Prima pagină » Titlurile zilei » Bombă în cazul beizadelei Ștefan Manolache! Dosarul infractorului cu aere de vedetă, judecat pentru trafic de droguri, este plimbat între judecători și procurori! Pușcăria, tot mai aproape – EPISODUL 1

Bombă în cazul beizadelei Ștefan Manolache! Dosarul infractorului cu aere de vedetă, judecat pentru trafic de droguri, este plimbat între judecători și procurori! Pușcăria, tot mai aproape – EPISODUL 1

20 iul. 2024, 02:00, 2 ,
Redacția BZI, în Titlurile zilei

Dosarul DIICOT în care beizadeaua Ștefan Manolache a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri se întoarce pe masa procurorilor. După șapte ani de la începerea anchetei, infractorul Manolache încă nu a primit nicio condamnare, deși, potrivit unor surse ale reporterilor BZI, la dosar sunt atașate destul de multe probe care nu sunt deloc în favoarea bărbatului. În cazuri similare, alți traficanți de droguri au fost condamnați după câteva luni de la deschiderea anchetei

Beizadeaua controversatului Mircea Manolache, infractorul Ștefan Răzvan Manolache, stă cu sufletul la gură. Dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri se întoarce pe masa procurorilor. Ștefan Răzvan Manolache este unul dintre infractorii Iașului, devenit client fidel de-al polițiștilor de la mai toate secțiile din Iași. Ștefan Manolache, sub aripa tatălui său, controversatul patron de la fosta Parma Taxi și actualmente consilier județean PSD, și-a permis să aibă o colecție de infracțiuni.

De-a lungul timpului, acesta a fost acuzat de viol, lovire și alte violențe, trafic de droguri, iar exemplele pot continua. Ștefan Manolache a intrat în vizorul procurorilor de la DIICOT în anul 2017, când a fost bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de droguri alături de Dragoș Andrei Spiratos și Tudor Constantin Ernilă. După cinci ani, în 2022, cei trei indivizi au fost trimiși în judecată. Recent, judecătorii au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT Serviciul Teritorial Iași. Practic, după șapte ani de la începerea anchetei, Ștefan Răzvan Manolache, Dragoș Andrei Spiratos și Tudor Constantin Ernilă nu au primit nicio pedeapsă, deși, în unele cazuri, un individ prins cu câteva grame de „iarbă” este anchetat, judecat și condamnat în câteva luni la închisoare.

Ștefan Manolache, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Într-un comunicat al celor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, emis în 2017, numele lui Ștefan Răzvan Manolache nu apare alături de Dragoș Andrei Spiratos și Tudor Constantin Ernilă, deși după cinci ani aveau ca toți să fie trimiși în judecată.

„La data de 20.05.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Spiratos Dragoș Andrei  și Ernilă Tudor Constantin pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și introducerea, în mod ilegal, în România de droguri de mare risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Spiratos Dragoș Andrei a comercializat droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, ecstasy și amfetamină, mai multor consumatori de pe raza municipiului Iași. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că inculpatul Spiratos Dragoș Andrei a procurat drogurile de mare risc de la inculpatul Ernilă Tudor Constantin care, la rândul său, le-a comandat în mediul online, prin intermediul platformelor de tip onion – dark net. La data de 19.05.2017, inculpatul Ernilă Tudor Constantin a fost surprins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conținea droguri de mare risc, expediate din Olanda, prin intermediul serviciului poștal național”, au transmis atunci procurorii DIICOT.

Ștefan Manolache a ajuns pe mâna procurorilor de la DIICOT, dar ar putea scăpa

Ștefan Răzvan Manolache a ajuns pe mâna procurorilor după ce cercetările au fost extinse.

„La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de opt de percheziții domiciliare pe raza municipiului Iași, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 110 comprimate de ecstasy, mai multe doze de cannabis, 13 dispozitive de mărunțit substanțele vegetale și trei cântare electronice de precizie. La data de 21.05.2017, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților Spiratos Dragoș Andrei și Ernilă Tudor Constantin pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai precizat procurorii din cadrul DIICOT Iași în 2017.

Ștefan Răzvan Manolache ar putea scăpa de acuzații și nu pentru că nu ar fi vinovat, ci pentru că fapta s-ar putea prescrie. Au trecut deja șapte ani, iar până când judecătorii se vor pronunța, ar mai putea trece, probabil, încă șapte ani, ceea ce ar aduce prescrierea faptei.

Infractorul Ștefan Manolache a tras cu arma către un taximetrist. Condamnarea: un an de închisoare

Numele beizadelei lui Mircea Manolache, consilier județean PSD, apare în mai multe dosare penale. Ștefan Manolache are trecut în CV unele dintre cele mai urâte infracțiuni și cu toate acestea pozează într-un personaj care iubește dreptatea și oamenii. Mai multe persoane l-au tot întrebat pe pagina de Facebook cine este el, fiindcă peste tot apare ca fiind un „interlop”, iar bărbatul a decis să își facă o prezentare cu care să-și dea pe spate urmăritorii. Cu toate acestea, detaliile din dosarul „traficul de droguri” ar putea să iasă la iveală. Conform surselor reporterilor BZI, la acest dosar sunt atașate niște discuții dintre Ștefan Manolache și câțiva membri din familia sa, care au uimit până și judecătorii. Să fie totul un joc murdar?

„Nu am nici o problemă să vă lămuresc toate curiozitățile. Am absolvit învățământul primar la Școala Generală Nr 13 Alexandru Cel Bun din Iași, gimnaziul la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Iași, iar liceul la Colegiul National Octav Bancila din Iași profilul Arta Actorului. Ulterior am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, până în anul patru, fără a da licența. Dar sunt licențiat al Facultăți de Jurnalism din cadrul Universității Apolonia unde am terminat cu media 9.83 .Începând cu anul 2013 am fost angajat în domeniul privat. Printre joburile pe care le-am avut se numără: Coordonator activitate dispecerat taxi, Agent Imobiliar,Redactor la două publicații, Coprezentator la matinalul de pe Antena Stars, Reporter special la Antena 1. După experiența acumulată am decis să fac un pas în antreprenoriat, prima mea afacere a fost în domeniul Horeca, unde am avut niște foodtruck-uri, pe care la momentul sosirii pandemiei le-am vândut, achiziționând un restaurant profilat exclusiv pe livrări la domiciliu. Acum un an, am vândut acest restaurant, iar cu banii obținuți am decis să investesc într-o flotă auto, destinată exclusiv livrărilor la domiciliu. Flota ce acoperă în acest moment mai multe orașe din țară”, potrivit unui comentariu de pe rețelele de socializare ale lui Ștefan Manolache.

Totuși, de-a lungul anilor, Ștefan Manolache a dovedit contrariul. Una dintre faptele de debut ale infractorului a fost comisă în anul 2013. Atunci Ștefan Manolache s-a certat cu un taximetrist, l-a urmărit cu mașina prin oraș și l-a amenințat cu un pistol. Taximetristul a încercat să scape de fiul lui Mircea Manolache, însă a fost prins din urmă. Bărbatul a pus mâna pe un spray iritant și a pulverizat spre Ștefan Manolache, sperând că va scăpa de furia acestuia. Nu a fost așa. Ștefan Manolache a deschis focul. De patru ori a tras cu pistolul cu bile de cauciuc, iar două dintre bile l-au lovit pe un prieten de-al taximetristului în cap și piept. Ștefan Manolache a strigat atunci către taximetrist de mai multe ori că este „Mircea de la Parma Taxi“. Ștefan Manolache a fost anchetat, iar în anul 2017 a fost condamnat la închisoare. Judecătorii Curții de Apel Iași au decis pentru Ștefan Răzvan Manolache pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare. Totodată, a fost obligat să plătească victimei sale suma de 5.000 de lei.

