Prima pagină » Culinar » Brânza calcica. Trei rețete pentru a pregăti acest aliment benefic pentru imunitatea copilului tău

Brânza calcica. Trei rețete pentru a pregăti acest aliment benefic pentru imunitatea copilului tău

11 apr. 2023, 08:52,
în Culinar

Beneficiile calciului în corpul uman sunt bine cunoscute din acest motiv, mămicile încearcă să pregătească pentru bebeluși brânză calcica. În primul rând, acesta este o bază esențială pentru dinți, păr și unghii. Un astfel de aliment este foarte benefic pentru copii.

Unii oameni susțin că în brânză există la fel de mult calciu ca în laptele obișnuit. În plus, brânza conține un concentrat de proteine din lapte, care este materialul de bază pentru formarea enzimelor, a celulelor și a corpurilor imunitare. Brânza este unul dintre alimentele importante care ar trebui să fie incluse în dieta zilnică, în special pentru copiii slabi, datorită proprietăților sale foarte utile, adică prezența fosforului și a calciului.

Brânza calcica. De ce este atât de recomandat acest aliment pentru bebelușii de peste 7 luni?

Proteinele din brânză conțin toți aminoacizii importanți și sunt ușor de digerat de către organism, de altfel, digestibilitatea sa este mult mai mare decât cea a proteinelor din carne. Hrana pentru copii sub formă de brânză de vaci contribuie la buna creștere a copilului.

Brânza calcinată este oferit de obicei copiilor. Aceasta are o aciditate scăzută, dar păstrează toate elementele utile. Este ideal să se facă brânză de vaci pentru copii din lapte de țară, dar nu toți orășenii și-o pot permite.

Prin urmare, trebuie să acordați atenție termenului de valabilitate atunci când cumpărați lapte. Laptele care poate fi păstrat luni de zile nu este potrivit pentru a pregăti această bombă de vitamine pentru bebelușul tău.

Cel mai bine este să cumpărați lapte de producție locală cu o durată de valabilitate scurtă. Lăsați laptele într-un loc cald seara pentru a se fermenta, iar dimineața puneți-l într-o baie de apă și încălziți-l până când începe să se închege. De îndată ce tot laptele s-a închegat, scoateți-l din aragaz, puneți-l pe o strecurătoare sau pe un tifon și așteptați să se scurgă zerul. În acest fel, brânza pentru copii este gata. Puteți adăuga și fructele preferate ale copilului dumneavoastră pentru un gust mai interesant.

Trei rețete pentru a pregăti bomba de calciu pentru copilul tău

Pentru a face această brânză de vaci, trebuie să cumpărați în prealabil clorură de calciu de la farmacie. Prin urmare, fierbeți 0,5 l de lapte și îl lăsați să se răcească la aproximativ 40 °C. Apoi se adaugă 1-1,5 linguri de clorură de calciu în laptele răcit, care trebuie amestecat continuu. Laptele ar trebui apoi să se închege. Tot ce trebuie să faceți este să îl strecurați prin tifon și produsul este gata de utilizare.

Conform rețetei a doua, brânză de vaci calcinată se pregătește din lapte, soluție de clorură de calciu 10% sau pulbere de calciu lactic. Astfel, veți avea nevoie de 1-1,5 linguri de soluție sau 3 g de pulbere la 0,5 l de lapte. După care adăugați soluția sau pulberea în laptele cald și amestecați bine. Se încălzește laptele, dar nu se fierbe. Masa rezultată se răcește, se strecoară prin tifon. Dacă cașul este puțin lichid, îl puteți pune sub o greutate mare timp de câteva minute.

Brânza calcica cu numărul 3 se pregătește cel mai simplu. Pur și simplu, la laptele fiert în prealabil se adaugă 1 lingură de soluție de clorură de calciu 10%. Ulterior, laptele se pune într-o baie de apă clocotită timp de 20-30 de minute, până când se formează un cheag. Cheagul se pune pe o sită sau într-o pungă de tifon, se scurge zerul și se șterge cașul. Odată răcit, cașul poate fi dat copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *