Prima pagină » Titlurile zilei » Bombă! Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita ușor tragedia: „Doar de o privire în sus era nevoie” – FOTO/VIDEO

Bombă! Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita ușor tragedia: „Doar de o privire în sus era nevoie” – FOTO/VIDEO

21 apr. 2023, 02:00, 25 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita tragedia doar cu o simplă privire. Camionul era dotat cu o oglindă specială, situată în exteriorul cabinei, în partea de sus, ce este montată tocmai pentru ca eventualele obstacole din față să poată fi observate de către șoferi

Cel care a provocat tragedia de la Lețcani putea evita nenorocirea. Asta spun mai mulți șoferi de camion. Bărbatul de 36 de ani din județul Suceava nu s-a asigurat când a plecat de pe loc. Reporterii BZI au discutat cu mai mulți șoferi de TIR. Aceștia au vizionat momentul în care s-a produs accidentul și toți au fost de părere că șoferul implicat în tragedie a greșit.

„Camioanele sunt dotate cu o oglindă curbată care este poziționată deasupra parbrizului. Această oglindă permite șoferului să observe ce se află în fața cabinei, atât timp cât el este la volan. Dacă este reglată corespunzător, șoferul observă totul.

Doar de o privire în sus era nevoie. Probabil, în cazul accidentului, șoferul nu s-a uitat în acea oglindă și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Acea oglindă este extrem de importantă. Un șofer trebuie să se uite în permanență în acea oglindă, mai ales la plecările de pe loc”, a precizat un șofer de TIR.

Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita tragedia

Toți șoferii de TIR ar trebui să oprească măcar la 3 metri distanță de trecerea de pietoni pentru ca oamenii angajați în traversarea străzii să fie în siguranță.

„Există o regulă care, din păcate, nu este respectată. Un camion trebuie să fie oprit la cel puțin 3 metri de trecerea de pietoni, tocmai pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. Dacă un pieton se angajează în traversarea străzii la o distanță de jumătate de metru, nu va fi observat de șoferul de TIR, dacă nu se uită în oglinda aflată deasupra parbrizului, în exteriorul cabinei”, a mai completat șoferul.

Din câte se pare, oglinda aflată pe cabina TIR-ului implicat în cumplitul accident de la Lețcani era reglată perfect, iar șoferul putea să-l observe ușor pe tatăl ce-și ducea copiii de mână.

Ancheta în acest caz continuă

Ancheta polițiștilor continuă după moartea micuțului Luca, băiețelul care a murit sub ochii tatălui și ai fratelui, la Lețcani.

„La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier mortal pe DN 28, pe raza localității Lețcani. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a rezultat faptul că un autovehicul ar fi acroșat două persoane, una fiind rănită, iar cealaltă a decedat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Cert este că șoferul care a provocat accidentul mortal de la Lețcani putea evita tragedia, însă nu a făcut-o.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Irinel Toma.

    Aiurea ! Oglinda ceia eu o folosesc daca am vre-o pasagera an cabina sa m-a uit la craci ei. Nici autocarele nu au asa ceva, nu foloseste la nimic an trafic.
    Despre ziua de ieri, si eu sustin protestele dela Letcani, poate asa ne face si noua autostrada, lasa sa blocheze an fiecare zi.

  • Irinel , ai 4 greșeli de ortografie in două rânduri . Din cauză că vă uitați la craci , dați peste oameni . Lasă să vă bage in pușcărie că nu i nicio paguba. Și analfabeți și animale și criminali. . P.s. vreo , niciun , nicio , se scrie mai nou legat.

  • Si cu autostrada,criminalii tot vor comite crime…..din culpa.Asa ca unde-i lege nu-i tocmeala.

  • Cat de curajos ori inconstient sa fii sa traversezi cand vezi tirul ca sta jumate pe trecerea de pietoni?
    Si cat de tembel poti fi sa treci strada in fuga oprind fortat un tir? Ma refer la persoana care a teaversat in fuga inainte ca cei trei sa treaca? Tirul pentru aceasta persoana a oprit!!!! Pentru ca daca nu oprea sa treaca atletul in fuga nu se intampla asa ceva! Cine e persoana care a traversat in fuga? Nimeni nu pomeneste de ea, desi aceasta persoana a declansat de fapt nenorocirea ce a urmat!

  • Irinel Toma, dacă tu ai permis, este grav. Cum l-ai luat? Tu nu știi să scrii și nici să citești!!! Cum ai învățat Codul Rutier?
    Ți-am mai spus, cred că ai mintea parcelată, o folosești pe rând!!!
    Du-te dragă și tunde asfaltul!

