Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune brioșe cu dovleac. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești un desert de toamnă pufos și aromat.
Brioșe cu dovleac
Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem face niște brioșe cu dovleac. Acestea sunt nelipsite de la masă în sezonul de toamnă, când dovleceii aromați se coc.
Brioșele pot fi făcute cu ciocolată, cu vanilie, cu fructe, cu dulceață sau cu dovleac. Cele cu dovleac au o savoare aparte și o textură deosebită, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva ingrediente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative.
Pe lângă pufoasele brioșe putem pregăti și o prăjitură cu măr și scorțișoară. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi aromate, fine și spectaculoaase ideală este o prăjitură cu cafea ness. Desertul poate fi servit la orice masă și la orice ocazie.
Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă
Dacă vrem să pregătim acasă niște brioșe cu dovleac vom avea nevoie de 200 g de făină, 200 g de dovleac crud, 150 g de zahăr, 100 g de unt, 2 ouă, 150 g de iaurt, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță de scorțișoară și 1 praf de sare. Mai întâi se pregătește dovleacul prntru brioșe. Acesta se spală, se curăță și se dă prin răzătoarea mare apoi se pune într-un bol și se amestecă împreună cu 100 g de zahăr.
După aceea se pune dovleacul la călit până scade toată zeama și devine ca un gem, apoi se adaugă scorțișoară și zahăr vanilat. Într-un castron se bate spumă untul cu restul de zahăr și ouăle. Treptat se pune și făina amestecată cu sarea și praful de copt apoi se adaugă și dovleacul și se amestecă totul foarte bine. La final se toarnă iaurtul și se amestecă din nou.
Se va obține un aluat cu o consistență ca de cremă și cu o culoare deosebită. Se pun mici hârtii de copt în formele pentru brioșe și se vor umple pe trei sferturi pentru a lăsa loc brioșelor să crească. Se dau la cuptor timp de 25 de minute apoi se scot și se las la răcit. Se pudrează cu zahăr vanilat apoi se servesc ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative.
Brioșele cu dovleac sunt gustoase, aromate și ideale de pregătit la orice ocazie. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, însă rezultatul este unul spectaculos. Brioșele pot fi pregătite la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat aromat, delicios și pufos. Rețetele de brioșe sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acestea pot fi făcute cu fructe, cu ciocolată, cu vanilie sau cu dovleac, după rețeta de toamnă.