Bolile copilăriei – poze. Cum pot fi tratate afecțiunile din primii ani de viață

26 oct. 2023, 14:52,
BZI.ro, în Sanatate

Iată cum pot fi recunoscute bolile copilăriei din poze. Pe lista maladiilor cu care se confruntă copiii se află rujeola, rubeola, scarlatina și varicela. Toate aceste boli au simptome specifice, iar unele se pot controla mai greu. Disconfortul este cauzat de mâncărimile pe corp, de febra mare și de durerile puternice de cap. Iată cum pot fi tratate afecțiunile din primii ani de viață.

Bolile copilăriei – poze

Bolile copilăriei pot fi recunoscute foarte ușor din poze, dar mai ales după modul de manifestare. Printre simptome se află febra, starea generală de rău, bubițele roșii de pe corp, durerile puternice de cap și senzația de mâncărime și de usturime a pielii.

Bolile care apar în primii ani de viață sunt rujeola, rubeola, oreionul, varicela și scarlatina. Aceste boli contagioase sunt boli virale, așa că nu se administrează antibiotice. Simptomele acestor afecțiuni apar înainte ca bubițele să erupă pe corp. Multe dintre bolile copilăriei determină imunitate pe viață.

În cazul în care aceste afecțiuni nu apar în copilărie, la maturitate boala poate avea o formă gravă. La adulți simptomele sunt mult mai severe, iar organismul poate suferi pe viață. În majoritatea cazurilor, la adulți rămân cicatrici pe piele din cauza varicelei.

Cum să distingi bolile care apar în primii ani de viață

Una dintre bolile care apar în copilărie este rujeola. Această boală virală se transmite după câteva ore de la contactul cu o persoană contagioasă. Principalele simptome sunt febra, tusea, lipsa poftei de mâncare, erupție la nivelul pielii, diaree. Gravă este și rubeola, care se transmite pe cale aerogenă. Erupțiile pe corp sub formă de bubițe apar imediat, urmate de complicații precum dureri de cap, usturime la nivelul pielii și febră.

Oreionul este o altă boală care apare în copilărie. Se transmite pe cale aerogenă sau prin contact cu saliva. Oreionul afectează glandele salivare, pancreasul, ovarele și testiculele. Netratată corespunzător, boala poate avea complicații declanșând meningita sau encefalita.

Varicela se manifestă prin febră, frisoane și apariția unor bubițe sub formă de vezicule care conțin lichid. După ce leziunile veziculare erup, încep să se formeze cruste. În unele cazuri rămân și cicatrici pe piele. După infecția cu acest virus organismul are imunitate pe viață.

Scarlatina apare și ea în copilărie. Se transmite foarte ușor de la copilul bolnav la copilul sănătos. Se poate lua prin strănut, tuse, prin haine împrumutate sau prin folosirea în comun a obiectelor. Boala se manifestă printr-o erupție la nivelul pielii, astfel că pielea devine roșie pe față și pe obraji. Febra este foarte mare în primele trei zile. Se recomandă internarea copilului cu scarlatină pentru a nu răspândi boala și a primi tratamentul corespunzător.

Bolile copilăriei se transmit foarte ușor, însă majoritatea oferă după vindecare imunitate pe viață. În cazul în care aceste afecțiuni nu apar în primii ani de viață, la maturitate formele sunt mult mai grave. La adulți vindecarea este mult mai lentă și pot să rămână cicatrici pe viață, mai ales în cazul varicelei.  Bolile copilăriei sunt virale, iar gradul de răspândire a acestora este rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *