Pe lângă faptul că sunt foarte drăgălașe, aceste brioșe cu mere sunt atât de pufoase de se topesec în gură. Acestea pot fi răsfățul perfect pentru orice moment al zilei, ce combină dulceța naturală a merelor coapte cu nutrienții esențiali pentru un gust delicios și benefic pentru sănătate.
Toată lumea adoră brioșele, fie că sunt servite la micul dejun, pe lângă o ceașcă de cafea sau o cană de ceai, fie că sunt oferite drept desert la ocazii speciale. Pentru a face aceste prăjiturele, ai nevoie de 10 – 12 forme. Iar fructele pot fi de orice soi, dar ar fi bine să nu fie prea dulci.
Rețeta pentru brioșe cu mere
Brioșele sunt bine cunoscute în întreaga lume. Aromele diverse pe cale pot avea și modurile diferite de a le orna le fac perfecte pentru a fi consumate cu orice ocazie, fie la gustările de peste zi sau în pachetul de școală al copiilor, fie la petreceri aniversare ori sărbători.
Pregătirea lor este într-adevăr foarte simplă, așa că le poți savura în compania celor pe care îi iubești. Mai mult de atât, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar în cazul în care nu simți nevoia să mănânci prea mult, poți opta pentru aceste brioșe delicioase cu mere.
Specialiștii recomandă să nu sărim peste micul dejun și ne începem ziua cu o masă echilibrată. Totuși, nu mereu ai poftă de omletă și legume, dar există soluții chiar și pentru cei mai mofturoși membri ai familiei.
Astfel merită să încerci următoarea rețetă de brioșe cu mere. Nu estenevoie să te trezești cu câteva ore mai devreme, căci pot fi gătite seara și servite a doua zi. În plus, merg perfect cu cafea.
Aceste brioșe cu mere se obțin din 125 grame de unt, 125 grame de zahăr brun, 150 ml de lapte, 2 ouă și 250 de grame de făină. Totodată, vor mai fi necesare o linguriță și jumătate de praf de copt, o jumătate de linguriță de scorțișoară și 3 mere.
Cum se pregătesc aceste delicioase prăjiturele
Pentru a pregăti brioșele cu mere, începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade, apoi tapetează formele cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Între timp, spală merele, curăță-le de coajă și taie-le cubulețe. Untul se înmoaie bine și apoi se amestecă cu zahărul.
După aceea, treptat, adaugă laptele și ouăle și amestecă energic. Ar trebui să obții astfel o compoziție spumoasă. Din mere poți să faci și o delicioasă prăjitură cu bulion și mere.
Făina, scoțișoara și praful de copt se cert într-un vas și se toarnă peste ele amestecut obținut anterior. Mixează repede, altfel se vor forma cocoloașe. La final, pune în aluat merele tăiate cubulețe.
Umple bine formele de brioșe, pentru că aceste nu cresc la fel de mult ca cele obișnuite, și coace-le timp de 25-30 de minute. Sunt foarte bune atât calde, cât și reci, fiind ideale pentru pachețel, copiii le vor adora.
Dacă vrei să personalizei aceste brioșe cu mere poți adăuga în aluat nuci sau stafide, care nu numai că vor îmbogăți textura brioșelor, ci vor oferi și o varietate de arome, ceea ce va transforma desertul într-o experiență gustativă mai complexă și interesantă. Un truc simplu pentru a intensifica aroma și gustul acestor brioșe cu mere este să folosești scorțișoară în acest preparat.