Prima pagină » Culinar » Borș de rață cu hrișcă – Rețetă pentru zile geroase de iarnă
Borș de rață cu hrișcă - Rețetă pentru zile geroase de iarnă

Borș de rață cu hrișcă – Rețetă pentru zile geroase de iarnă

29 ian. 2021, 17:54,
în Culinar

Pentru o zi friguroasă, acest borş de raţă cu hrişcă este nemaipomenit. În plus, este şi consistent. Conţine şi legume, şi carne, şi cereale. Te va încălzi, cu siguranţă, şi îţi va da o stare de bine.

Ruşii o prepară foarte des. De altfel, se ştie că ei se confruntă cu temperaturi mici şi chiar foarte mici, în funcţie de zona ţării. Acesta e motivul pentru care şi alimentaţia lor este ajustată. Un borş de raţă cu hrişcă le prinde foarte bine. Mai jos găseşti ingredientele şi modul de preparare.

Ingrediente:

  • 3 linguri hrişcă
  • 500 g pipote şi inimi de raţă
  • 700 ml borş
  • 1 ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • leuştean, pătrunjel, pentru decor
  • sare

Mod de preparare:

Spală mai întâi măruntaiele în mai multe ape, după care pune-le la fiert, cu un praf de sare. În momentul în care încep să fiarbă, se formează o spumă la suprafaţă. Îndepărteaz-o cu paleta sau cu lingura. Bineînțeles, poți folosi paleta specială, numită spumieră.
Cât timp fierb măruntaiele, ocupă-te de legume. Curăță ceapa şi morcovul. Toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare. Căleşte-le uşor în ulei. După vreo 4-5 minute pune-le în oală, peste măruntaie. Le vor da un gust și mai bun.

Adaugă tot atunci şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi hrișca foarte bine spălată. Amestecă ușor, ca să se omogenizeze. Potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă la foc mediu, cu capacul pus.
Separat pune borşul într-un ibric, la fiert. În momentul în care dă în clocot, ia-l de pe foc şi lasă-l să se răcească 10 minute. Borşul se pune în oală atunci când legumele şi carnea sunt fierte. Ideal este să serveşti ciorba fierbinte, cu pătrunjel şi leuştean tocate mărunt.

Ca să te încălzești, îți recomandăm și 4 băuturi fără alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *