Prima pagină » Local » Breaking news! Minorul care a omorât un pădurar, arestat preventiv
Breaking news! Minorul care a omorât un pădurar, arestat preventiv

Breaking news! Minorul care a omorât un pădurar, arestat preventiv

23 oct. 2019, 11:13,
în Local

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor din com. Sireţel, jud. Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată şi omor calificat.

Propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Cauza a fost investigată împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Iaşi.

La data de 12.09.2019, inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită „Todosoaia” pentru a sustrage lemne, unde a fost surprins de victima G.R. (pădurar). În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei.

De precizat că inculpatul minor I.I. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice stabilindu-se că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Menţionăm că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024