Prima pagină » International » Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie. Actrița a făcut afaceri cu un oligarh rus

Brad Pitt o dă în judecată pe Angelina Jolie. Actrița a făcut afaceri cu un oligarh rus

08 iun. 2022, 20:30,
BZI.ro, în International

Brad Pitt a acuzat-o pe Angelina Jolie că a cauzat prejudicii afacerii și reputației lui, prin vânzarea pachetului de proprietate de 50 la sută din podgoria lor franceză, unui oligarh rus cu „asocieri și intenții otrăvitoare”.

Acuzațiile, făcute în noile dosare în instanță, ca parte a procesului lui Pitt împotriva lui Jolie pentru vânzarea Chateau Miraval, reprezintă ultima bătălie într-o luptă juridică acerbă dintre fostul cuplu de putere de la Hollywood.

În octombrie anul trecut, Jolie a vândut partea ei din podgoria din sudul Franței, fiind și locul în care ea și Pitt au avut nunta, Tenute del Mondo, o subsidiară a conglomeratului de băuturi, miliardarului născut în Rusia, Yuri Shefler.

Avocații lui Brad susțin că „Jolie a vrut să-i facă rău lui Pitt”

Într-o plângere modificată, văzută de AFP, avocații lui Pitt susțin că „Jolie a vrut să-i facă rău lui Pitt” prin vânzare și îl descriu pe Shefler drept „un străin cu asociații și intenții otrăvitoare”. Dosarul primit de un tribunal din Los Angeles vinerea trecută susține că Shefler „menține relații personale și profesionale cu persoane din cercul interior al lui Vladimir Putin”.

Shefler a fost de mult un critic deschis al lui Putin, iar conglomeratul său de băuturi Stoli Group are sediul în Letonia.

În martie, după invadarea Ucrainei de către Rusia, Shelfer a emis o declarație în care spunea că a fost „exilat din Rusia din 2002 din cauza opoziției mele față de Putin” și și-a redenumit compania în „solidaritate cu Ucraina”.

Jolie a decis să vândă, deoarece ea și copiii ei „nu s-au putut întoarce” la Chateau Miraval

Cel mai recent dosar al lui Pitt spune: „În ciuda încercării disperate a lui Shefler de a se disocia de regimul Putin, marca Stoli este acum o mare răspundere internațională. Vodca Stoli este sinonimă cu Rusia, așa cum arată nenumăratele imagini cu consumatorii care toarnă vodca Stoli în canalizare. De la invadarea Ucrainei de către Rusia din februarie 2022, asigurătorul lui Miraval a căutat asigurări că Shefler nu este aliniat cu Putin și că afilierea cu Stoli nu ar crea riscuri comerciale”, se arată în dosar.

Plângerea include, de asemenea, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman în presupusa „rețea de asociați profesioniști prost reputați” a lui Shefler, care „amenință cu prejudicii de durată reputației lui Miraval”, potrivit Barron’s.

O sursă a declarat pentru AFP că Jolie a decis să vândă, deoarece ea și copiii ei „nu s-au putut întoarce” la Chateau Miraval și i-a făcut mai multe oferte fostului ei soț înainte de a semna înțelegerea cu Shefler.

Procesul lui Pitt împotriva lui Jolie a fost „o extensie a unei narațiuni false” și „adevărul situației încă nu a fost făcut public”, a spus mai sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *