Prima pagină » International » Boris Johnson spune că a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu
Boris Johnson spune că a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu

Boris Johnson spune că a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu

03 oct. 2024, 23:41,
Redacția BZI în International

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson spune că echipa sa de securitate a găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de la Ministerul de Externe din Londra după o întâlnire pe care a avut-o cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, relatează The Telegraph, citând un extras din noua carte a politicianului conservator.

Numindu-l pe Netanyahu cu porecla Bibi, Johnson, care era ministrul de externe al Regatului Unit la acea vreme, spune că prim-ministrul și-a făcut nevoile în baia din „anexa sa secretă” în timpul unei întâlniri din 2017.„Bibi a stat acolo o vreme, și ar putea fi o coincidență sau nu, dar mi s-a spus ulterior, când făceau o verificare obișnuită pentru microfoane, că au găsit un dispozitiv de ascultare în toaletă”, scrie Johnson în «Unleashed», potrivit Times of Israel..

Când The Telegraph i-a cerut fostului premier britanic mai multe informații, Johnson a răspuns: „Cred că tot ce trebuie să știți despre acel episod este în carte”.

Israelul a fost acuzat că a plantat dispozitive de ascultare la Casa Albă

Cam în aceeași perioadă, Israelul a fost acuzat că a plantat dispozitive de ascultare la Casa Albă.

Potrivit oficialilor americani, Washingtonul a concluzionat că Israelul a stat probabil în spatele plasării dispozitivelor de supraveghere a telefoanelor mobile care au fost găsite în apropierea Casei Albe și în alte locații din jurul capitalei.

Deși nu a lucrat niciodată în Mossad, agenția de spionaj a Israelului,  Netanyahu este cunoscut că a lucrat îndeaproape cu ei.

Fiind a doua cea mai mare agenție de spionaj din lumea occidentală după CIA, se concentrează pe strângerea de informații străine și operațiunile secrete.

În timpul întâlnirii cu  Netanyahu, Johnson, pe atunci ministrul de Externe, descrie cum s-a simțit ca „Willy Wonka”, când i-a arătat locul său de muncă în ceea ce a fost prima sa vizită la Ministerul de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`