Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Medicii americani au identificat condițiile de bază asociate cazurilor critice Covid-19

Medicii americani au identificat condițiile de bază asociate cazurilor critice Covid-19

24 apr. 2020, 13:35,
în Sanatate

Bolile care agraveaza Covid-19. Într-o analiză a mii de pacienți cu Covid-19 internați în zeci de spitale din zona metropolitană din New York, o echipă de cercetători a stabilit că cei cu hipertensiune arterială preexistentă, obezitate și diabet sunt mai susceptibili să aibă cazuri severe de boală respiratorie.

Rata de infecție din New York a depășit fiecare stat din SUA și, începând cu 20 aprilie, are aproape o treime din toate cazurile din țară, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Pentru a determina caracteristicile și rezultatele pacienților spitalizați cu Covid-19, cercetătorii de la Institutele Feinstein pentru Cercetări Medicale au analizat 5.700 de înregistrări electronice ale pacienților cu infecție SARS-CoV-2 confirmată între 1 martie și 4 aprilie, inclusiv informații despre demografia pacienților, medicamente la domiciliu și teste de laborator, printre altele. Majoritatea pacienților au fost de sex masculin, iar vârsta medie a fost de 63 de ani, o treime dintre aceștia au avut o frecvență respiratorie mare sau au necesitat oxigen suplimentar. De asemenea, persoanele în vârstă și bărbații au fost raportate mai frecvent si în datele din China.

Câțiva factori de bază au fost legați de intensitatea bolii. Mai mult de jumătate dintre pacienții analizați au avut un istoric anterior de hipertensiune arterială, în timp ce 41% au fost considerați obezi și 34 la sută au avut diabet. Cei cu diabet au avut, de asemenea, mai multe șanse să primească ventilație mecanică invazivă, tratament în unitatea de terapie intensivă sau să dezvolte boli renale.

Bolile care agraveaza Covid-19

Aproximativ unu din cinci pacienți au murit ca urmare a complicațiilor asociate cu Covid-19. În medie, pacienții recuperați au fost externați în patru zile.

Este important să remarcăm mai multe limitări ale studiului, dintre care una este că analiza este de natură observațională și au fost corelate doar datele care au fost colectate electronic, ceea ce exclude informații detaliate care pot fi obținute atunci când aveți de-a face cu un pacient. Mai mult, cercetătorii au cunoscut doar rezultatele clinice ale rezultatelor – adică indiferent dacă s-au recuperat sau au murit – pentru 46 la sută dintre pacienții admiși, ceea ce poate să fi părtinit constatările și a dus la o rată mare de mortalitate a pacienților cu risc, noteaza iflscience.com.

Dintre cei peste 2.600 de pacienți ale căror rezultate au fost cunoscute, 14 la sută au fost tratati în unitatea de terapie intensivă, 12 la sută au fost pusi pe ventilatoare și 3 la sută au necesitat terapie ajutorare a rinichilor.

În prezent, informațiile despre caracteristicile și rezultatele pacienților din SUA sunt limitate și cea mai mare parte a ceea ce știu cercetătorii americani despre boală provine din studii de caz și rapoarte din alte țări. Cu toate acestea, cercetătorii adaugă că rezultatele lor oferă „o perspectivă crucială timpurie” în lupta împotriva Covid-19 și releva care sunt factorii care pot face o persoană mai expusă riscului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024