Prima pagină » Titlurile zilei » Bombă în dosarul șefului de la Poliția Călare. Probe noi îl incriminează: „A trecut de la suspect la inculpat” – FOTO/VIDEO

Bombă în dosarul șefului de la Poliția Călare. Probe noi îl incriminează: „A trecut de la suspect la inculpat” – FOTO/VIDEO

23 iun. 2023, 02:00, 8 ,
Cosmina PUIU/ Lucian SAVA în Titlurile zilei

Bombă în dosarul șefului de la Poliția Călare. Au fost depuse probe noi care par să-l incrimineze, trecând de la calitatea de suspect la inculpat. Sursele apropiate anchetei susțin că ar fi vorba despre mai multe dovezi fabricate care nu pot fi încă demonstrate

Momente de panică în familia Cebotaru. Tiberiu, șeful Serviciului Poliția Călare Iași, va rămâne după gratii încă o perioadă bună de timp, deoarece au apărut probe noi la dosar, care par să-l incrimineze. În data de 19 iunie 2023, judecătorii i-au prelungit măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile, având deja calitatea de inculpat.

Probe noi îl incriminează: „A trecut de la suspect la inculpat”

Sursele reporterilor BZI din cadrul justiției afirmă faptul că n-ar fi vorba despre o faptă săvârșită, ci despre mai multe dovezi fabricate care nu pot fi încă demonstrate, fiind nevoie de timp pentru cercetare, motiv pentru care i s-a și schimbat calitatea polițistului local, trecând de la suspect la inculpat.

„În baza art. 234 şi art. 235 Cod procedură penală, admite propunerea de prelungire a arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire, şi, în baza art. 236 Cod procedură penală, cu referire la art. 202 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestului preventiv, dispusă prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi, din data de 27.04.2023, faţă de inculpatul, pentru săvârșirea infracţiunilor de viol în formă continuată (trei acte materiale), faptă prev. și ped. de art. 218 alin. 1, 3 lit. a, c și alin. 3 ind. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., şi agresiune sexuală în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 219 alin. 1, 2 lit. a, c și alin. 2 ind. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (un număr neprecizat de acte materiale), ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.06.2023 şi până la data de 25.07.2023, inclusiv”, au transmis anchetatorii ieșeni.

Mii de euro în joc și un viol care nu se poate demonstra. Poveste cusută cu ață albă în cazul polițistului local Tiberiu Cebotaru

Vă reamintim că totul s-a întâmplat în luna aprilie, când mama așa-zisei persoane vătămate, o minoră de 11 ani, a depus plângere penală împotriva polițistului local. În familia Cebotaru se trăiesc clipe grele. Polițistul local a fost reținut pe data de 26 aprilie 2023, după ce i-au fost aduse niște acuzații grave.

Potrivit declarațiilor părinților minorei, totul ar fi început din anul 2021, de când minora a urmat cursuri de echitație. Acesta ar fi atins-o în zonele intime, iar ulterior ar fi supus-o la acte de natură sexuală. Ba mai mult, ar fi amenințat-o și cu un cuțit. De atunci și până în prezent, toate probele depuse la dosar de către ea îl încriminează pe polițist.

Rămâne de văzut dacă în ciuda probelor noi care îl incriminează va reuși șeful Serviciului Poliția Călare Iași să își dovedească nevinovăția. Părinții minorei ar fi cumpărat un cal de la el, în valoare de 24.000 de euro. De tranzacție s-a ocupat Tiberiu Cebotaru care a fost de acord ca familia fetiței să achite în rate, după ce a primit un avans de 8.000 de euro. Apoi, părinții s-au răzgândit, au adus armăsarul înapoi polițistului și i-au cerut banii.

După cum susține familia, polițistul a returnat doar o parte din sumă. Se pare că armăsarul a suferit un accident în timp ce se afla la familia respectivă și acesta ar fi motivul pentru care polițistul nu a returnat toți banii. Când a văzut că nu își poate recupera investiția, mama fetiței l-a reclamat pe Cebotaru șefului său.

Comentarii
  • Și șeful lui ( Zamfirescu ) a zis „Las-o bă , că merge așa ” !

  • Bă băieți, nici nu putea fi reținut/arestat de la bun început dacă nu avea calitatea de inculpat! Mai treceți și voi titlurile sau știrile astea prin filtrul unui jurist, sau avocat.

  • educat in scoala zootehnica ieseana. nu-i de mirare.

  • Poliția călare mai bine i-ar spune poliția kă kare… Un serviciu foarte costisitor și absolut inutil ! Acest serviciu este bum pt scurgeri de bani pe ascuns în buzunarele celor de la primărie pt ca să susțină partidul care i-a ka kat în funcții !

  • Cui îi folosește ”poliția călare”? Miros de bălegar și urină de cal în centrul Iașiului. Peste tot tăbărăsc cerșetorii pe tine, chiar sub nasul polițiștilor locali în fața primăriei.

  • Un martor important a fost uitat

    Cazul asta nu miroase a bine. Un martor important nu a fost chemat la discutii si sigur era de fata cand s.au intamplat grozaviile : Calu’ ! Domnu Cal trebuie sa zica tot !
    Cercetatorii de la institutul de senzatii tari ” Socolla” din Iassi trebuie sa vorbeasca cu Calu pana ce acesta recunoaste tot. Mangaiat pe cap, dat iarba tip lucerna, iar Calu tot trebuie sa zica ceva, in legatura cu aceasta speta 🙂

  • Cum se face că voi scrieți aberațiile astea despre un om si cum ziceti voi inculpatul, pt care pare ca nu prea sunt probe, fix azi el este eliberat. Reporterul vostru nu a aflat asta?

  • Politia Calare,dar Politia pe Jos de ce nu este infiintata?Vorba ceea cand calare, cand pe jos,tropa-trop, cand la trap cand la galop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`