Prima pagină » Titlurile zilei » Bombă cu ceas la Nish feat Nuba! Clubul a fost amendat de ISU Iași. Afaceristul Ștefan Tânjală a găsit un artificiu: face petreceri în șopron

Bombă cu ceas la Nish feat Nuba! Clubul a fost amendat de ISU Iași. Afaceristul Ștefan Tânjală a găsit un artificiu: face petreceri în șopron

03 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Inspectorii de la ISU Iași au descoperit că locația Nish feat Nuba este o bombă cu ceas, având în vedere că nu are autorizație pentru siguranța la incendiu. Patronul Ștefan Tânjală și-a încadrat clubul ca fiind o terasă acoperită de tip „șopron”, astfel că nu are nevoie de autorizație

Pe data de 7 iunie 2024, inspectorii de la ISU Iași au făcut un control la clubul Nish feat Nuba, de la Ciric. Aceștia au descoperit că locația de pe șoseaua Ciric nu avea autorizație de siguranță la incendiu de câțiva ani. În acest sens, autoritățile au amendat societatea condusă de Ștefan Tânjală, SC Beste Bite SRL, cu suma de  50.000 de lei.

Bombă cu ceas la clubul Nish feat Nuba din Iași

Inspectorii ISU Iași au constatat faptul că locația respectivă funcționa fără obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru amenajarea temporară în aer liber, în suprafață de 3.983 mp, unde sunt amplasate mai multe construcții ce au destinația de comerț sau alimentație publică. Pentru amenajarea temporară în aer liber, având destinație comercială, pentru un spațiu mai mare sau egal cu 2.500 mp, este necesară autorizația pentru securitatea la incendiu. De asemenea, inspectorii au mai stabilit și faptul că, la momentul controlului, construcția unde se desfășura activitatea de club îndeplinea condițiile de construcție închisă cu o suprafață mai mare de 600 mp și nu a fost obținută autorizația de incendiu.

În Hotărârea de Guvern nr. 571, din 10 august 2016, se arată: „Pentru construcțiile sau amenajările temporare în aer liber care au destinația comercială și au o arie de desfășurare mai mare sau egală cu 2.500 mp”

Ștefan Tânjală s-a consultat cu avocații și a contestat procesul-verbal întocmit de pompieri în urma controlului. Acesta a precizat că spațiul respectiv are destinația de amenajare încadrată în categoria clădirilor deschise, cu funcțiunea principală de terasă acoperită de tip „șopron”. Astfel, nu era necesar să fie obținută autorizația de incendiu. Totuși, din imaginile de la club se observă clar că o parte din terasă este acoperită cu șipci de lemn, iar lumea fumează. Desigur că nu lipsesc nici sticlele de șampanie aduse cu foc de artificii, ceea ce ar putea fi un mare pericol pentru siguranța oamenilor.

De asemenea, proprietarul a mai invocat faptul că pe spațiul respectiv sunt, de fapt, două locații diferite, clubul Nish feat Nuba și o terasă care este separată, fostul club Skin. Patronul a justificat faptul că nu are nevoie de autorizație ISU pentru incendii, deoarece la clubul deținut de acesta se desfășoară ocazional evenimente, când de fapt se organizează petreceri cu zeci de oameni săptămânal.

Ștefan Tânjală a cerut anularea sancțiunii

Ștefan Tânjală

Ștefan Tânjală și-a încadrat clubul drept o terasă acoperită de tip „șopron”

Supărat că a fost amendat de ISU, Ștefan Tânjală a cerut anularea procesului-verbal și a amenzii de 50.000 de lei, justificând că are un caracter nelegal și netemeinic. Mai mult, cere instanței ca ISU să plătească cheltuielile de judecată. În anii trecuți, la clubul de la Ciric au mai fost probleme în ceea ce privește siguranța clienților.

Reporterii BZI l-au contactat pe Ștefan Tânjală, pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situație.

„Nu am nimic de declarat despre acest subiect”, a spus Ștefan Tânjală.

Clubul Nish feat Nuba este o bombă cu ceas, iar oricând se poate întâmpla o nenorocire.

Comentarii
  • Deci de câțiva ani autoritățile nu își fac treaba…este vorba de ani de zile…Hai România!

  • Dar la Piața Alexandru, că sunt o grămadă de tonete improvizate,construite din lemn și folii de plastic,aflate la 10m de blocuri ,au fost verificate de cei de la ISU?! Ferească Dumnezeu de un incendiu că nu mai rămâne nimic din cei aflați acolo!!

  • ceva rau cu ISU

    Pt toti care nu inteleg treaba cu autorizatia ISU:

    90% din toate institutiile din Romania NU AU AUTORIZATIE ISU. De ce? Pt ca e aproape imposibil de obtinut.

    Cand o lege nu poate fi respectata de 90% din INSTITUTIILE care apartin de stat ai doua solutii. Ori inchizi 90% din institutii (scoli, primarii, prefecturi) ori schimbi naibii legea ca e imposibil de respectat.

    Maine o sa vina Arafat si o sa iti spuna ca cine nu are 1.90 inaltime e pasibil de amenda. Momentan treaba asta cu autorizatia ISU pare doar o manevra prin care statul are dreptul sa te arda oricand doreste.

    Daca propriile institutii ale statului nu au autorizatia ISU, nu e evident ca legea trebuie schimbata? Arafat ca de obicei e stat in stat.

  • Scoala privata Spectrum de pe CA Rosetti nu are autorizatie ISU, ba acolo a mai fost si incendiu si ISU a luat traista si pa. Ce alta explicatie este?? Turcaletilor nu le pasa, ma mir ca parintii au asa curaj dupa ce ca platesc destui bani. Turcaletii pluseaza ca vor face si liceu privat. Tot fara autorizatie. Alooo ISU ce asteptati deatatia ani?

  • trebe sa fii nauc rau de tot sa dai bani ca sa intri in sopronu lu Tanjala

  • Dar ce ? clădirea Casa Poporului , Parlamentul României are toate autorizațiile și nu știu eu ?

  • Bogdan de la ploiesti

    Bine Nea Mihai !!!
    Ca sa fie treaba buna la tiki vara asta.Mai stati pe capul la fraierii de la nish daca tot nu ati prins toata vara la tiki din cauza alegerilor 🤣🤣🤣
    La ‘mamboo’inspirat nume ce e drept iti fac baietii plata tot din echipa lui costica luatias falca in pl de carmolist!

  • @ Bogdan de la ploiesti

    Marș, bai oligofrenule, și învață să scrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024