Prima pagină » National » Bolnavii din spitalele din România primesc mâncare de proastă calitate
Bolnavii din spitalele din România primesc mâncare de proastă calitate

Bolnavii din spitalele din România primesc mâncare de proastă calitate

18 feb. 2022, 13:46,
BZI.ro, în National

Alexandru Rafila a declarat, într-o vizită de lucru pe care a avut-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” din Călăraşi. Ministrul este de părere că bolnavii din spitalele din România primesc mâncare de proastă calitate.

Este bine de menţionat faptul că, după ce mâncarea din spitale este puțină dar și de proastă calitate, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii despre cum angajații spitalelor fură din mâncare pacienţilor.

Bolnavii din spitalele din România primesc mâncare proastă

Alexandru Rafila recunoaște ceea ce presa semnala de câțiva ani. Faptul că bolnavii din spitalele din România primesc mâncare proastă nu mai reprezintă o ştire nouă pentru nimeni. Oricum, ministrul Sănătății declară că suma de 11 lei pe zi pentru un pacient este o sumă derizorică şi promite să hăsească soluții pentru a remedia această situație:

„Un lucru extrem de important e cel legat de asigurarea condiţiilor pentru pacienţi, inclusiv sumele alocate pentru jrana pacienţillor. În opinia mea e că sunt mici sumele, 11 lei pentru un pacient pentru asigurarea hranei este puţin şi sper să găsim o soluţie ina cest sens”, a completat Rafila.

Nu de puţine ori, medicilor specialişti li se pare imposibil să facă un meniu sănătos pentru întreaga zi, care să ajute bolnavul să se refacă şi care să se încadreze în suma de 11 lei.

Ca o completare, ministrul a precizat faptul că numărul de cauzuri zilnice de COVID-19 din România este în scădere, iar acest lucru se poate vedea și la numărul de pacienți internați în ATI.

Pușcăriașii din România primesc mâncare mai bună

O altă problemă este cea a diferențelor mari de tratare a persoanelor din România. De exemplu, o statistică arăta faptul că pușcăriașii primesc mâncare mai bună decât mulți dintre pacienții internați în spitalele din România. Oricum, ideea nu este de a exista o diferență între cele două categorii ci de a aduce o nivelare între cele două categorii.

Mâncarea este proastă în spitalele din România dar totuși se fură

Pe de altă parte, în pofida faptului că în mod evident mâncarea din spitale este proastă, aceasta se mai şi fură. Nu puţine au fost cazurile în care angajaţii unităților spitalicești au fost surprinşi furând din mâncarea pacienților. Vă aducem aminte de cazul de la Botoșani când mai mulţi angajaţi au fost surprinşi în momentul în care doreau să sustragă mai multe alimente din spital.

Vorbim despre faptul că la finalul lunii august, cei care au intrat în control în bucătăria spitalului, au descoperit, într-un coș pentru deșeuri, 8 kilograme de carne, 2 kilograme și jumătate de mazăre dar și două kilograme de păstăi.

În altă ordine de idei, o serie de poze au ajuns virale în spaţiul public după ce au fost publicate de către o femeie însărcinată care se afla la Maternitatea Sibiu. Femeia a pozat o parte dintre meniul ei. În pozele prezentate se observa faptul că aceasta ar trebui să mănânce 2 cubulețe de unt 4 biscuiţi şi o linguriță de pateu.

Așadar, în concluzie vom vedea dacă bolnavii din spitalele din România care primesc mâncare proastă vor avea parte de mai mulți bani alocați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *