Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Bolile care se vindeca cu SAPUN DE CASA
Bolile care se vindeca cu SAPUN DE CASA

Bolile care se vindeca cu SAPUN DE CASA

02 sept. 2014, 21:07,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:48869;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Multi dintre noi, cei care ne-am petrecut vacantele copilariei la tara, ne aducem aminte de momentele in care bunicii preparau sapunul de casa. Dincolo de faptul ca acesta curata foarte bine hainele, datorita ingredientelor sale naturale sapunul de casa este un anti­septic bun si nu produce alergie sau iritatie. Bunicile noas­tre folosesc supo­zitoare decupate din sapun pe post de pur­gativ, iar in faza inci­pienta se tratau cu el bubele si coptu­rile, inclusiv gangrenele. Sapunul de casa se fo­losea si la spalaturi vaginale contra ciu­percilor, ori la hemo­roizi. Iar parul sana­tos si lucios, fara ma­treata, se datora, si el, spalatului cu sapun preparat in casa. 

Leac natural contra caderii parului si a mancarimilor scalpului 

Leacuri cu sapun
Dureri de articulatii si ligamente
Se umple o galeata cu apa fierbinte, se sapuneste locul bolnav si se introduce in apa, 30 de secunde, de mai multe ori, cu pauze de 5 secunde. Tratamentul dureaza 15-20 de minute. O cura dureaza 10-15 zile. Daca din anumite motive (hiper­tensiune, varicoza) nu se permit proceduri cu apa fierbinte, se produce multa spuma de sapun in apa calda, in care se scufunda locurile bolnave de trei ori pe zi.
Furuncul, panaritiu, lipom
1. Se dau pe razatoare 100-150 g de sapun, se pune la foc mic, cu 350 ml de ceai de rostopasca, volbura sau pelin si se lasa la fiert, amestecand periodic, pana se evapora 2/3 din apa. Dupa racire, unguentul obtinut se intinde pe o bucata de tifon impaturit si se aplica pe locul afectat. Pansamentul se schimba de doua ori pe zi, iar in caz de secretii purulente, de cate ori este ne­voie, potrivit formula-as.ro.
2. Se prepara un amestec omogen din parti egale de albus de ou crud si sapun ras pe razatoare. Se unge locul inflamat, se lasa pana se usuca partial preparatul si se panseaza usor.
Arsuri
Cand cineva din casa se ardea sau se oparea, fe­meile de la tara ungeau locul ars cu sapun de casa ume­zit bine, lasandu-l sa se usuce, ca sa nu se inro­seasca sau sa se umfle locul afectat.

Sa ne preparam singuri samponul 

Guturai
In stadiul incipient, se ung narile pe interior cu solutie de sapun. La primele aplicatii apare o senzatie de usturime suportabila, dar nasul n-o sa mai fie in­fundat si o sa uitati de raceala pentru o perioada mai indelungata.
Sinuzita
Pentru curatarea sinusurilor se prepara un remediu in parti egale, din sapun ras, ulei de masline si miere de albine. Ingredientele se topesc pe baie de aburi, se amesteca intruna si nu se lasa sa fiarba. Un tampon de vata invelit in tifon se imbiba cu preparatul cald, se introduce in nas si se lasa timp de 20 de minute sau cat rezista pacientul. La fiecare procedura, se curata o sin­gura nara, deoarece efectul de curatare poate fi des­tul de puternic.
Guta, artrita
Pe locul bolnav se aplica, inainte de culcare, o com­presa inmuiata in clabuc de sapun. Se acopera cu un fular de lana si se panseaza strans.
Abcese infectate
Se prepara un unguent din parti egale de sapun de casa, zahar pudra si ceapa tocata. Inainte de culcare, se aplica pe abces un strat gros de amestec si se pan­seaza. Pana dimineata, rana se curata bine. Se spala cu ceai de pelin.
Matreata poate fi o cauza a stresului, dar si efect al acestei stari
Calcaie crapate, bataturi
In 2 litri de apa fierbinte se dizolva o lingura de sapun dat pe razatoare si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Picioarele se spala cu apa calda, apoi se tin in solutia obtinuta, timp de 15-20 de minute. Se inlatura pielea moarta si se ung calcaiele cu ulei de ricin sau cu osanza de porc topita.
Muscaturi de caine, zgarieturi de pisica, taieturi
Pentru prevenirea infectarii, dupa scurgerea sange­lui, care inlatura o parte din microbi, pe rana se aplica o bucata de tifon impaturit, inmuiat in solutie de sapun dizolvat in apa calda. Se panseaza strans. Se schimba de doua ori pe zi.
Micoze pe laba piciorului
Locurile afectate – talpi, intre degete, unghii – se spala cu o perie si sapun de casa, apoi se ung cu solutie alcoolica de iod.
Iritatii ale pielii
Pentru prevenirea iritatiei, pie­lea se sapuneste bine, se lasa spu­ma 20-30 de secunde, apoi se spala cu apa rece. La copiii mici, pielea iritata se tamponeaza usor cu un tampon imbibat cu apa cu sapun, apoi se clateste cu ceai de dentita.
Gauri in urechi
La tara, si astazi li se fac aca­sa fetelor gauri in urechi, pentru cercei. Daca nu sunt respectate cu strictete cerintele igienei, lobul urechii se inflameaza, orificiul se astupa cu secretii. Bunicile noastre amestecau sapun ras cu suc de ceapa si aplicau amestecul pe locul inflamat, pentru 8-10 ore. Dupa inlaturarea sapunului, locul cu pricina se sterge doua zile cu tuica sau alcool sanitar, dar mai bine cu tinctura de urzica.
Sapunul de casa in cosmetica
Acnee
Se rad pe razatoare 100 g de sapun, se amesteca cu 100 ml lapte cald si cate o lingura de miere de albine si sare de mare. Se aplica pe fata si se tine 20-30 de minute. Se spala apoi cu apa fierbinte, urmata de apa rece, timp de 2-3 saptamani.
O varianta mai simpla: palmele umezite se sapu­nesc pana se formeaza o spuma groasa, care se intinde pe fata. Se varsa apoi pe fiecare palma cate o lingurita de sare de mare si se maseaza zonele afectate, peste pasta de sapun, cu miscari usoare, timp de 2 minute. Me­toda nu le este recomandata domni­soarelor cu pielea fina si sensibila.

De ce avem parul plin de matreata? Iata cauzele si remediile 

Reteta sapunului de casa
Sapunul de casa se obtine in urma reactiei dintre o grasime si un hidroxid alcalin. Pentru prepararea sapu­nului se folosesc resturi de grasime (seu, untura de porc, margarina, unt, ulei) si soda caustica. Printr-o me­toda sim­pla si usor de realizat se poate prepara si acasa un sapun de calitate.
Pentru sapunul de rufe se strang toate resturile de grasime intr-un vas pana cand se ajunge la o cantitate de 1-2 kg. (Nu se folosesc resturi de grasime greu mi­rosi­toare din cauza alterarii.) Intr-o oala de 6-8 l (care nu va fi folosita apoi in alt scop!) se pun cate 200 g soda caus­tica si 1 l de apa pentru fiecare kilogram de grasime. Dupa ce soda s-a dizolvat, se pune oala pe foc si se in­tro­­duce grasimea, amestecand continuu. Persoa­na care pregateste sapunul va purta ochelari si isi va feri fata si mai­nile in timpul operatiei, pentru a nu fi stropite de li­chidul care clocoteste.
Amestecul se fierbe timp de 2-3 ore, pana cand se produce procesul de sapo­nificare (apa­re mirosul caracteristic de sapun). Sapunul este gata si se poate turna in cutii de lemn captusite cu hartie. (Aten­­tie! Oala cu sapun fierbinte se va apuca de manere numai cu o carpa uscata, dupa ce s-a lasat putin sa se ra­ceasca.)
Daca se doreste un sapun par­fu­mat, se adauga la fiert o mana de pelin, lavanda, flori de trandafir, liliac etc. (planta proaspata sau uscata). Daca se doreste si o colo­rare a lui, se va turna in amestec putin colorant organic. Dupa 24 de ore, se scoate sa­punul din cutie, se taie in bucati, care se pun apoi la uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`