Prima pagină » International » Bombardamente puternice în Liban! Israel a atacat, după ce 12 copii au fost uciși de o rachetă
Bombardamente puternice în Liban! Israel a atacat, după ce 12 copii au fost uciși de o rachetă

Bombardamente puternice în Liban! Israel a atacat, după ce 12 copii au fost uciși de o rachetă

28 iul. 2024, 18:40,
BZI.ro, în International

Au fost bombardamente puternice în Liban. Israel a atacat, după ce 12 copii au fost uciși de o rachetă. Anunțul a fost făcut de armată. Aproximativ 30 de proiectile au fost lansate de o grupare militară.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, avioanele de luptă israeliene au lansat o serie de atacuri asupra unor ținte Hezbollah din Liban, potrivit unui anunț al armatei (IDF).

Libanul a fost atacat de Israel

Conform primelor informații, aceste atacuri au avut loc după ce o rachetă a lovit un sat din Înălțimile Golan, aflat sub control israelian, omorând 12 copii. Știrea a fost raportată de The Times of Israel și CNN.

Loviturile aeriene israeliene s-au concentrat asupra unor ținte Hezbollah situate „adânc în interiorul teritoriul libanez și în sudul Libanului”, potrivit unei declarații făcute de armată.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că au vizat mai multe obiective, inclusiv depozite de arme și „infrastructură teroristă”, aparținând Hezbollah.

„Ştim exact de unde a fost lansată racheta. Am examinat aici, pe zidul terenului de fotbal, rămăşiţele rachetei şi putem să spunem că este o rachetă Falaq (de fabricaţie iraniană – n.r.) cu un focos de 53 de kilograme. Aceasta este o rachetă Hezbollah. Şi oricine lansează o astfel de rachetă într-o zonă urbană vrea să ucidă civili, vrea să ucidă copii”, a afirmat Halevi într-un videoclip de la faţa locului.

Hezbollah a negat lansarea rachetelor

Israelul a raportat că „aproximativ 30 de proiectile” au fost lansate sâmbătă din Liban spre teritoritoriul său, într-un atac atribuit Hezbbollah, grupare militară libaneză susținută de Iran.

„Ne creştem foarte mult gradul de pregătire pentru următoarea etapă a luptelor din nord, deoarece luptăm simultan în Gaza. Ştim cum să atacăm chiar şi foarte departe de statul Israel. Vor fi mai multe provocări, dar ne vom creşte gradul de pregătire (…) Când va fi necesar, vom acţiona ferm. Datoria noastră este să întoarcem locuitorii din nord în siguranţă la casele lor, în întregul nord, Galileea şi Înălţimile Golan. Este o zi grea, vom lucra pentru zile mai bune”, a adăugat Halevi.

În ciuda acuzațiilor, Hezbollah a negat categoric orice implicare în lansarea rachetelor. Cu toate acestea, șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israeului, generalul-locotentent Herzi Halevi, a declarat faptul că armata se pregătește intens pentru „următoarea etapă a luptelor din nord”, ca răspuns la atacul mortal asupra statului Majdal Shams.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iulie 2024
27 iulie 2024