Circ cu Andreea Antonescu, la Iași. Poliția, pusă în alertă, la miezul nopții, după apelul disperat al artistei

Ștefan Manolache a fost o vreme iubitul Andreei Antonescu. Puține dintre relațiile lui Ștefan Manolache s-au încheiat frumos. De-a lungul timpului, infractorul Manolache a fost acuzat de mai multe fete că a fost agresiv, că le-a lovit sau că le-a amenințat. În multe cazuri, de teama unor alte dosare penale, Ștefan Manolache s-a împăcat cu acestea. Revenind la Andreea Antonescu, în anul 2020, în luna februarie, la 00:30, apela serviciul unic de urgențe 112 și cerea ajutor, spunând că iubitul ei nu o lasă să plece din casă. Nu a dat prea multe informații și a închis apelul. Atunci pentru polițiștii din Iași a început o cursă contracronometru. Practic, o femeie avea nevoie imediată de ajutor. Telefonul de pe care a sunat Antonescu era al iubitului său, al lui Manolache.

Ulterior, aparatul a fost închis. Astfel, polițiștii au început să caute acul în carul cu fân. Oamenii legii au apelat la metode specifice pentru a localiza apelantul. Fiind închis, telefonul nu a fost ușor de localizat. Totuși, polițiștii au adunat suficiente detalii încât să afle că Andreea Antonescu se afla cu fiul lui Mircea Manolache. Au luat inclusiv legătura cu acesta pentru a afla unde se află fiul și „nora” lui. Oamenii legii au reușit într-un final să ajungă la Antonescu. Atât ea, cât și Ștefan Manolache se aflau într-un apartament în complexul rezidențial Exclusive Rezidence. Mai exista însă o problemă. Când polițiștii au luat-o la întrebări pe Andreea Antonescu, aceasta a spus că nu a sunat, însă ulterior și-a adus aminte. Polițiștii ieșeni au sancționat-o cu 4.000 de lei pentru că a apelat fără motiv la 112. La scurt timp, în spațiul public a apărut înregistrarea apelului de la 112, iar Andreea Antonescu cere disperată ajutor de teama lui Ștefan Manolache. Ulterior, Manolache a stabilit, probabil, cu Antonescu să „îngroape securea războiului.

Metoda Manolache: scapă cu victimizarea

Ștefan Manolache a ajuns de mai multe ori în centrul atenției din cauza derapajelor sale. La un moment dat, acesta a încercat să intre cu un Mercedes în clubul Time Out, a fost implicat în scandaluri și bătăi, iar de fiecare dată când a ajuns în fața poliției, s-a victimizat și nu a recunoscut nimic. De altfel, și frații săi au fost implicați în scandaluri. În anul 2020, în timpul pandemiei, Matei Manolache, fiul cel mic al lui Mircea Manolache, consilier județean PSD, și Eduard Manolache, fiul mijlociu, au organizat, se pare, împreună cu un amic o petrecere în pădure, la Păun. Un tânăr care a fost bătut de frații Manolache a povestit cum s-au întâmplat lucrurile de fapt.

„Acum, cu virusul, cluburile se închid la 12-1. Am auzit că este o petrecere în Păun, dar nu am știut cine organizează și ce este acolo. Am intrat acolo, Matei Manolache a venit la mine și mi-a spus să plec. Apoi la câteva secunde a ajuns și Eduard Manolache lângă mine și a început să mă lovească. Nu am avut ce să fac, Matei mi-a dat cu o sticlă în cap”, a spus un tânăr care a fost lovit de frații Manolache.

După ce Eduard și Matei Manolache l-au bătut pe tânăr, au sunat la 112 și au pozat în victime, așa cum fac, de fiecare dată, membrii familiei Manolache.

Comentarii
  • Felicitări sunt deștepți, bandiții. Prostia o găsim la șmecherii procurori, judecători pe care i poartă pe degete familia respectivă. Șapte ani stau și dorm pe un dosar sau așteaptă prescripția. Dacă pot, atât timp cat nu răspund pentru ce fac, mai mult primesc salarii nesimțite și apoi pensii speciale, de ce nu ar fi de partea infractorilor…ar fi interesant să aflăm și motivul. Vinovații? Noi, cei mulți și …

  • Sunteți și voi aiurea. Cum să facă băiatul pușcărie pentru toate astea?! Doamne ferește! Deci se poate să nu răspunzi în fața legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *