Prima pagină » Culinar » Borș de perișoare moldovenesc. Rețetă ca la mama acasă

Borș de perișoare moldovenesc. Rețetă ca la mama acasă

11 dec. 2023, 09:05,
în Culinar

La mesele de sărbătoare în familie și nu numai putem pregăti un borș de perișoare moldovenesc. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom bucura de savoarea unui borș perfect. Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă ca la mama acasă.

Borș de perișoare moldovenesc

Când vine vorba de savuroasele ciorbe de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este un borș de perișoare moldovenesc. Acesta merge de minune la orice masă, alături de alte delicii.

Borșul de perișoare poate fi servit și la masa de Crăciun, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. Borșul de perișoare moldovenesc are o savoare deosebită, se face rapid și avem nevoie de câteva ingrediente.

Dacă pregătim perișoarele perfecte, cu carne de pasăre și orez, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Pentru această ciorbă vom folosi borș de casă acru și legume și verdețuri proaspete. Pe lângă acest deliciu culinar, putem pregăti pentru cei de la masă și o friptură de porc cu sos.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale ideală este o tochitură făcută ca în vremea bunicii. Acest preparat îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Borșul de perișoare moldovenesc este perfect pentru orice masă și la orice ocazie.

Cum să pregătești acasă o ciorbă gustoasă și aromată

Pentru borșul de perișoare moldovenesc vom avea nevoie de 3 morcovi, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 2 cepe, 50 g de orez, 30 ml de ulei, 3 roșii, 1 rădăcină de țelină, 1 rădăcină de pătrunjel, frunze de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 legătură de leuștean, 3 linguri de pastă de roșii, borș de casă și un pic de smântână, ingrediente necesare pentru borș. Pentru perișoare vom folosi 700 g de carne de pui, 1 ceapă, 100 g de orez, sare și piper, 1 lingură de făină, 1 ou, 2 linguri de ulei și 3 linguri de verdeață proaspătă tocată mărunt.

Mai întâi vom toca carnea de pui apoi se adaugă în carne un ou și o lingură de făină. Se amestecă foarte bine carnea și se lasă într-un bol apoi vom pregăti legumele pentru ciorbă. Legumele se spală și se toacă mărunt apoi într-o tigaie se pune ceapa la călit. Se adaugă după aceea  roșiile tocate mărunt. Se toarnă compoziția într-o oală cu apă în care vom face ciorba de perișoare. În oală se pun legumele tocate și verdeața tocată mărunt.

După accea vom reveni la compoziția de perișoare. În carnea tocată se pun și celelalte ingrediente și orezul înmuiat. Se frământă carnea foarte bine apoi se formează cu mâinile ude perișoarele, cam de dimensiunea unei nuci.

Când legumele din oală sunt aproape fierte vom pune perișoarele. Se lasă borșul la fiert la foc mic pentru a nu se fărâma perișoarele. Se potrivește gustul ciorbei cu sare și piper apoi se toarnă borșul acru de casă. Se mai lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute, apoi se ia de pe foc borșul și se lasă la răcit.

Borșul de perișoare merge de minune servit cu câteva linguri de smântână și pâine de casă pufoasă. Borșul de perișoare moldovenesc este ideal pentru mesele de sărbătoare în familie. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *