se toarnă într-o formă specială de brioșe în care am pus hârtie de copt. Se pun brioșele cu vanilie la cuptor timp de 20-30 de minute, iar când sunt gata se scot din cuptor, se lasă la răcit și se servesc simple.

Brioșele cu vanilie sunt pufoase, aromate și merg servite la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după preferințe. Brioșele pot fi făcute simple, cu ciocolată, cu fructe, cu nuci și alune, iar pentru ornat putem folosi un sos de ciocolată, un sos de caramel sau fulgi de cocos sau de ciocolată. La fel de bine putem face și niște brioșe sărate, cu legume și brânză. Acestea sunt ideale ca aperitiv și vor fi apreciate de toți cei de la masă. Pentru niște brioșe sărate vom avea nevoie de 200 g de iaurt, 130 g de brânză de vaci, 120 g de șunculiță de porc, 4 ouă, 2 linguri de ulei, 150 g de făină, jumătate de linguriță de praf de copt, 1 ardei kapia, 1 fir de ceapă verde, pătrunjel, sare, piper și oregano după gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *