Prima pagină » Local » Bombă! Fostul primar al Iaşului, Ionel Onofraș, a fost reţinut! A hărţuit 3 minore şi a întreţinut relaţii intime cu una dintre ele. Mascaţii l-au ridicat în urmă cu puţin timp – EXCLUSIV, UPDATE

Bombă! Fostul primar al Iaşului, Ionel Onofraș, a fost reţinut! A hărţuit 3 minore şi a întreţinut relaţii intime cu una dintre ele. Mascaţii l-au ridicat în urmă cu puţin timp – EXCLUSIV, UPDATE

03 mart. 2022, 19:21,
în Local

În urmă cu puțin timp, un fost primar al Iașului, Ionel Onofraș, a fost reținut de poliție, după ce a hărțuit trei minore în studio-ul său de fotografie.

UPDATE: Prima reactie oficială în cazul fostului primar, Ionel Onofraș.

„Astăzi, 03 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași cu sprijinul luptătorilor SAS Iași au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și agresiune sexuală. Un bărbat bănuit de comiterea faptelor a fost condus la sediul Poliției pentru cercetări. Faptele ar fi fost comise în perioada 2020-2021, cele 3 victime fiind minore. În baza probatoriului administrat în cauze, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au reținut bărbatul pentru 24 de ore. Cercetările continuă”, a declarat Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iași.

Trei minore au fost hărțuite de Ionel Onofraș

Astăzi, 03.03.2022, au fost făcute percheziții la studio-ul său de fotografie, deoarece trei minore au fost hărțuite de acesta. În cadrul unei ședințe foto, pe una dintre minore ar fi forțat-o să întrețină un act sexual oral cu el.

În acest caz, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie dus în fața Judecătoriei, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ionel Onofraș a fost numit în în funcţie în decembrie 1989, Onofraş a fost edil-şef doar până în februarie 1990. Mandatul său a fost însă unul scurt, din decembrie 1989 şi până în februarie 1990.

Apoi, acesta a fost membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ, devenind la scurt timp un afacerist de succes. Ionel Onofras, zis şi Bebe, este cel care a ocupat şi cea mai importantă funcţie în masoneria din Iaşi, acesta fiind „Rege” în Loja care a adus Ritul York în Moldova.

În trecut, fostul primar al Iaşului a fost condamnat la închisoare

Primul primar postdecembrist al municipiului Iaşi a fost condamnat definitiv în 2016, de către Curtea de Apel Bacău, la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.

Ionel Onofras, alături de ceilalţi complici ai săi, Horia Gurau, Cătălin Lovin Ionel, Lucian Pintea, Onorica Palade, Laila Doina Giurcanu, Eugen Groapa au fost condamnaţi pentru înşelăciune şi fals.

Dosarul a fost judecat în prima instanţă la Tribunalul Bacău, iar Ionel Onofras a primit două pedepse de 2 ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată, 3 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat. De asemenea, Onofras a primit un spor de pedeapsă 1 an şi 4 luni, ceea ce înseamnă că în final a executat 4 ani şi 4 luni de închisoare. Unii dintre complicii lui Onofras, Lucian Pintea şi Doina Laila Giurcanu, au primit pedepse ceva mai mici. Aceştia au primit 8 luni de închisoare pentru înşelăciune, dar au fost obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii pentru Primăria municipiului Iaşi.

De asemenea, lui Ionel Onofras i-a fost confiscată suma de 472.462 lei, adică peste 100.000 euro. Onofraș ar fi săvârșit infracțiunile de care a fost acuzat prin intermediul firmei Intercont SRL.

Problemele nu au stat departe de Bebe Onofraș nici în 2020

Proprietarul celui mai valoros imobil din Grădina Botanică Iași a fost nevoit să închidă afacerea deschisă în jurul conacului ridicat de Onofraș. Conacul construit după proiectul celebrului arhitect Ion Mincu a fost înconjurat de bălării, asta după ce grădina Food Forest a fost închisă.

Codrin Onofraș devenise noul proprietar al imobilului situat pe strada Podgoriilor din Grădina Botanică și a fost transferat de la părinții Ionel și Marina Onofraș pentru a nu se ajunge la executarea silită, având în vedere problemele juridice pe care le avea Bebe Ionel Onofraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *