Sărbătorile de iarnă îi fac mai inventivi pe români pentru a uita de perioadele triste și fără soare măcăr pentru un moment. Astfel, cadrele medicale dintr-un spital din Sibiu i-au surprins plăcut pe pacienţii care se internează la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde există şi persoane diagnosticate cu COVID-19. Bradul de Crăciun a fost împodobit într-un mod inedit, cu mănuşi, vizieră, halat şi mască de protecţie, asemenea unui cadru medical echipat pentru a fi protejat de contactul cu noul coronavirus.
Decorarea a avut scopul de a arăta românilor că trebuie să ne protejăm în continuare deoarece pandemia cu noul coronavirus nu a ajuns la final.
„Colinde, colinde, e vremea colindelor! Spitalul de Pneumoftiziologie îşi întâmpină pacienţii într-o atmosferă caldă, cu speranţă în magia Crăciunului şi într-un An Nou care să ne aducă mai multă sănătate! În plus, se pare că săptămâna viitoare nici pacienţii noştri nu vor fi ocoliţi de darurile lui Moş Crăciun”, este anunţul publicat pe pagina oficială de Facebook a spitalului sibian.
Spitalul de Pneumoftiziologie tratează atât pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte probleme respiratorii.
Bradul de la Huși a ajuns pe rețelele de socializare
Un brad cu totul „deosebit” a fost instalat și-n Huși, însă de această dată trecătorii au fost puși în fața unei surprize nu tocmai plăcute, însă au putut zâmbi măcar. Bradul de Crăciun pe care Primăria Huși l-a pus în apropierea parcului Rodina a ajuns motiv de amuzament pe rețelele de socializare. Pomul ajunge la o înălțime de câțiva metri, doar că este și golaș, și cam trecut!
Unele dintre crengi sunt veștejite, iar altele abia se țineau să nu cadă. Hușenii au umor, iar de aici a plecat totul pentru a face haz de necaz! S-au scris cele mai savuroase comentarii pe rețelele de socializare, cu haz de necaz, în dreptul unor poze amuzante, la rândul lor.
„Ce e, bre, cu sărăcia asta de brad? Câți bani a costat, că e strâmb și veștejit”, a întrebat un hușean.
„L-o fi primit de pomană și Primăria. Pe așa ceva nu dă nimeni bani. Cum să cumperi dărăpănătura asta? Se sperie și copiii de el! Le-o fi dat careva de milă”, i-a replicat primul commentator, scrie vremeanoua.ro.
„Alo, Primăria! Luați, mă, bradul d-aici, că ne facem de tot râsul. Voi ați adus copacul legați la ochi sau ce dracu’ s-a întâmplat? Aveți glume pe voi sau vă bateți joc? E de râs și plâns”, a fost o altă reacție. „Nu râdeți, că e grav. Dacă trece careva pe-acolo, cade bradul peste oameni. Ce rușine! Mai bine nu-l puneați. Sau e bradul de anul trecut? Bradul a căzut în depresie”, a scris un alt hușean.
Primăria nu a avut, deocamdată, nicio reacție, dar a avut parte de câțiva oameni care i-au luat apărarea.
„Ia, mai terminați, măi! Nu vă place? Dar dacă nu făcea niciun brad, era mai bine? Numai de comentat sunteți. Acesta a fost adus, acesta este. Dacă are câteva crengi maro, gata, săriți voi, repede, la reproșuri. E un brad foarte frumos, la care oricum vă uitați noaptea, deștepților, când are luminițele aprinse și nu se mai vede că e bradul rupt și urât. Ziua nu vă uitați și gata. Nu mai tot comentați”, a spus o femeie.
Cu cât se vinde cel mai scump brad de Crăciun, din piețele din Iași
Brazii naturali sunt comercializați în piețele din Iași cu prețuri începând de la 100 de lei bucata până la 6.000 de lei. Conform reprezentanților EcoPiața, până în prezent au fost autorizate 11 avize de comercializare, iar mii de brazi din pepinierele din țară vor fi aduși la Iași.
De asemenea, ieșenii pot achiziționa brazii atât online, cât și de la Direcția Silvică Iași, direct din pepiniera instituției. Cel mai scump brad de Crăciun a fost scos la vânzare pe site-urile online cu 13.624 de lei.
„Noi am emis 11 avize pentru comercializarea brazilor în această perioadă. Alte două avize sunt în așteptare. În piețe sunt aceiași comercianți care au venit și în anii precedenți. Aduc brazi din pepinierele proprii sau din afară. Prima piață unde au apărut brazii este cea de la Hala Centrală, dar și în celelalte piețe sunt brazi naturali”, susține Cristinel Stărică, director EcoPiața.