Prima pagină » Razboi în Ucraina » Boris Johnson e de părere că războiul lui Putin este „exemplul perfect de masculinitate toxică”
Boris Johnson e de părere că războiul lui Putin este

Boris Johnson e de părere că războiul lui Putin este „exemplul perfect de masculinitate toxică”

29 iun. 2022, 13:16,
în Razboi în Ucraina

Războiul lui Putin, în opinia premierului britanic Boris Johnson este „exemplul perfect de masculinitate toxică”. Oficialul britanic este de părere că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie.

Războiul lui Putin în viziunea premierului Boris Johnson

Premierul Boris Johnson a sugerat într-un interviu faptul că războiul lui Putin din Ucraina a izbucnit din simplul motiv că este bărbat și ar avea nevoia să se afirme.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o. Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus premierul britanic în interviul care a avut loc la finalul summitului G7, organizat în Germania.

Premierul britanic a făcut comentariile argumentând că „avem nevoie de mai multe femei în poziții de putere”.

Boris Johnson a mai spus că întâlnirea G7 a fost „incredibilă”, pe măsură ce liderii „s-au apropiat din ce în ce mai mult”. De asemenea, oficialul britanic a mai precizat că toată lumea doreşte ca acest război să se încheie, doar că nu exista nici o înţelegere disponibilă: „Putin nu face o ofertă de înțelegere, Zelenski nu poate face o ofertă de înțelegere”.

Prim-ministrul a declarat că Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului și pentru a-l aduce pe Volodimir Zelenski „în cea mai bună poziție posibilă înainte de negocieri”.

„Ne dorim cu adevărat să le oferim ucrainenilor rezistență strategică”, a spus el.

Vladimir Putin pare să fi plănuit timp de 8 ani invadarea Ucrainei

Problema războiului din Ucraina este reprezentată de faptul că ucrainenii rămân fără obuze, având în vedere că cele de origine sovietică sunt pe cale de epuizare, iar cu cele occidentale nu dețin suficiente obuziere pentru a face față. Aceasta a și fost strategia lui președintelui rus Vladimir Putin: în ultimii 8 ani Rusia a tăiat rețelele de alimentare militară pentru Ucraina și au lovit sau acaparat mai multe depozite de muniții din Europa de Est. Se pare că Ucraina, chiar dacă are fondurile necesare, nu are de unde să achiziționeze armamentul necesar.

Luptele din estul și sudul Ucrainei sunt acum aproape exclusiv un schimb aproape constant de artilerie, iar deficitul de obuze al Ucrainei este critic și se vede puternic, în fața unei armate ruse care deține foarte mult armament. Rusia trage peste 60.000 de obuze pe zi, ceea ce este de 10 ori mai mult decât ucrainenii, a declarat ministrul adjunct al Apărării Hanna Malyar.

De altfel, obuzierele folosite de NATO și SUA trag cu obuze de 105 mm și 155 mm. Țările occidentale au furnizat Ucrainei o mulțime de astfel de obuze, dar au furnizat un număr limitat de sisteme de tragere. Așadar, în ciuda angajamentelor americane și europene de a trimite mai multă artilerie, Ucraina încă nu are suficient pentru a-și înlocui în întregime vechiul echipament din epoca sovietică cu armament standard NATO.

În acest context, Boris Johnson a declarat că războiul lui Putin este „exemplul perfect de masculinitate toxică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024