Prima pagină » Culinar » Bomboane raffaello cu lapte praf. Desertul care cucerește orice musafir

Bomboane raffaello cu lapte praf. Desertul care cucerește orice musafir

19 iul. 2024, 10:35,
în Culinar

Bomboanele raffaello cu lapte praf cucerește prin gust și aroma fină a nucii de cocos. Savoare nucii de cocos, cremozitatea umpluturii, toate combinațiile dau un rezultat irezistibil.

Rețeta aceasta de bomboane raffaello cu lapte praf este dintr-un caiet vechi de rețete de prăjituri și este o adevărati comoară când vine vorba să mâncați niște deserturi cum se făceau pe timpuri.

Ce ingrediente aveți nevoie pentru bomboanele raffaello cu lapte praf

Pentru a face bomboane raffaello cu lapte praf aveți nevoie de doar câteva ingrediente și doar puțin timp să le pregătiți. Durează mai mult să formați biluțele decât să faceți compoziția pentru care, practic nu trebuie decât să amestecați ingredientele între ele și atât.

Pentru aceste bomboane raffaello trebuie să folosiți un lapte praf de cofetărie și nu din cel pentru bebeluși. Laptele praf de cofetărie îl găsiți în supermarketuri.
Timpul de preparare este de 30 de minute și aveți nevoie de următoarele ingrediente 200 grame de unt la temperatura camerei, 200 grame zahăr pudră, 100 grame de fulgi de nucă de cocos, 200 grame de lapte praf, o lingură cu esență de migdale, cacao dacă vrei să le colorezi, 100 grame de nucă de cocos pentru tăvăit, migdale sau nuci pentru interior. Din aceste ingrediente vor ieși în jur de 50 de bomboane.

Bomboanele raffaello cu lapte praf au devenit din ce în ce mai populare printre deserturile populare preferate de români.  Iar laptele praf reprezintă ingredientul care le dă gust unic și care, de ce să nu recunoaștem, ne duce cu gândul la copilărie.

Modul de preparare pentru bomboane

Ca prim pas trebuie să luați untul, la temperatura camere și să-l frecați bine cu zahărul până aceasta din urmă se topește.
Adăugați laptele praf și 100 grame de de nucă de cocos, amestecați totul bine până se leagă și formați un aluat compact pe care îl dați la rece pentru 30 de minute.
După ce se întărește puțin cât stă la frigider, luați cantități mici de aluat și modelațile cu ajutorul mâinilor în biluțe de mărimea unei nuci pe care le veți tăvăli apoi prin restul de nucă de cocos și le veți așeza în hărtiuțe speciale pentru bomboane, se pot folosi și hârtiile de brioșe.
De asemenea, puteți umple interiorul acestora cu bucăți de migdale sau nucă. Se dă la rece totul pentru câteva minute pentru a deveni numai bună de servit./

Ca mici trucuri, pentru a modela mai ușor biluțele, înmuiați puțin mâinile în apă. Dacă vi se pare greu de modelat compoziția, mai adăugați 1 – 2 linguri de apă sau lapte.
Dacă doriți să faceți câteva bomboane colorate, adăugați puțină cacao. Cine are mai multă răbdare și timp, poate pune în mijlocul fiecărei bomboane miz de migdale sau nucă.
Această rețetă de bomboane raffaello copiază destul de bine gustul celebrelor bomboane de pe piață, care au același nume.
Bomboanele raffaello cu lapte praf vor fi cu siguranță pe placul celor care nu adoră în mod special dulciurile cu ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024