Prima pagină » Razboi în Ucraina » Bombă termobarică folosită în atacul asupra Ucrainei

Bombă termobarică folosită în atacul asupra Ucrainei

01 mart. 2022, 16:32,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Presa din Ucraina susține că rușii au atacat cu o bombă termobarică, interzisă de convențiile internaționale. De asemenea, ambasadorul Ucrainei în SUA a confirmat această informație.

Rusia a fost acuzată luni de către grupurile pentru drepturile omului şi ambasadorul Ucrainei în Statele Unite că îi ataca pe ucraineni cu bombe cu disperzie cu vid (termobarice).

bomba termobarica folosita de rusi impotrica ucrainenilor

Oksana Markarova a declarat reporterilor după întâlnirea cu membrii Congresului SUA, ca Rusia a folosit o armă termobarica, cunoscută sub numele de bombă cu vid., în invadarea ţării sale

Bombă termobarică folosită în atacul asupra Ucrainei

Amnesty Internaţional și Human Rights Watch au spus că forțele ruse par să fi folosit bombe termobarice în atacul asupra Ucrainei. Amnesty Internaţional motivându-şi acuzaţia prin exemplul atacului unei grădinițe din nord-estul Ucrainei, timp în care civilii s-au adăpostit în interior.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova a declarat reporterilor după întâlnirea cu membrii Congresului SUA, ca Rusia a folosit o armă termobarică, cunoscută sub numele de bombă cu vid, în invadarea ţării sale.

„Au folosit bomba cu vid astăzi”, a spus Markarova. „Distrugerile pe care Rusia încearcă să le facă Ucrainei sunt imense”, a declarat Oksa Markarova.


Aceste tipuri de arme, respectiv bombele cu vid, sau armele termobarice, nu folosesc muniție convențională. Ele aspiră oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie la o temperatură ridicată, producând de obicei o undă de explozie de o durată semnificativ mai lungă și mai puternică decât cea a unui exploziv convențional și este capabilă să dezintegreze corpurile umane.

bomba termobarica folosita de armata rusa contra armatei ucrainene

CNN a raportat însă că una dintre echipele sale a zărit un lansator de rachete termobarice în apropierea graniței cu Ucraina, sâmbătă după-amiază

Lansator de rachete termobarice în apropierea graniței cu Ucraina

Potrivit Human Rights Watch, arme termobarice au fost folosite în Cecenia, cu consecințe îngrozitoare. astfel facând ca utilizarea lor să fie condamnată de un număr de organizații neguvernamentale.

Pe rețelele sociale au apărut deja imagini video cu ceea ce se prespune a fi explozia unui bombe cu vid. Dar deocamdată, imaginile nu au putut fi verificate independent.

Până luni nu a existat nicio confirmare oficială că arme termobarice au fost folosite în conflictul din Ucraina. CNN a raportat însă că una dintre echipele sale a zărit un lansator de rachete termobarice în apropierea graniței cu Ucraina, sâmbătă după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că a văzut informațiile apărute în presă, dar nu are confirmarea că Rusia a folosit astfel de arme.

bomba termobarica folosita de rusi contra ucrainenilor

Pe rețelele sociale au apărut deja imagini video cu ceea ce se prespune a fi explozia unui bombe cu vid. Dar deocamdată, imaginile nu au putut fi verificate independent

Precizăm că presa din Ucraina, cât și ambasadorul Ucrainei în SUA au susținut faptul că rușii ar fi folosit în atacul de astăzi asupra Ucrainei, bomba termobarică, ce este interzisă de drept de convențiile internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *