Prima pagină » Culinar » Brioșe aperitiv din ingrediente pentru pizza. Vor face furori la petreceri
Brioșe aperitiv din ingrediente pentru pizza. Vor face furori la petreceri

Brioșe aperitiv din ingrediente pentru pizza. Vor face furori la petreceri

22 nov. 2023, 13:15,
BZI.ro, în Culinar

Formele pentru brioșe pot fi folosite pentru a coace și alte preparate în ele. Ele pot fi cu adevărat un element de bază în bucătărie, atât timp cât ai la îndemână rețetele potrivite. Rețetă de brioșe aperitiv prezentată în continuare este potrivită a fi consumată pe tot parcursul zilei, ca o masă completă în combinație cu o garnitură consistentă, sau la petreceri. Dimenisunea mică a brioșelor, fac din acestea un aperitiv minunat, fie că sunt dulci sau sărate.

Rețetă de pizza în formă de brioșe aperitiv

Aceste brioșe aperitiv sunt o combinație câștigătoare între pizza și brioșe. Cea mai bună parte este că poți poți da frâu liber creativității și poți experimenta cu topping-urile și sosul, chiar și cu tipul de cașcaval folosit.
Rețeta este ușor de urmărit și rapid de făcut. Doar urmează pașii înainte de a începe prepararea. Măsurarea ingredientelor în mod corespunzător este importantă.

Puteți căptuși cupele de brioșe cu hârtie de copt sau, dacă nu aveți, ungeți bine fiecare formă cu unt și presărați puțină făină. Nu ignorați nici o zonă, pentru că brânza se va topi în timpul coacerii (aceasta este cea mai gustoasă parte) și nu vrem să riscăm să se lipească.

Cea mai recomandată pentru această rețetă este făina albă, însă poți folosi jumătate făină integrală și jumătate făină albă pentru o variantă mai sănătoasă. Nu ai cum da greș cu cheddar și mozzarella, însă poți utiliza și gorgonzola sau alte brânzeturi după bunul plac. Prepararea sosului de pizza este opțională și îl puteți face în orice mod vă place.

Pentru a prepara aceste aperitive aveți nevoie de aluat pentru pizza, 100 grame de făină albă pentru presărat, 150 grame de sos de pizza, 200 grame de brânză mozzarella rasă, 24 felii de pepperoni, 2 linguri de ulei de măsline sau de avocado.

Pregătire și coacere

Indiferent dacă folosești aluat de pizza făcut în casă sau cumpărat din magazin, lasă aluatul să se odihnească pe blatul de lucru pentru cel puțin 1 oră, astfel încât să ajungă la temperatura camerei. Acest lucru va permite aluatului să se relaxeze și să-l facă mai ușor de manevrat.

În primul rând, încălzește cuptorul la aproximativ 200 grade Celsius. Pe o suprafață curată și presărată cu făină, întinde aluatul până ajunge la o grosime de aproximativ aproximativ 0,6 cm. Folosind un capac de borcan cu gură largă, decupează 12 cercuri de aluat de 8 centimetri.

Cu o pensulă de patiserie, unge ușor interiorul formei de brioșe cu ulei de măsline sau de avocado. Ia fiecare cerc de aluat pentru pizza, întinde-le ușor, iar apoi așează-le în formă astfel încât să acopere pereții și să formeze o cupă. Adaugă puțină brânză rasă, apoi pune sosul de pizza, 2 felii de pepperoni și acoperă cu mai multă brânză. Apasă ușor umplutura în aluat. Pentru a evita împrăștierea cașcavalului, așază forma de brioșe pe o tavă de copt mare. Coace la aproximativ 200°C timp de 20-23 de minute. Lasă brioșele aperitiv să se răcească puțin pe un grătar. Servite cât încă sunt calde și proaspete te vor cuceri pe loc, însă sunt foarte bune și reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *