Prima pagină » Eveniment-Social » Bridge Delivery 2024 dă culoare Pasajului „Octav Băncilă”. Iașul devine epicentrul creativității și al artei urbane: „Este cea mai mare ediție, avem și artiști internaționali”

Bridge Delivery 2024 dă culoare Pasajului „Octav Băncilă”. Iașul devine epicentrul creativității și al artei urbane: „Este cea mai mare ediție, avem și artiști internaționali”

14 sept. 2024, 02:00,
Andreea STAN în Eveniment-Social

În perioada 20-22 septembrie, Iașul va găzdui cel mai captivant festival urban. În Parcul „Octav Băncilă” și în arealul fostei Fabrici de Țigarete, va avea loc Bridge Delivery 2024, un episod special al Street Delivery Iași. Ediția de anul acesta marchează inaugurarea celei mai mari Galerii de Artă Urbană din întreaga Moldovă

Scopul evenimentului rezidă în regenerarea prin artă a unor zone din oraș. Astfel, Bridge Delivery 2024 își propune să redea spațiul public oamenilor și să stabilească modele de comportament civic și de relaționare cu orașul. Iașul are nevoie de inițiative artistice care să recupereze teren în fața invaziei agresive a autoturismelor.

Bridge Delivery 2024 dă culoare Pasajului „Octav Băncilă” din Iași

Bridge Delivery 2024 este organizat de Asociația Artipic și Fundația Cărturești și beneficiază de sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iași, European Festivals Fund for Emerging Artists și Culture Moves Europe.

Bridge Delivery 2024 vine cu o noutate în fața publicului ieșean, inaugurând cea mai mare Galerie de Artă Urbană din Moldova. În acest sens, zeci de artiști vor picta un nou mural și vor aduce la viață Pasajul „Octav Băncilă”, creând opere ce vor redefini percepția asupra spațiului urban. Printre aceștia se numără Pisica Pătrată, Pulsar, Yulia Abramova și mulți alții atât din țară, cât și din străinătate

„Anul acesta, este cea mai mare ediție de la Pasajul «Octav Băncilă». Festivalul aduce zeci de activități pentru întregul public. În plus, avem și artiști internaționali, din Italia și Ucraina, care vor picta la pasaj sau vor susține performance-uri. Avem și două scene, una în Parcul «Octav Băncilă», iar alta în zona fostei fabrici Țigarete”, au transmis reprezentanții Asociației Artipic.

Astfel, timp de trei zile, în Parcul „Octav Băncilă”, ieșenii vor avea parte de o sumedenie de activități gratuite. Printre acestea se numără ateliere de creație, muzicale și de dans, dezbateri, expoziții și demonstrații. Mai mult decât atât, pe scenă vor urca numeroase trupe care promit să mențină atmosfera electrizantă pe tot parcursul evenimentului.

Zeci de surprize pregătite pentru ieșeni la Bridge Delivery 2024

Vineri, 20 septembrie 2024, începând cu ora 16:00 și până la 22:00, în Parcul „Octav Băncilă”, ieșenii pot lua parte la activitățile pregătite de organizatori. Printre acestea se numără desene cu cretă, ghicitori, jocuri interactive și face painting, expoziție cu demonstrație de roboți și activități de informare, ateliere și demonstrații de street workout, dar și un moment marca Șubi Tuba. Mai mult, pe scena de la fabrică vor concerta Libe & Alex Rusu DJ, Merschi, Jazzify, Zona 9, Norzeatic & Qinta Spartă.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 12:00 și până la 22:30, în Parcul „Octav Băncilă”, se vor organiza ateliere de robotică, VR, inginerie, construcții 3D de mașini, avioane și alte autovehicule, vânătoare de comori și expoziție de ilustrații cu vânzare. Vor urca pe scena din parc, dar și pe cea de la fabrică, Arhaic Beats, David Luca Quartet, Attica, TEIU și SHE.

Duminică, 22 septembrie, începând cu ora 16:00 și până la 23:00, ieșenii se pot bucura de facepainting, tatuaje și codițe împletite, atelier de colaj și pictură pe temă feministă, precum și un tur ghidat al Galeriei de Artă Urbană din zona Pasajului „Octav Băncilă”. Cei care vor întreține atmosfera vor fi Kidahm DJ, Mars, Socez, Puffincat și Balkan Taksim.

În aceste zile, artiștii care vor aduce la viață la zidul Pasajului „Octav Băncilă” sunt Alcaz, Alexandra Floarea, Bogdan Ciobanu, Dumitrița Gurău, Frag.menta, Paula Habliuc, Harcea Pacea, Irina Munteanu, Kraita317, Linkhg, Macedonsky, OHBOY (Kaps Crew), Pisica Pătrată, Pulsar Sinaps (Kaps Crew), Roksolana, TTG Crew, Yulia Abramova.

Bridge Delivery 2024 își propune să dea culoare Pasajului „Octav Băncilă”. Festivalul va inaugura cea mai mare Galerie de Artă Urbană din zona Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *