Dacă vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu, putem face niște brioșe cu portocale. Acestea sunt pufoase, aromate, cu o textură fină și ușor de făcut. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține niște brioșe delicioase. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert perfect pentru masa de Crăciun.
Brioșe cu portocale
Când vine vorba de desert, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi sunt savuroasele brioșe cu portocale. Acestea se fac rapid, sunt aromate, gustoase și merg servite la orice masă.
Putem pregăti pentru cei dragi niște brioșe cu portocale și la masa de Crăciun alături de alte deserturi alese. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, ideală este o julfă cu nucă. Aceasta este însiropată, gustoasă și merge de minune de Crăciun și de Revelion.
Rețetele de dulciuri de Crăciun sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Delicioasele brioșe cu portocale sunt adorate de mulți dintre noi și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru a obține niște brioșe pufoase trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și aromat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Rețetele de brioșe sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Pentru delicioasele brioșe cu portocale vom avea nevoie de 150 g de zahăr, 270 g de făină, 8 g de praf de copt, 150 ml de lapte, 80 ml de ulei, 2 ouă, 30 ml de suc de portocală, sare, coajă rasă de portocală, zahăr pudră și 12 lingurițe de gem de portocale.
Într-un bol se mixează ouăle împreună cu un praf de sare și zahăr. După aceea se adaugă laptele și uleiul apoi se amestecă din nou. După aceea se toarnă sucul de portocală și coaja rasă de portocală. Ulterior, se adaugă praful de copt și făina. Se amestecă foarte bine aluatul cremos pentru brioșe apoi se toarnă câte o linguriță de aluat în fiecare formă de brioșe, iar deasupra se pune o linguriță de gem de portocale. Pentru decor mai putem folosi și fulgi de cocos sau de ciocolată, dar putem decora și cu pudră de cacao și scorțișoară.
Se pun brioșele la cuptor timp de 30 de minute apoi se scot și se pudrează cu zahăr vanilat. Delicioasele brioșe cu portocale sunt ideale de servit la orice masă. Acestea sunt pufoase, aromate, gustoase și ușor de pregătit. Brioșele cu portocale sunt pe placul multora dintre noi și vor aminti celor dragi de vremea copilăriei. Brioșele pot fi făcute cu portocale, cu mere coapte, cu ciocolată, cu dulceață sau cu fructe uscate. Brioșele pot fi pregătite ca desert și pentru copii, iar cu câteva ingrediente alese cu grijă vom obține un desert sănătos. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem face pentru cei dragi și o negresă pufoasă cu nucă, stafide și glazură de ciocolată. Brioșele merg de minune și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi rafinate.