Prima pagină » Culinar » Borş de miel, reţeta simplă, cu care nu dai greş niciodată
Borş de miel, reţeta simplă, cu care nu dai greş niciodată

Borş de miel, reţeta simplă, cu care nu dai greş niciodată

08 apr. 2020, 13:53,
în Culinar

Sărbătorile pascale se apropie, carnea de miel este vedeta acestor zile festive. Cu toate acestea, carnea de miel nu este pentru toată lumea. Mulţi refuză să o consume din motive sentimentale, alţii nu apreciază textura, alţii nu ştiu cum să o prepare, dar majoritatea părerilor pe care le-am auzit se referă la mirosul specific acestui tip de carne. Reţeta pe care v-o propunem rezolvă această problemă, chiar şi cei care n-ar fi consumat carne de miel niciodată mi-au cerut încă o porţie, când i-am servit.

Ingrediente:

1, 5 kg carne de miel – neapărat şi os (coastele de miel sunt excelente)
2 l de borş
2 legături ceapă verde
1 legătură lobodă verde
1 ceşcuţă de orez
1 morcov
1 păstârnac
1 ţelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
1 legătură mică de leuştean
piper boabe
2 foi de dafin
1 ceaşcă oţet de mere

Mod de preparare:

Pasul cel mai important pentru reuşita acestui borş constă în pregătirea cărnii. Îndepărtaţi grăsimea în exces (dar nu de tot) şi asiguraţi-vă că nu sunt urme de blană pe carne.

Carnea, spălată bine, se pune într-o oală cu apă rece, câteva boabe de piper, 2 foi de dafin şi o ceaşcă de oţet. Se lasă la foc mic, până se adună spumă. Presăraţi un praf de sare, adunaţi spuma, lăsaţi să dea în 2-3 clocote, apoi opriţi focul.

Carnea se spală apoi foarte bine, cu apă rece şi se pune din nou la fiert, la foc mic. În 45 de minute, carnea ar trebui să fie aproape fiartă.
Separat, puneţi borşul la fiert, la foc mic. Adunaţi spuma cât mai des cu putinţă, şi lăsaţi-l să fiarbă încet, aproximativ 20 de minute.
Într-o tigaie se sotează, cu foarte puţin ulei de măsline, ceapa verde, tăiată mărunt, rădăcinoasele, date pe răzătoare şi, la final, legătura de lobodă, tocată fin.

Orezul trebuie spălat în multe ape, astfel încât apa de la ultima clătire să rămână clară. Se adaugă şi el în tigaie, alături de legumele sotate deja 2-3 minute.

Verificaţi în oală dacă s-a fiert carnea şi adăugaţi legumele sotate şi orezul. După ce orezul s-a fiert complet, se adaugă borşul fierbinte şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Nu puneţi tot borşul dintr-o dată, gustaţi din când în când, ca să nu iasă prea acru. Potriviţi de sare, mai lăsaţi în minut la fiert, apoi stingeţi focul. Se adaugă câteva frunze de leuştean, tocate fin (nu puneţi prea mult leuştean, borşul poate deveni amar).
Pentru o textură cremoasă, se poate servi cu smântână, dar merge excelent şi fără.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
EXCLUSIV. Reacţia lui Selly după ce un copil a fost îndemnat de un artist să sară de pe scenă, la Beach Please
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Ora perfectă pentru cină. Când să mănânci ca să slăbești și să dormi bine
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Detalii tulburătoare despre JAFUL de la BNR! A fost TORTURAT să spună ADEVĂRUL
Playtech.ro
Furtuni violente în România. Grindina a devastat gospodăriile, iar temperaturile au scăzut drastic în doar câteva minute
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025