Prima pagină » Radio » Actualitate » Borsul de sfecla rosie este cel mai bun remediu pentru ficat. Cum se prepara
Borsul de sfecla rosie este cel mai bun remediu pentru ficat. Cum se prepara

Borsul de sfecla rosie este cel mai bun remediu pentru ficat. Cum se prepara

30 ian. 2019, 11:07,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:22343;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Toata lumea stie ca sfecla rosie este un aliment extrem de hranitor si sanatos. Contine multe fibre, potasiu, magneziu, fier, biotina si unele vitamine B. Este, de asemenea, bogata in luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care previn degenerescenta maculara si afectarea vederii.

Beneficii ale sfeclei rosii:

– ajuta sistemul reproductiv feminin (datorita continutului de acid folic),

– sucul de sfecla este alcalin si ajuta la reducerea acidozei,

– ajuta la curatarea sangelui,

– ajuta la construirea de celulele rosii de sange si la tratarea anemiei,

– are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene (datorita betalainei).

Sucul de sfecla rosie este o bautura destul de concentrata, astfel ca poate fi o metoda prea puternica de detoxifiere si curatare pentru unele persoane.

In acest caz, se recomanda sa preparati un bors de sfecla, care, consumat cu regularitate, va poate ajuta sa va curatati ficatul de toxine si sa mentineti sanatatea acestuia si a intregului organism.

Va prezentam in cele ce urmeaza o reteta simpla si gustoasa de bors de sfecla, usor de preparat chiar si de cei incepatori in bucatarie… In functie de gust si preferinte, mai puteti adauga sau renunta la o parte din ingrediente. Este de preferat sa alegeti insa numai produse naturale, organice.

Pentru a prepara bors de sfecla, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 2 sfecle rosii

– 4 morcovi

– 1 sfert de varza rosie

– 1 cartof

– 2 cepe

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri de ulei

– 400 ml de bors crud de tarate (sau 3 linguri de otet de mere)

– marar si patrunjel

– sare si piper negru dupa gust si preferinte

Mod de preparare:

Taiati fin cepele, cartoful, morcovii, sfeclele si varza sau dati-le pe razatoare si puneti-le intr-o cratita mare, de bors. Turnati apa, de doua ori inaltimea ingredientelor din oala. Puneti vasul pe foc, acoperiti-l cu un capac si lasati legumele sa fiarba la foc potrivit, circa o ora sau mai mult. Adaugati spre sfarsit uleiul, otetul, sarea, piperul si verdeturile, dupa gust.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024