Prima pagină » Local » Breaking news! Iată ce decizie a fost luată la Iaşi în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ce li s-a recomandat ieşenilor
Breaking news! Iată ce decizie a fost luată la Iaşi în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ce li s-a recomandat ieşenilor

Breaking news! Iată ce decizie a fost luată la Iaşi în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ce li s-a recomandat ieşenilor

10 mart. 2020, 15:49,
în Local

În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe lângă măsurile impuse de Comitetul Naţional care s-a luat şi la nivelul judeţului Iaşi, s-a decis printre altele recomandarea către cetăţenii judeţului Iaşi de a sta mai mult în casă şi de a evita locurile aglomerate.

Ideea de bază este de a nu interzice, ci de a recomanda evitarea contactului în spaţiile aglomarate, fie că este vorba de zone comerciale, instituţii publice, etc.

Iată cele mai importante măsuri potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

Art. 1 alin. 1) Comitetul Județean pentru Situații de Urgență mandatează pe Prefectul Județului Iași, în calitate de Președinte al CJSU, în vederea luării unor măsuri urgente. Prefectul județului va fi sprijinit în acest sens de către Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de Directorul executiv al Direcției de Sănătate publică.  Prefectul Județului are obligația de a informa ulterior CJSU cu privire la măsurile dispuse în acest mod. 

alin. 2) În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași se constituie Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, pe teritoriul județului Iași, format din: Directorul Executiv al DSP Iași, Medicul-șef SMURD Iași, Inspectorul Șef al ISU Iași, Managerul General SAJ Iași, Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecționase Iași și Subprefectul județului Iași. Grupul de suport propune prefectului și CJSU luarea unor măsuri specifice.

Art. 2 Se dispune în sarcina spitalelor din județul Iași să asigure suport pentru Spitalul Clinic de Boli Infecționse Iași, conform protocoalelor de transfer.”, se arată în comunicatul CJSU Iași.

Mai multe detalii în ediția de mâine a Cotidianului Bună Ziua Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *