Dacă vrem să pregătim un borș de casă fără huște trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat. Borșul făcut acasă este gustos, acrișor și oferă ciorbelor o savoare deosebită. Iată rețeta cu care vei obține niște ciorbe delicioase.
Borș de casă fără huște
Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște ciorbe gustoase și aromate, trebuie să pregătim mai întâi un borș de casă acrișor. Pentru acesta, vom avea nevoie de câteva ingrediente, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă. Pentru gustosul borș de casă acrișor vom avea nevoie de 4 l de apă caldă, 100 g de tărâțe pentru fiecare litru de apă, 50 g de mălai pentru fiecare litru de apă, 1 crenguță de cimbru uscat, 4 crenguțe de vișin și leuștean proaspăt.
Se pune mălaiul într-un vas mare apoi se adaugă jumătate din cantitatea de tărâțe și se amestecă foarte bine. După aceea se toarnă 500 ml de apă, apoi 400 ml de borș încălzit păstrat anterior. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă timp de 3 ore. Într-un vas de lut se pun crenguțele de vișin și cimbrul uscat, apoi se toarnă tărâțele rămase și amestecul făcut anterior. Ulterior, se toarnă în vasul de lut apa fierbinte și se pun câteva frunze de leuștean.
Se pune capacul peste vas și se lasă la fermentat timp de trei zile. După cele trei zile se strecoară borșul printr-o sită deasă și se pune la frigider în sticle. Cu siguranță vom obține un borș acru și gustos, cu care vom pregăti cele mai bune ciorbe.
Pe lângă tradiționala rețetă de borș de casă, gospodinele mai pregătesc și niște murături asortate în saramură. Acestea sunt nelipsite de la mesele festive alături de alte bucate alese. Pe lista deliciilor pentru cămară se află și mâncarea de fasole verde la borcan pentru iarnă.
Cum să pregătești o ciorbă savuroasă
Dacă vrem să pregătim o ciorbă de pui cu legume, tăiței și borș de casă, vom avea nevoie de 3 pulpe, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 1 jumătate de țelină, 1 ardei gras, 1 ceapă, 2 cartofi, tăiței de casă, o jumătate de legătură de pătrunjel, sare și piper după gust.
Într-o oală mare se pune carnea la fiert în apă cu puțină sare. Se îndepărtează spuma pe tot parcursul fierberii. După ce spuma este îndepărtată și ciorba se limpezește, se pune ceapa, apoi păstârnacul și pătrunjelul, tocate mărunt. Morcovul, ardeiul și țelina se toacă cubulețe și se pun în oală. Se lasă ciorba la fiert, iar când legumele se înmoaie, se adaugă și cartoful tăiat cubulețe mici.
Când ciorba este aproape gata, se adaugă două mâini de tăiței și se mai lasă la fiert câteva minute. Se pune sare și piper după gust, apoi se ia ciorba de pe foc și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține un preparat savuros și pe placul tuturor celor de la masă.
Dacă vrem să facem un borș de casă fără huște gustos și acrișor trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.