  • unde-i bomba din titlu? Bombalaule!!!

  • Evaluation cum poți manca atât 💩? Spune cum

  • Clanul de maimute

    Bomba ? pai bomba este ca tatal a alergat cu copii la trecerea de pietoni sa treaca pe sub camion !, nu sa asigurat ca poate traversa in siguranta

  • Da tirul nu trebuia să oprească înainte de trecere ? De ce fugea cealaltă persoană pe trecere ?? De ce nu a oprit regulamentar având pieton pe trecere ? Că doar știa că are mastodont. Pt că NU avea în calcul sa oprească chiar daca avea deja pieton. Deci acolo se aleargă prin fața mașinilor pt că acestea nu opresc. Bine fac că fac blocada . Așa și trebuie

  • Ar trebui senzori pe fata ,și chiar pe spate pt a evita asemenea tragedii. Cât poate costa in plus ,montarea câtorva senzori? Viața unui OM ,e mult mai importantă și mai scumpă! Și tatăl trebuia sa se asigure ca șoferul l-a văzut. Amândoi ai greșit. La fel a fost acum câtva ani ,la Gara in Iași.

  • Când vezi prostii de tiristi….te asiguri de 10 ori, că altfel, se suie pe tine babalaii☹️ maaa, e vina lui, dar și unii pietoni cred că au legea de partea lor, o au, dar uite cum sfârșesc unii😰 trebuie tu sa te ferești, că pe baza șoferilor e târziu de cele mai multe ori.

  • Tehnica plictisită

    Pe nea camion nu-l iartă nimeni de ce a făptuit, iese din discuție. Logica milițianului școlarizat la cacademia polițienească: l-ai prins, arde-l, regulează-l cu tot cu Constituție, tu-i mama lui de moftangiu. Logica birocratului euro-atlantic, pe cât de tâmpit, pe atât de corupt: să băgăm cât mai multe normative, care să facă viața omului un iad, să fie în permanentă neregulă, ca să tragem noi întregul profit din asta, în calitate de diriguitori, legislatori, controlori, legislatori și scatofagi patentați. Primele două perspective au fost elucidate, q.e.d. Mai vine o a treia, un pic mai complicată, inaccesibilă omului de rând. A teoreticianului care va vorbi de factorul tehnic și factorul uman, de hazard, de ergonomia muncii și de constrângerea tehnologică. Alea care explică, de fapt, ce și cum devine. Așa că, uăi omule, ia-ți singur măsuri de precauție. Condu-ți mașina ca și cum ai fi nu șofer, ci o cloșcă pe cuibar. Și mai ales pune-ți camere peste tot, mai ales acolo unde nu vezi (și ar trebui să vezi !), apoi scoate semnalele video pe o tabletă măricică, suită pe bord. Ca să vezi în timp real. Hai…. succesuri !

  • Cazul asta este șocant, după mine tiristul clar are partea lui de vina, trebuia sa oprească la distanta de trecerea de pietoni, trebuia sa se asigure înainte de a pleca, dar TU ca PARINTE daca știi ca locuiești in Letcani,una dintre localitățile cu cele mai multe accidente rutiere pe cap de locuitori din toată TARA, săptămânal sunt accidente foarte grave pe șoseaua aceea, nu locuiești intr-un catun uitat de lume unde trece o mașină la ora, de ce nu ești maxim de PRECAUT!!!?? Este revoltător!! Niște parinti inconștienți, tu ești cu 2 copii mici, unul de 3 ani( la vârsta aceea extrem de imprevizibili, sar din brate , aleargă, se dezechilibrează pe loc drept, etc) și alergi pe la roata tirului, strigător la cer. Putea sa se uite ala pe telefon, putea sa apese pedala gresita, orice, putea fi o alta masina cu un șofer neatent, tu PARINTE ești maxim de PRECAUT când traversezi!
    Dacă sotul/ soția mea ar face acest lucru, ma pun în locul mamei…n-a mai fi.

  • Oare de ce? Eu tot nu inteleg spre exemplu de ce bolovanul ala a intrat ca bezmeticul sub camion? Poate ma lamureste si pe mine cineva. Codul rutier indica clar ca trebuie sa te asiguri la traversare chiar daca te afli pe trecerea de pietoni. Deci nu numai conducatorii de vehicule trebuie sa respecte regulile de circulatie ci si pietonii. Altfel nu ne ramane decat sa ne plangem mortii si sa facem proteste blocand circulatia. Sa zicem ca soferul TIR-ului a gresit ca nu l-a oservat la timp. Dar dumnealui nu a vazut ditai camionul? Si mai avea si doi copii cu el. Oare de ce nu s-a asigurat de loc ca poate traversa in siguranta? O multime de intrebari la care nu poate nimeni sa raspunda.

  • Tehnica plictisită

    Maestre, tu ”organ” nu poți să fii, te trădează limbajul- ești prea emoțional. S-ar putea să te califici la poeții de la Boltă. O chestiune, totuși, preocupă: ”Dacă sotul/ soția mea” – asta înțeleg și io corectitudine de gen. Adică nu e o variabilă independentă ?! Se schimbă ?! Nțțțț. Nu-i bun.

  • Cetateanul nemultumit

    In primul rand condoleante. Nu ar trebui nici un copil sa plateasca greselile adultilor. La noi nu se investeste deloc in educatie rutiera. Era candva. O fi tiristul vinovat, dar e o vorba, oricum l ar invinovati nu mai aduce copilul inapoi si nu se sterge ce s a intamplat. Vina e complexa, e un cumul a greselilor din educatie, a legilor si a proastei administrari. Orice om are un moment de slabiciune, nu poate spune nimeni ca e vigilent 24/7, de asta fiecare trebuie sa aibe grija. Si pieton si conducator auto. Evident cu opritil la o distanta neregulamentara de trecere e culpa dar cati din pietoni nu se arunca pe treceri si cu copii in brate? Uitati va zilnic in jurul voatru sa vedeti oameni de toate varstele si categoriile cum se arunca pe trecere, unii nici nu mai spun ca nu isi scot ochii din telefon sua stau pe muchie de bordura si aproape s a pus verde la pietoni ca au si pus piciorul. Nu se uita stanga dreapta. Ca doar viata nu e a lor. Poate a ramas fara frane, poate sare o roata. Pietonul nu are niciodata vina. E proasta legislatia. Sa ii usture, sa faca si ei puscarie daca fac accidente. Si conducatorii auto.. draga politie nu mai dati permise tuturor si mai faceti o evaluare la 10 ani si o proba de strada. Multi cu carnet in buzunar stau 10 ani si apoi se urca la volan.

  • Absolut toti soferii se uita in sus atunci cand trec peste trecerea de pietoni. Doar asta nu s-a uitat.

  • Baaa bombalailor, voi, care stati cu cooru’ in masina aveti O RESPNSABILITATE MUUUULT MAI MARE. Nu sunteti capabil sa intelegeti lucrul asta? Trebuie sa fii atent la tot ce misca-n jurul tau. Nu imi pasa mie ca trece pietonul pe trecerea de pietoni cu ochii in telefon, eu sunt atent si opresc! Sunt prea multe cazuri cu persoane lovite pe trecerea de pietoni. Treziti-va 😒

  • Trecerea de pietoni nu este o prelungire a trotuarului. Este plin de kamikaze cu sau fara copii de mana sau in brate!

  • Am facut scoala de soferi in anul 1985 instructorul ne sanctiona in special daca invitam pietonul sa treaca strada pe trecere evident, vorba era sa aleaga el cand doreste sa mo…….. strada este pentru masini si a doua orice balta ascunde o groapa .

  • Soferul este din acel judet, unde se emiteau permise auto, indiferent de categorie (!?), fara scoala & examene? Vina e sistemica, din pacate… Speram sa nu fie multi din astfel de „absolventi”…

  • Acea oglinda de deasupra parbrizului este foarte utile pentru soferii de pe camion, autotren, autobuz si autocar. Cine stie de acea oglinda dar nu o foloseste, este un sensimtit si un incostient ce nu are ceu cauta la postul de conducere intr-un vehicul.
    Dupa ce primesc permis de conducere si atestat transport marfa sau pasageri, nu le mai pasa de legislatie si reguli. Orice camion, autotren, autobuz si autocar au senzori si radare pentru siguranta soferului care il ajuta in trafic, la intrarea sau iesirea din parcare. Cei care comenteaza aiurea si gresit, fie nu sunt soferi, fie nu le pasa.

  • Ce parere aveti de cei care au taiat-o imediat dupa incident, care erau in imediata apropiere si care se puteau da jos sa acorde un eventual ajutor dar au preferat sa traga de volan si sa se faca disparuti din zona? Exista si ptr ei cod rutier sau ba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`