Află toate informațiile pe care trebuie să știi despre brânza cottage, inclusiv aspectele de care ar trebui să ții cont dacă o consumi.
Acest tip de brânză moale este obținută din lapte și este bogată în lapte și în calciu. Este inclusă de foarte multe persoane în planurile de alimentație sănătoasă, oferindu-le multiple beneficii.
Ce beneficii are brânza cottage?
Aceasta are un conținut ridicat de minerale, precum seleniu, fosfor, calciu, riboflavină, potasiu, folați, acid pantotenic, zinc și proteine. Cu asemenea nutrienți, ajută la reducerea osteoropozei, datorită conținutul său mare de calciu și fosfor, menține oasele destul de puternice și previne osteoropoza.
Ajută la detoxifierea corpului și oferă energie, întrucât fosforul menține aciditatea corpului la un nivel optim și întărește oasele. Reduce durerea musculară de după antrenamentele intense, repară țesuturile, celulele și îți oferă energie pe tot parcursul zilei.
De asemenea, ajută la pierderea în greutate, deoarece este bogată în proteine și oferă senzația de sațietate prin creșterea nivelului de peptide YY, hormon GLP-2 și colecistochinina. Reduce și hormonul ce oferă senzația de foame, și anume grelina.
Acest tip de brânză are mai multe proteine per porție decât orice alt produs lactat, inclusiv iaurtul grecesc, o singură porție putând oferi aproximativ 11 grame de proteine. Nu conține în mod obișnuit zahăr adăugat și nu are fibre sau amidon. Este și bogată în sodiu, oferindu-ne aproximativ 14% din doza zilnică care ne este recomandată.
Se cunoaște și faptul că acest aliment ne poate proteja împotriva celor mai răspândite boli cronice și că cei care îl consumă au avantaje mai mari la sănătate, decât cei care nu consumă acest produs lactat.
Ce trebuie să știi dacă o consumi frecvent
Dacă aveți intoleranță la lactoză, brânza cottage poate să vă creeze neplăceri, precum gaze, balonare și crampe abdominale. Consumul prea ridicat de proteine poate afecta rinichii și să crească tensiunea pe fondul conținutului mai ridicat de sodiu.
Dacă te întrebi ce tip de brânză să alegi, este bine să știi că cele din producțiile organice sunt superioare celorlalte tipuri, ca urmare a conținutului lor mai scăzut de aditivi. Acestea nu conțin ingrediente modificate și sunt obținute din lapte de vacă hrănită cu iarbă care are valori nutriționale mult mai bune. Trebuie să evitați să achiziționați produse ce conțin agenți de îngroșare, precum caragenanul, întrucât pot cauza în anumite situații neplăceri la nivel gastrointestinal.
În cazul în care apar furnicături în gură, vărsături, tuse și dificultăți de respirație ar trebui să te adresezi unui medic, întrucât este foarte posibil să fii alergic la proteinele din acest produs.
Este un aliment perisabil, așadar asigură-te că o păstrezi bine în frigider, este bine închisă și o consumi înainte de termenul de valabilitate scris pe ambalaj. Acest aliment nu se poate congela.
Există mai multe tipuri de astfel de branză și fiecare poate avea diferite procente de grăsime, diferențe în ceea ce privește dimensiunea cocoloașelor de caș și diverse arome.
Orice tip de brânză cottage ai alege, aceasta îți va aduce multiple beneficii asupra organismului, însă trebuie să fi atent la modul în care se consumă.