Prima pagină » Titlurile zilei » Bombă după bombă la IPJ Iași! După ce un fost comisar a fost reținut ieri pentru că a urcat mangă la volan, agentul Silviu Curcă, de la Secția II, i-a călcat pe urme! Șefii vor să-l ancheteze disciplinar (EXCLUSIV)
Bombă după bombă la IPJ Iași! După ce un fost comisar a fost reținut ieri pentru că a urcat mangă la volan, agentul Silviu Curcă, de la Secția II, i-a călcat pe urme! Șefii vor să-l ancheteze disciplinar (EXCLUSIV)

Bombă după bombă la IPJ Iași! După ce un fost comisar a fost reținut ieri pentru că a urcat mangă la volan, agentul Silviu Curcă, de la Secția II, i-a călcat pe urme! Șefii vor să-l ancheteze disciplinar (EXCLUSIV)

10 nov. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Ghinion pentru un polițist din Iași! Agentul Silviu Curcă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, a fost prins sub influența băuturilor alcoolice. Chiar colegii săi au fost cei care l-au tras pe dreapta. Pentru că mirosea puternic a alcool, Curcă a fost pus să sufle în aparatul alcooltest. În urma testării a rezultat faptul că a consumat alcool – și nu puțin! Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar, acum, acesta are de dat explicații în fața legii

Nu mai este liniște la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași! Zilele trecute, fostul șef al Poliției Ciurea, comisarul-șef Marius Mândrescu, a fost prins beat la volan și a fost reținut pentru 24 de ore deoarece avea o alcoolemie de peste 3 la mie. De parcă nu ar fi fost suficient, luni seară, agentul Silviu Curcă, de la Secția II de Poliție Iași, a fost prins beat la volan de către colegii lui. Din câte se pare, Curcă se afla la volan, fiind în timpul său liber.

Deși este polițist și ar fi trebui să știe că îi este interzis oricărui șofer să urce la volan sub influența alcoolului, se pare că acestuia nu i-a păsat și s-a gândit să încalce legea.

„În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2021, agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași au oprit pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alte probleme cu legea pentru polițistul ieșean

Agentul Silviu Curcă nu este străin de problemele cu legea. În urmă cu ceva timp, agentul a fost acuzat că și-a bătut fosta soție. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea formulată de Ionela C. pe numele polițistului Vlad Silviu Curcă, de la Secția II.

„Instanța admite în parte cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în favoarea reclamantei Ionela C. în contradictoriu cu pârâtul Vlad Silviu Curcă. Emite un ordin de protecție, cu o durată de 2 luni, timp în care sunt dispuse următoarele măsuri: obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de reclamantă, față de reședința acesteia din Iași, interzicerea oricărui contact al pârâtului cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod. Respinge celelalte măsuri solicitate, ca neîntemeiate. Atrage atenția pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin prezentul ordin de protecție constituie infracțiune. Executoriu fără somație și fără trecerea vreunui termen”, au spus magistrații.

Agentul Vlad Silviu Curcă, acuzat că a bătut-o pe fosta nevastă

Cererea a fost depusă la instanță la finele lunii septembrie 2021. Atunci, agentul Vlad Silviu Curcă, de la Secția II de Poliție Iași, a ajuns în atenția colegilor săi, fiind acuzat că și-ar fi agresat fosta soție, pe Ionela. Scandalul s-ar fi petrecut în apartamentul în care locuiește femeia. Acolo, Silviu Curcă ar fi lovit-o pe fosta lui soție. Ulterior, femeia a ajuns la spital, iar, mai apoi, ea a depus o plângere. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, iar agentului Curcă i-a fost interzis să se mai apropie de fosta lui soție.

Prin acțiunea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva agentului, prin care să fie obligat polițistul la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința acesteia și față de locul său de muncă, precum și interzicerea oricărui contact al acestuia cu reclamanta.

„Pe 21 septembrie 2021, în jurul orei 22:30, pe fondul unor divergențe generate de un credit bancar, în timp ce pârâtul se afla în locuința mea, a început să se manifeste violent, izbindu-mă la pământ, strângându-mă în brațe, împrejurare în care mi-a aplicat lovituri cu pumnii în zona coastelor”, a subliniat victima.

Ce a spus agentul în fața judecătorilor

Polițistul Vlad Silviu Curcă a fost citat legal, dar nu a formulat întâmpinare. În schimb, agentul a fost prezent la termenul de judecată acordat în cauză, arătând că este de acord cu emiterea ordinului de protecție. Pe de altă parte, el a negat că faptele s-ar fi petrecut în modalitatea expusă de fosta lui soție. Totodată, femeia a susținut că agentul i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnii, pe mai multe zone din corp, ce au avut drept urmare provocarea de hematoame, echimoze, excoriații, pentru a căror vindecare au fost necesare 6-7 zile de îngrijiri medicale.

„Instanța găsește irelevant motivul pentru care pârâtul a aplicat respectivele lovituri, atâta vreme cât nu s-a făcut dovada că acesta a acționat în legitimă apărare sau că s-ar fi aflat într-o altă situație de natură a-i pune în pericol viața sau integritatea fizică sau psihică. În același timp, față de concluziile certificatului medico-legal depus la dosar, instanța nu găsește credibilă nici susținerea pârâtului, în sensul inexistenței unor lovituri din partea sa, ci doar a unor îmbrânceli, în încercarea de a părăsi apartamentul fostei sale soții, fără acordul acesteia”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *