Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Bolile de inima și leacurile batranesti
Bolile de inima și leacurile batranesti

Bolile de inima și leacurile batranesti

09 apr. 2021, 13:40,
în Sanatate

Știm cu toții importanța inimii în funcționarea corpului nostru. Inima este un organ nu cu mult mai mare decât pumnul nostru. Se află în piept, între cei doi plămâni și cântărește aproximativ 300 g la adulți. Bate de 100.000 de ori pe zi și astfel transportă sângele în corp datorită celor două vase mari ale sale: artera pulmonară, care o leagă de plămâni, aorta care o conectează la restul corpului: organe, viscere, mușchii, țesuturile.

Cum apar problemele cardiace

Când ne naștem, inima este programată să bată foarte mult timp. Prin urmare, ea ar trebui să ne însoțească de-a lungul anilor fără nicio problemă. Dar îi îngreunăm viața! Între stres, emoții, hrană grasă, tutun, alcool și alte excese, organului nostru îi este greu să sorteze și să evacueze totul. Atunci se dezvolta boli cardiovasculare, care sunt printre principalele cauze de deces în țările industrializate.

Vestea bună este că există o serie de pași foarte simpli care pot fi urmați pentru a ne păstra inima sanatoasa și a o ajuta să-și facă treaba în liniște. Depinde de noi!

Evitați problemele cardiace

Faceți mai întâi mișcare. Mersul pe jos, drumețiile sau înotul sunt sporturi ușor de practicat. Nu traumatizează inima, deoarece sunt practicate cu blândețe. 30 de minute pe zi este un început bun, dar dacă poți, depaseste. Contrar credinței populare, stresul nu este în sine responsabil pentru bolile cardiovasculare, dar crește tensiunea arterială și face ca inima să funcționeze mai greu. Un studiu efectuat în 2010 a arătat că un puls rapid în repaus (tahicardie) ar trebui să alerteze legat de o posibilă patologie.

Activitățile relaxante, cum ar fi yoga sau meditația, vă vor ajuta să vă țineți ritmul cardiac sub control. Și pentru a ameliora stresul, urmați cure regulate de magneziu. Limitați consumul de sare cât mai curând posibil. Înlocuiți-o cu condimente!

Alimente sănătoase pentru inimă

Mâncarea este o parte esențială a conservării sanatatii inimii și există o serie de leacuri simple:

  • 30 g de migdale pe zi reduc cantitatea de colesterol „rău” (LDL) din organism. Vitamina E din aceste fructe de padure previne, de asemenea, formarea de cheaguri de sânge care ar putea provoca boli cardiovasculare.
  • Uleiul de măsline, bogat în grăsimi monoinsaturate, este excelent pentru artere.
  • Usturoiul este, fără îndoială, cel mai bun protector împotriva bolilor, deoarece scade nivelul colesterolului rău (LDL) și protejează împotriva agregării plăcilor aterosclerotice (înfundarea arterelor). Trebuie să mănânci mult pentru a profita de eficiența acestuia, deci dacă nu ești înclinat să-l adaugi in toate mancarurile, cel mai simplu mod este să iei usturoiul ca supliment alimentar.
  • Alte legume, pentru bogăția lor diversă, se află în partea de sus a celor de consumat pentru o inimă puternică: morcovi, portocale, bietă, broccoli, fasole neagră și, pe partea de cereale, orz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 ianuarie 2025
20 ianuarie 2025