Prima pagină » National » Braşovenii cer demiterea primarului Allen Coliban. S-au strâns peste 12.400 de semnături
Braşovenii cer demiterea primarului Allen Coliban. S-au strâns peste 12.400 de semnături

Braşovenii cer demiterea primarului Allen Coliban. S-au strâns peste 12.400 de semnături

10 nov. 2021, 12:12,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban, nu mai este iubit de cetăţenii oraşului pe care îl conduce. Braşovenii s-au mobilizat şi au strâns mii de semnături pentru a-l demite pe edil.

În doar câteva zile, s-au adunat nu mai puţin de 12.455 de semnături pentru a pune punct mandatului lui Allen Coliban.

Câte semnături sunt necesare pentru a fi demis primarul Brasovului, Allen Coliban

Potrivit AEP, în Municipiul Brașov sunt 243.488 de persoane cu drept de vot. Pentru a fi organizat un referendum sunt necesare minimum 60.872 de semnături.

”Am adunat 12.455 de semnături. Speram că în următoarea perioadă, atunci când vom avea şi corturile amplasate să fie cu mult mai uşor”, a fost anunțul de pe grupul Referendum, potrivit transilvania 365.ro.

Deși sunt șanse mici de reușită în acest demers, pentru că este greu de mobilizat oamenii la vot, inițiativa aduce multe semne de întrebare privind actuala administrație locală. Indiferent de rezultat, Uniunea Salvaţi România Brașov primește o ”palmă” din partea alegătorilor.

Primarul Allen Coliban, acuzat că și-a falsificat CV-ul

Pe numele primarului din Braşov, Allen Coliban, s-a făcut o plângere penală. Presa locală susţine că edilul şi-a falsificat Curriculum Vitae. În momentul în care şi-a redactat CV-ul, aceasta a menţionat că a absolvit studiile unei facultăţi, însă edilul a fost exmatriculat.

„Împotriva numitului Coliban Allen, primar al Municipiului Brașov, cu sediul în Brașov, B-dul Eroilor nr. 8, județ Brașov,

Pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal;
falsificarea documentelor electorale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 391 Cod Penal;
uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 Cod Penal;

toate aceste infracțiuni aflate în concurs, cu aplicarea dispozițiilor art. 38 Cod penal”, potrivit presei locale.

Mai mulți profesori universitari au transmis că primarul Coliban Allen a fost exmatriculat

În plângerea penală sunt regăsite și declarații a mai multor profesori universitari care l-au contrazis pe Coliban Allen. Edilul susținea că a absolvit Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, însă nu a finalizat studiile universitare.

„În luna octombrie 2020, cu ocazia validării numitului Coliban Allen în funcția de primar al municipiului Brașov o parte din mass-media a preluat informația potrivit căreia susținerea numitului Coliban Allen că a absolvit Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București este falsă, în realitate, Coliban Allen nefinalizând studiile acestei universități.

Mai mult, două cadre universitare, respectiv prodecanul Facultății de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București — domnul profesor Ciprian Dobre și domnul profesor conferențiar Traian Rebedea, din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, au formulat declarații publice pe mai multe canale media, dar mai ales au atașat DOCUMENTE (foi matricole, declarații, adresă, etc.), declarații, documente din care REZULTĂ FĂRĂ ECHIVOC faptul că numitul Coliban Allen nu numai că nu a finalizat studiile acestei facultăți, DECI NU A ABSOLVIT această facultate, ba dimpotrivă, chiar A FOST EXMATRICULAT”, potrivit presei locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`