Prima pagină » Razboi în Ucraina » Boris Johnson susţine că Rusia poate câștiga războiul din Ucraina

Boris Johnson susţine că Rusia poate câștiga războiul din Ucraina

17 mai 2022, 12:25,
în Razboi în Ucraina

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023 și că Rusia ar putea deveni învingătoare. Nu este singurul oficial internațional care transmite astfel de mesaje. Serviciile secrete din mai multe țări au confirmat faptul că Rusia va câștiga războiul din Ucraina. Premierul Boris Johnson are informații de la serviciile secrete engleze în acest sens. Johnson a vorbit și despre relația dintre India și Rusia.

Asta în condiţiile în care Rusia câștigă teren în războiul din Ucraina. Vă aducem aminte faptul că soldații din Mariupol au fost deja evacuați în cursul nopții de luni spre marți.

Rusia poate câștiga războiul din Ucraina, susține premierul Boris Johnson

Boris Johnson a fost întrebat în timpul unei conferințe de presă la New Delhi dacă este de acord cu indicațiile oficialilor de informații occidentali că războiul din Ucraina ar putea continua până la sfârșitul anului viitor și că o victorie rusă ar putea fi un posibil scenariu final.

„Este o realitate precum că Rusia ar putea câștiga războiul din Ucraina”, a spus Johnson după ce a purtat discuții cu omologul său indian, Narendra Modi, în timpul unei vizite de două zile.

„Putin are o armată uriașă. El are o poziție politică foarte dificilă pentru că a făcut o gafă. Situația este… imprevizibilă în acest stadiu. Poziția asupra Rusiei pe care o au indienii din punct de vedere istoric este bine cunoscută, nu vor schimba asta. Desigur, este adevărat.” el a spus.

Asta în contextul în care India a abordat o poziţionare neutră în conflictul cu Rusia. Vă aducem aminte faptul că India profită de pe urma sancțiunilor occidentale impuse Federației Ruse şi importă cantități mari de petrol, la un preţ mult sub piața de profil din lume.

Soldații ucrainieni au început să fie evacuați din Mariupol

Evacuarea luptătorilor ucraineni din ultimul lor bastion din Mariupol marchează probabil sfârșitul bătăliei mortale de luni de zile pentru oraș care pare să fi fost încheiat cu victoria Rusiei. S-a spus că sute de oameni aveau nevoie urgentă de ajutor medical, iar imaginile au arătat bărbați cu brațe rupte și membre amputate. Rudele lor au făcut cereri disperate pentru o înțelegere pentru a-i salva. Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că 53 de luptători răniți au fost transportați la un spital din orașul Novoazovsk controlat de ruși, în timp ce alte 211 persoane au fost transportate la Olenivka, un oraș controlat de separatiștii susținuți de ruși. Toți evacuații, a spus ea, vor fi supuși unei „proceduri de schimb”.

Soldații din Mariupol au suferit leziuni grave ca urmare a bombardamentelor rusești

Se specula că luptătorii evacuați vor fi schimbați cu prizonieri de război ruși, dar acest lucru nu a fost confirmat oficial. Se crede că sute de luptători rămân la fabrică și, de asemenea, nu este clar când și cum vor fi evacuați.

Cât despre Mariupol, cea mai mare parte este acum în ruine. Oficialii locali spun că zeci de mii au fost uciși, multe dintre trupurile lor încă sub dărâmăturile clădirilor distruse. De la începutul războiului, Mariupol a fost important pentru forțele rusești. Ba mai mult, în urmă cu două săptămâni mai mulți civili au fost evacuați din Mariupol.

Boris Johnson recunoaște faptul că Rusia câștigă războiul. Vom vedea ce consecințe internaționale ar avea un astfel de deznodământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *