Prima pagină » International » Boyko Borisov, premierul Bulgariei, s-a infectat cu noul coronavirus

Boyko Borisov, premierul Bulgariei, s-a infectat cu noul coronavirus

25 oct. 2020, 19:15,
Bianca Rebegea în International

Premierul bulgar Boyko Borisov s-a infectat cu noul coronavirus și a precizat că starea sa de sănătate este una rea. Acesta a confirmat că a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2 prin intermediul unei postări pe o pagină de socializare. El a arătat că două teste PCR i-au ieșit negative, însă drama a apărut duminică, 25 octombrie.

„Am o stare generală rea, momentan sunt la dispoziția medicilor, stau la domiciliu”, a adăugat politicianul în vârstă de 61 de ani, menţionând că a pus la dispoziţia responsabililor sanitari „toate contactele”.

Cu toate acestea, premierul Bulgariei a precizat că este încrezător că va trece peste acest impas și se va recupera.

După ce a intrat în contact cu un ministru diagnosticat cu COVID-19, Boyko Borisov a intrat în carantină. Acesta a făcut două teste PCR, care i-au ieșit negative și ar fi putut ieși din carantină sâmbătă, însă după ce a primit rezultatul celui de-al treilea test, premierul a aflat că este infectat cu noul coronavirus.

Acum trei zile, masca de protecție a devenit obligatorie în Bulgaria

Kostadin Anghelov, ministrul bulgar al Sănătății, a anunțat că purtarea măștii de protecție devine măsură obligatorie, în toate spațiile exterioare. Măsura a devenit obligatorie de joi, 22 octombrie, în toată țara.

Pentru ca sistemul medical să nu intre în colaps, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, oficialul a declarat.

„Am analizat îndelung plusurile şi minusurile acestei măsuri. Ne aşteptăm la o scăderea a numărului de cazuri de infectare, dacă măsurile vor fi respectate cu stricteţe. În alte state, această decizie a fost deja luată. Purtarea măştilor va fi obligatorie pentru toţi până la finalul lunii noiembrie, dacă situaţia se menţine la fel. Scopul nostru principal este de a reduce numărul cetăţenilor bulgari infectaţi, astfel încât mai puţini dintre aceştia să ajungă în spitale şi să diminuăm numărul deceselor. Este foarte important să spunem că prin această măsură protejăm şi medicii bulgari, pentru că vedeţi ce se întâmplă în unităţile medicale”, a adăugat ministrul bulgar al Sănătăţii.

Totodată, în ceea ce privește măsurile restrictive din Bulgaria, perioada de carantină a fost redusă de la 14 la 10 zile prin ordin de ministru.

De la debutul pandemiei, în Bulgaria s-au înregistrat 37.562 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar dintre acestea s-au vindecat 18.232 de persoane. Din păcate, au pierdut lupta cu viața 1.084 de oameni.

Situația  României în contextul pandemiei cu noul coronavirus

Până astăzi, duminică, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

149.741 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.391 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.10.2020 (10:00) – 25.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (37 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`