Prima pagină » Titlurile zilei » Bombe cu ceas pe străzile din Iași! Șoferii de autobuze de la CTP stau pe traseu cu ochii numai în telefoane. Oricând se poate petrece o tragedie – VIDEO

Bombe cu ceas pe străzile din Iași! Șoferii de autobuze de la CTP stau pe traseu cu ochii numai în telefoane. Oricând se poate petrece o tragedie – VIDEO

09 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Viețile călătorilor din Iași au fost puse, din nou, în pericol! Un ieșean, revoltat de faptul că un șofer de autobuz al Companiei de Transport Public Iași folosea telefonul mobil în timpul cursei, l-a filmat pe acesta din urmă și a făcut publice imaginile pe rețelele de socializare. Șoferul a fost surprins în timp ce era atent la telefonul mobil, nu la condus. Conducerea companiei l-a sancționat în urma acestei abateri

Un șofer de autobuz, din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași, a fost surprins marți, 7 august 2021, în timp ce utiliza telefonul mobil, în timpul cursei, fără să fie atent la drum. Un ieșean, revoltat de cele întâmplate, l-a filmat pe bărbat și a făcut imaginile publice pe rețelele de socializare. Inconștiența șoferului a pus în pericol viața zecilor de călători aflați în mijlocul de transport în comun. Scena revoltătoare a fost surprinsă în autobuzul ce se deplasa pe traseul 43C, Carrefour ERA – Păcurari – Tudor Vladimirescu – Poitiers – CUG I, în jurul orei 16:40. Conducerea companiei a transmis că asemenea comportamente ale angajaților sunt sancționate.

„Astfel de comportamente ale conducătorilor mijloacelor de transport public sunt sancționate cu prioritate de către CTP Iași, întrucât este vorba despre o faptă gravă, care nu e tolerată în cadrul instituției, norme în acest sens fiind prevăzute și în documentele interne. Precizăm că, la intrarea în tură, fiecărui șofer și vatman îi este solicitat să prezinte dispozitivul hands-free, pe care angajații sunt obligați să îl folosească, fiindu-le interzis să utilizeze telefonul fără acest sistem cât timp conduc vehiculele. În plus, în cadrul fiecărei ședințe de pregătire profesională este prelucrată această temă cu colegii noștri”, a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al CTP Iași.

Alți 6 șoferi au fost sancționați în acest an pentru aceeași faptă

Această situație nu a fost una singulară. De la începutul anului 2021, alți 6 șoferi ai CTP Iași au fost sancționați pentru aceeași faptă. Aceștia sunt monitorizați cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în cabina șoferului, iar, în momentul în care sunt surprinși că utilizează telefonul mobil în timpul curselor, sunt sancționați. Aceștia sunt penalizați cu diminuarea salariului pentru o perioadă de 30 de zile.

„În total, anul acesta au fost sancționați 6 conducători ai mijloacelor de transport public cu diminuarea salariului cu 10 la sută pentru o perioadă de o lună, pentru săvârșirea acestei abateri”, a adăugat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al CTP Iași.

În edițiile anterioare, „BZI” a prezentat cazul a doi controlori de la CTP care au jignit o călătoare.

Mai mulți șoferi și vatmani ai CTP Iași au fost prinși băuți în timpul orelor de lucru

Problema utilizării telefonului mobil în timpul curselor nu este singura abatere a șoferilor și vatmanilor de la CTP Iași. În urma unor controale ce au avut loc în cadrul companiei, după tragicul accident din zona Dacia, când un șofer CTP a zdrobit o adolescentă pe o trecere pentru pietoni, conducătorul fiind sub influența băuturilor alcoolice, CTP a întărit controalele împotriva alcoolului. Dar nici cazul în care șoferul de autobuz al CTP Iași a condus băut în timpul programului nu a fost unul singular.

Înainte de accidentul amintit, mai mulți șoferi au fost prinși băuți la serviciu. În perioada aprilie – iunie 2021, conducerea CTP Iași a desfăcut 6 contracte de muncă ale unor șoferi care au consumat alcool în timpul programului. Aceștia au fost testați la plecarea în cursă și pe traseu. Deoarece viața călătorilor este pusă în pericol de inconștiența celor care urcă beți la volan, conducerea CTP a înăsprit controalele. Angajații sunt testați dimineața, seara și în timpul orelor de program, din două în două ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *