Prima pagină » International » BOMBA! McDonald’s a dat faliment! Afla aici toate detaliile
BOMBA! McDonald's a dat faliment! Afla aici toate detaliile

BOMBA! McDonald’s a dat faliment! Afla aici toate detaliile

18 mart. 2014, 12:37,
Echipa BZI.ro în International
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:423591;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Bolivienii sunt prima natiune din lume care respinge cel mai cunoscut lant de mancare fast-food: McDonald’s.

Un studiu recent a aratat ca peste 60% dintre cetatenii acestei tari din America de Sud au declarat ca nu ar calca intr-un restaurant al brandului american, declarandu-se adeptii unei alimentatii sanatoase.

Citeste si: Evacuati dintr-un McDonald’s, la 80 de ani. Motivul pentru care doi pensionari americani au fost dati afara

Principalul motiv invocat de bolivieni este ca mancarea fast-food este preparata mult prea rapid pentru a avea efecte benefice pentru sanatate, iar aceasta rapiditate le ridica si semne de intrebare privind ingredientele naturale folosite, potrivit agrointel.ro

In capitala Boliviei – La Paz, au rezistat opt restaurante McDonald’s. Desi au raportat pierderi anuale in ultimii zece ani, aceste locatii s-au incapatanat sa ramana deschise, iar brandul a tinut cu dintii la prezenta sa in Bolivia. Intr-un final, cu pierderi tot mai mari, reteaua de fast-food a trebuit sa se recunoasca invinsa si sa isi incheie socotelile in aceasta tara.

Citeste si: Ce nebunie! Un drogat a intrat dezbracat intr-un McDonald’s plin de copii – VIDEO 18+

Semnalul dat de falimentul McDonald’s in Bolivia nu a trecut neobservat pe piata internationala. Imediat, pe piata a fost lansat si un documentar care a analizat situatia pe care lantul fast-food a avut-o de infruntat si care, in final, a aratat ca principiile sanatoase ale populatiei nu au putut fi corupte de reclame, de promotii sau de ”americanizare”.  Bolivienii s-au dovedit a fi cetateni preocupati de hrana si de prepararea ei corecta. De aceea, restaurantele preferate de acestia au fost si se mentin cele cu meniu sanatos, ingrediente locale si retete traditionale. In acest context, nici nu este de mirare ca bolivienii au respins de la bun inceput tehnologia ”carnii restructurate”, asa cum a fost denumit principalul ingredient folosit in hamburgerii americani.

Citeste si: Un nou scandal zguduie McDonaldas. Vezi despre ce este vorba

In ciuda esecului din Bolivia, compania McDonald’s continua sa detina 3.400 de restaurante in 118 state ale lumii, cu 1,8 milioane de angajati. Cifra clientilor de mancare fast-food raportata de companie pentru 2012 a fost de 69 de milioane de persoane. In proportie de 80%, locatiile functioneaza in regim de franciza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *