Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Bradul de Crăciun se scutură repede? Aflați cum să evitați acest lucru!
Bradul de Crăciun se scutură repede? Aflați cum să evitați acest lucru!

Bradul de Crăciun se scutură repede? Aflați cum să evitați acest lucru!

12 dec. 2020, 15:29,
în Sanatate

În fiecare an, instalarea decorațiunilor in bradul de Crăciun este unul dintre cele mai așteptate momente de către cei care sărbătoresc Nasterea Domnului. Cu toate acestea, atunci când nu alegem un brad artificial, coniferele își pot pierde o parte din frunzele spinoase de culoare verde închis, cu mirosul caracteristic dulce de pin sau cedru. Așadar, în fiecare zi, măturam si regretăm că frumosul copac natural se scutura treptat. Cu toate acestea, pentru a-l menține în formă bună mai mult timp, există câteva sfaturi foarte ușoare de pus in practica. Iată cum să evitați scuturarea bradului de Crăciun!

De ce își pierde bradul acele atât de repede?

Răspunsul la această întrebare spinoasă îl datorăm cercetătorilor de la Universitatea din Laval (Quebec). Ei spun că acest lucru se datorează etilenei, aceeași componentă gazoasă care favorizează coacerea și putrezirea fructelor. Într-adevăr, la zece zile după tăiere, pomii de Crăciun încep să emită etilenă care le accelerează degradarea. Și la trei zile după ce începe acest proces, acești arbuști încep deja să-și piardă primele ace. Dacă acest fenomen este inevitabil, există, din fericire, câteva obiceiuri de pus in practica, care pot proteja frunzele veșnic verzi ale coniferelor.

Iată cum să evitați scuturarea bradului de Crăciun!

Alegeți cu grija bradul!

Nu v-ați ales încă bradul sau ezitați în fiecare an din lipsă de cunoștințe? În primul rând, trebuie să observați aspectul general al copacului și să nu vă bazați doar pe culoarea sa foarte verde. Uitați-vă din toate părțile pentru a identifica orice zone potențial deteriorate, uscate sau goale. Nu ezitați să-l scuturați ușor pentru a vedea dacă o parte din ace cad, semn că arborele este deja într-o stare de degradare. Atenție, de asemenea, dacă vedeți o mulțime de ace maro. Acest lucru poate indica faptul că arborele este deja pe moarte. Și, în timp ce molidul comun este varietatea de brad bine cunoscut pentru mirosul său rășinos, alte soiuri pot fi mai rezistente și mai durabile. Este cazul:

  • Bradul Nordmann, mai scump, dar care nu își pierde acele și are ramuri omogene
  • Pungens sau Omorika în ghivece dacă doriți să il replantați în grădină
  • arborele Grandis sau arborele Nobilis

Tăiați coada ca la flori

În momentul cumpărării, cereți comerciantului să taie o parte din coadă. Apoi păstrați-l într-o găleată cu apă, într-un loc răcoros, pana amenajati și decorati casa pentru sărbătorile de Crăciun. Asigurați-vă că apa este întotdeauna suficienta.

Nu expuneți bradul la căldură puternică

Molidul și alți brazi sunt mai obișnuiți cu pădurile unde temperaturile sunt destul de scăzute și cu înghețurile decât cu interiorul casei noastre supraîncălzite. Se pot ofili rapid și isi pierd spinii într-un mediu prea calduros. Atunci când îl instalați, acesta este, prin urmare, un factor de luat în considerare! Șemineul, caloriferul sau fereastra însorită sunt surse de căldură care pot face arborele să se usuce rapid! Un colț răcoros va fi mai de dorit pentru a-l păstra mai mult timp.

Nu puneți fructe în apropiere (ar putea elibera etilenă) și fiți atenți la alegerea iluminatului. Studiile au arătat într-adevăr că o ghirlandă cu lumină albastră poate favoriza căderea spinilor. Ghirlandele cu lumină albă sunt cele mai recomandate.

Cum eviți scuturarea bradului de Crăciun? Hidratează-l bine

Pe internet, veți citi o mulțime de sfaturi bazate pe viagra, îngrășământ sau aspirină, care se pun in apa. Să știți că nu aveți nevoie de niciunul dintre acestea. Tot ce are nevoie este de apă pentru a nu se usca. Dacă are vas, luați în considerare udarea acestuia, în fiecare zi, dacă este necesar. Dacă nu are vas, puteți pulveriza ramurile cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *