Prima pagină » Actualitate » Bomba care aruncă România în scandalul momentului din SUA. Întrebări cu privire la afacerile lui Biden din China
Bomba care aruncă România în scandalul momentului din SUA. Întrebări cu privire la afacerile lui Biden din China

Bomba care aruncă România în scandalul momentului din SUA. Întrebări cu privire la afacerile lui Biden din China

26 oct. 2020, 21:25,
în Actualitate

Nu există nicio dovadă că fostul vicepreședinte a fost implicat sau a profitat de pe urma afacerii fiului și fratelui său. În ultimele zile de campanie, președedintele Trump și aliații săi fac un ultim efort de a pune la îndoială comportamentul etic al fostului vicepreședinte Joseph R. Biden, într-o încercare de a fec legătură între Biden și afacerile din alte țări ale fiului său, Hunter Biden, precum și ale unui frate de-al său, James Biden.

Un plan care se întinde pe 42 de pagini include o secțiune care în mod specific scoate în evidenţă rolul fostului vicepreşedinte (Joe Biden) în facilitarea creşterii comerţului cu columbia, care este una dintre ţintele afacerii, pe lângă Luxemburg, Oman și România.
Rolul lui Hunter Biden în afacere, potrivit unui document, „era cheia în stabilirea de legături/relaţii, transmiţând bunăvoinţă din jurul directorului (chairman)”. Referirea aici este la Ye Jianming, directorul firmei chineze CFFC.

Un email din data de 13 mai 2017, trimis de un al membru al grupului care încearcă să facă afacerea, acesta discuta cum profiturile împărţite teoretic între parteneri şi pune întrebarea dacă „the big guy” (șeful, capul, nașul) ar putea primi 10 %. Documentul nu specifică la cine anume se referă expresia „the big guy”, ci spune doar că „10 % merg la H pentru the big guy?” Tony Bobulinski a declarat că the big guy se referă în mod clar la Joe Biden.

Documentul elaborează un plan de colaborare între Alltrom Group Romania și CEFC China. Alltrom Group este un grup de firme deținut de Puiu Popoviciu și cuprinde: The Baneasa Group Baneasa Poject: Baneasa Investment SA, Baneasa Developments SRL, Baneasa Business & Technology Park SA.

Metav SA
Universal SA
Meteor SA
Belvedere Developments SRL

MAGNITUDINEA PROIECTULUI BANEASA

Pe lângă ceea ce este dezvoltat deja, platforma oferă 100 de hectare pentru viitoare dezvoltări pe cea mai de succes platformă din București și din țară. Proiectele viitoare sunt subiectul unui master plan reconfigurat; ca o estimare ar include 225.000 mp pentru comerț, 200.000 mp pentru birouri și aproape 1.000.000 mp pentru imobiliare la un cost total de dezvoltare de 1 miliard de euro. -Platforma ar trebui să ofere birouri pentru sediul principal Rompetrol. – Perioada de dezvoltare ar fi între 7 și 10 ani. -Conform actualei valori de piață, valoarea proiectului ar depăși 2 miliarde de dolari

Pași spre structură: AG va contribui la proiect astfel: 50% mall Băneasa, 32,5% din partea de birouri și 25% din terenuri.Valoarea totală estimată ar fide 300 de milioane de euro. CEFC va contribui cu fondurile necesare pentru următoarele tranzacții: cumpărarea acțiunilor actualului partenere din AG ( această tranzacție este estimată și negociată la o valoare de 200 de milioane de euro), cumpărarea a 40% din terenurile deținute 50% de Universitatea de Agricultură din București. Valoarea inițială a Fondului ar fi de 600 de milioane de euro din care 100 de milioane de euro cash.

Alte proiecte majore

În afară de proiectul Băneasa, părţile ar trebui să analizeze următoarele posibilităţi identificate:
– Dezvoltarea unei reţele naţionale de benzinării (Rompetrol) combinată cu o reţea de zone comerciale «drive through», proiect care poate fi realizat în colaborare cu Rompetrol
– Achiziţionarea majorităţii (cel puţin 51 %) din cele două aeroporturi existente în Bucureşti sau dezvoltarea unui al treilea

Articol în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *