Prima pagină » International » Boris Johnson ia în calcul instaurarea restricţiilor în Marea Britanie
Boris Johnson ia în calcul instaurarea restricţiilor în Marea Britanie

Boris Johnson ia în calcul instaurarea restricţiilor în Marea Britanie

31 oct. 2020, 14:46,
George Cristian, în International

Premierul Boris Johnson își va întâlni cabinetul, luând un calcul un blocaj de o lună în Anglia – în speranța că măsurile  e restricție ar putea fi relaxate până la Crăciun.

O nouă comandă de ” a sta în casa” ar putea fi anunțată luni, cu şcoli, colegii și universități care vor rămâne totuşi deschise. Documentele văzute de BBC sugerează că Marea Britanie este în curs de înregistrare un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val, cu excepția cazului în care sunt introduse restricții suplimentare.

Unul dintre modele sugerează că decesele ar putea ajunge la peste 4.000 pe zi.

Această cifră se bazează pe faptul că nu s-au adoptat politici pentru a încetini răspândirea bolii, dar majoritatea modelelor ating vârful de aproximativ 2.000 pe zi. Downing Street a declarat că Boris Johnson va conduce o ședință a cabinetului la 13:30 GMT pentru a discuta despre răspunsul guvernului la coronavirus. La apogeul pandemiei în primăvară, decesele în Marea Britanie au ajuns la peste 1.000 pe zi.

În prezent, ratele de infecție cresc în mare parte din Europa, determinând noi forme de blocare în Belgia, Franța și Germania .

Lucrările, înțelese că făcând parte dintr-o prezentare a grupului guvernamental de control al pandemiei SPI-M, prezentată lui Boris Johnson, prezintă mai multe proiecții diferite ale evoluției probabile a bolii.

Toate modelele prezic că spitalizările vor crește probabil la jumătatea lunii decembrie, decesele crescând cel puțin până la sfârșitul lunii decembrie înainte de a scădea de la începutul lunii ianuarie.

Și un document separat care circulă în guvern – bazat pe modelarea NHS Anglia din 28 octombrie – avertizează că NHS nu va mai putea accepta mai mulți pacienți până la Crăciun, chiar dacă spitalele Nightingale sunt utilizate și procedurile non-urgente sunt anulate. Documentul avertizează că sud-vestul Angliei și Midlands vor fi primele care vor rămâne fără capacitate, posibil în decurs de două săptămâni.

În martie, guvernul a încercat să încetinească, mai degrabă decât să oprească virusul.

În martie, guvernul a încercat să încetinească, mai degrabă decât să oprească virusul. Apoi, guvernul a spus că un număr mare de oameni vor muri și s-a ajuns la blocare .

O diferență esențială de data aceasta este că consilierii științifici ai guvernului au solicitat un blocaj în urmă cu șase săptămâni.

Prețul întârzierii este că numărul de infectări şi decese sunt mai mari. Din aceste considerente, analiştii BBC spun faptul că, cel mai probabil, în Marea Britanie, restricţiile totale se vor întinde pe o perioadă mai mare de timp decât ce se va anunţa iniţial.

Blocarea de la începutul primăverii a dus la scăderea cazurilor. Un blocaj acum ar fi de așteptat să facă același lucru.

Există ambiția de a menține școlile deschise, dar există îndoieli din ce în ce mai mari cu privire la studii secundare în care cazurile Covid „cresc în mod abrupt” .

Decesele vor continua să crească de-a lungul unui blocaj sugerat din noiembrie, dar speranța este că nivelurile virusului suficient de scăzute ar permite programului de testare și urmărire a NHS-ului să devină din nou eficient.

Franța intră în Stare de Urgenta. Ce măsuri vor fi luate

Din moment ce măsura ce prevede faptul că Franța intră în Stare de Urgență vor fi impuse noi restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00 începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care Paris.

Emmanuel Macron a declarat că aceste măsuri au fost luate pentru a evita ca țara să ajungă în valul doi al pandemiei de coronavirus.

″Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util″⁣, a declarat şeful statului francez într-un interviu.

Miercuri, președintele Frantei a anunțat faptul că orice persoană care se va abate de la noile restricții de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa va fi amendat cu suma de 135 de euro.  Totodată, Macron le-a recomandat oamenilor să evite cu orice preț vizitele nocturne la prieteni, restaurante sau chiar la familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *