Prima pagină » Razboi în Ucraina » Boris Johnson a transmis un mesaj poporului rus. Premierul Marii Britanii: „Voi meritaţi să ştiţi ce s-a întâmplat” – VIDEO

Boris Johnson a transmis un mesaj poporului rus. Premierul Marii Britanii: „Voi meritaţi să ştiţi ce s-a întâmplat” – VIDEO

06 apr. 2022, 11:24,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a transmis un mesaj poporului rus ieri, 5 aprilie 2022. Oficialul a ținut să-și înceapă discursul în limba rusă și a menționat că nu îi vine să creadă că Vladimir Putin, președintele Rusiei, acționează în numele cetățenilor.

De asemenea, Boris Johnson i-a îndemnat pe cetățenii ruși să nu se creadă propaganda făcută de Vladimir Puin și să ocolească măsurile dure de cenzură a internetului.

Boris Johnson a transmis un mesaj poporului rus: „Guvernul încearcă să ascundă lucruri”

Prim-ministrul britanic le-a recomandat cetățenilor ruși să își instaleze tehnologii care să le permită să descopere amploarea crimelor de război comise în timpul operațiunii militare din Ucrainei.

Boris Johnson s-a filmat, iar mesajul video a fost publicat pe rețelele de socializare. Premierul a făcut un apel la persoanele din Rusia să se ”uite la ceea ce se face în numele vostru”, menționând că scenele cu civili lăsați fără suflare pe străzi și femeile violate în fața copiilor lor au îngrozit întreaga comunitate internațională.

Imaginile rulate în clipul video au stârnit condamnări internaționale și au alimentat de asemenea solicitări de control din partea curții penale internaționale.

„Poporul rus merită adevărul, voi meritați să știți ce s-a întâmplat”, a transmis Boris Johnson, vorbind în rusă.

Fotografiile cu trupurile care au fost arse și care au fost aruncate în gropi comune sau lăsate pe drumurile din Bucha și Irpin, eliberate de forțele ruse, au fost ”atât de șocante, că nu e de mirare că guvernul vostru încearcă să le ascundă de voi”, a ținut să adauge premierul britanic, în limba engleză.

”Președintele tău știe că, dacă ați putea vedea ce se întâmplă, nu ați sprijini acest război”, a mai spus premierul britanic.

Ce părere are premierul Marii Britanii despre crimele de război comise în Ucraina și ce le recomandă cetățenilor

Boris Johnson și-a exprimat punctul de vedere în ceea ce privește crimele de război care au fost comise în Ucraina.

”Acestea trădează încrederea fiecărei mame ruse care își ia cu mândrie rămas bun de la fiul ei în timp ce acesta pleacă să se alăture armatei” și sunt o ”pată pentru onoarea Rusiei – o pată care va crește mai mult în fiecare zi în care acest război continuă, devenind de neșters”, a mai spus prim-ministrul UK.

Ținem să precizăm că informațiile referitoare la crimele din Ucraina nu au putut fi verificate din surse independente, ci doar au fost prezentate din partea Ucrainei, Rusia dezmințind acuzațiile. Având în vedere că propaganda și fake news-urile au fost larg mediatizate, premierul a îndemnat cetățenii ruși și nu numai să utilizeze o rețea privată virtuală (VPN) pentru a avea acces la informații independente despre brutalitatea campaniei militare a lui Vladimir Putin.

Important de precizat este că tehnologia permite oamenilor să ocolească restricțiile cu privire la conținutul specific în funcție de localizarea lor geografică, conectându-se la o rețea sau un server care are sediul într-un alt stat.

”Nu mă credeți pe cuvânt: tot ce aveți nevoie este o conexiune VPN pentru a accesa informații independente de oriunde în lume”, a menționat britanicul. ”Când găsiți adevărul, împărtășiți-l și celorlați. Președintele vostru este acuzat de comiterea crimelor de război. Dar nu pot să cred că acționează în numele vostru”, a conchis Boris Johnson.

Astfel, Boris Johnson a transmis un mesaj poporului rus și le-a transmis că ar putea avea dificultăți să acceseze videoclipul lui pe rețelele sociale, având în vedere că guvernul lui Vladimir Putin a blocat accesul la Facebook, iar autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat a transmis că accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *