Prima pagină » Culinar » Borș de rață cu hrișcă – Rețetă pentru zile geroase de iarnă
Borș de rață cu hrișcă - Rețetă pentru zile geroase de iarnă

Borș de rață cu hrișcă – Rețetă pentru zile geroase de iarnă

29 ian. 2021, 17:54,
în Culinar

Pentru o zi friguroasă, acest borş de raţă cu hrişcă este nemaipomenit. În plus, este şi consistent. Conţine şi legume, şi carne, şi cereale. Te va încălzi, cu siguranţă, şi îţi va da o stare de bine.

Ruşii o prepară foarte des. De altfel, se ştie că ei se confruntă cu temperaturi mici şi chiar foarte mici, în funcţie de zona ţării. Acesta e motivul pentru care şi alimentaţia lor este ajustată. Un borş de raţă cu hrişcă le prinde foarte bine. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 3 linguri hrişcă
  • 500 g pipote şi inimi de raţă
  • 700 ml borş
  • 1 ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • leuştean, pătrunjel, pentru decor
  • sare

Mod de preparare:

Spală mai întâi măruntaiele în mai multe ape, după care pune-le la fiert, cu un praf de sare. În momentul în care încep să fiarbă, se formează o spumă la suprafaţă. Îndepărteaz-o cu paleta sau cu lingura. Bineînțeles, poți folosi paleta specială, numită spumieră.
Cât timp fierb măruntaiele, ocupă-te de legume. Curăță ceapa şi morcovul. Toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare. Căleşte-le uşor în ulei. După vreo 4-5 minute pune-le în oală, peste măruntaie. Le vor da un gust și mai bun.

Adaugă tot atunci şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi hrișca foarte bine spălată. Amestecă ușor, ca să se omogenizeze. Potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă la foc mediu, cu capacul pus.
Separat pune borşul într-un ibric, la fiert. În momentul în care dă în clocot, ia-l de pe foc şi lasă-l să se răcească 10 minute. Borşul se pune în oală atunci când legumele şi carnea sunt fierte. Ideal este să serveşti ciorba fierbinte, cu pătrunjel şi leuştean tocate mărunt.

Ca să te încălzești, îți recomandăm și 4 băuturi fără alcool.

Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
a1.ro
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Playtech.ro
Simona Gherghe reacționează după valul de jigniri: „Scriu pentru copiii mei”
observatornews.ro
A fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o și a petrecut 38 de ani după gratii. Cum au descoperit procurorii adevărul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Proiectul refuzat de Ceaușescu care va salva agricultura din România. A fost reluat după decenii
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul care schimbă polii de putere între George Simion și Nicușor Dan. BREAKING NEWS
Playtech.ro
Oraşul din România cu cele mai ieftine apartamente. Iei o maşină second-hand cu banii pe care îi dai pe locuinţă
Dailybusiness.ro
Noi scumpiri pentru români. Facturi mai mari la energie, bilete de tren şi fructe mai scumpe
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ! Gabi Bădălău este în culmea fericirii! 💗
redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`