Bors rosu

Bors rosu

18 sept. 2015, 11:39,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:15844;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Bors rosu – Cum prepara ucrainienii un bors de sfecla rosie

Ingrediente:

600-700 gr carne de vita
500 gr sfecla rosie
500 gr cartofi
200 gr morcovi
100 gr ceapa
300 gr rosii
300 gr varza
3-4 catei de usturoi
3-4 frunze de dafin (dau aroma buna acestui bors rosu)
1-2 lingurite otet
piper
sare
frunze de patrunjel proaspat tocat
ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare bors rosu:

1. Taie carnea in cubulete si pune-o la fiert.
2. Taie cubulete cartofii si pune-i la fiert.
3. Rumeneste ceapa in ulei incins, apoi pune morcovul dat pe razatoare.
4. Spala sfecla si pune-o la fiert intreaga. Dupa 30 de minute scoate-o din apa si tai-o in cubulete sau fasii (dupa preferinte).
5. Toaca marunt varza.
6. Prajeste usor sfecla in ulei de floarea-soarelui.
7. Pune peste sfecla rosiile sau 2 linguri de pasta de tomate si otetul.
8. Dupa 5-7 minute adauga morcovii peste sfecla. Si morcovii si sfecla vor colora mancarea, rezultand un bors rosu.
9. Cand cartofii sunt aproape fierti, scoate-i si pune-i in oala cu carne. Dupa vreo 10 minute adauga ssfecla rosie, ceapa si morcovii.
10. Incorporeaza si piperul, sarea, usturoiul si frunzele de dafin.
Aceasta supa ucraineana este gata cam dupa 20-30 de minute de fiert la foc domol.

Serveste un bors rosu cu smantana si patrunjel proaspat tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024