Prima pagină » National » Bolid de lux marca Porsche a ars ca o torţă. Pompierii din Vaslui au intervenit de urgenţă – FOTO

Bolid de lux marca Porsche a ars ca o torţă. Pompierii din Vaslui au intervenit de urgenţă – FOTO

15 sept. 2021, 10:35,
Elena Nicoleta Bujor, în National

În cursul nopții de marţi spre miercuri, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit la un incendiu. Forţele de ordine au fost direcţionate cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un bolid de lux marca Porsche.

Autoturismul a fost distrus în proporție de 70 la sută.

Porsche de zeci de mii de euro a fost cuprins de flăcări

Autoturismul Porsche era parcat lângă blocul 375 de pe strada Decebal din municipiul Vaslui. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul autoturismului și se extinsese la termoizolația imobilului din apropiere.

Pompierii militari au acționat imediat, iar după cel mult zece minute incendiul fiind lichidat. Autoturismul a fost distrus în proporție de aproximativ 70 la sută. Mai mult decât atât, în urma incendiului, o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați din fațada și termoizolația blocului a fost degradată.

Cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis, potrivit bzv.ro.

Tot mai multe autoturisme au luat foc, la Iași

Ieri, 14 septembrie 2021, un alt incendiu a izbucnit la Iași. Flăcările au cuprins o autoutilitară în municipiul Iași pe șoseaua Voinești, în zona complexului SunCity. La fața locului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași.

De asemenea, un autoturism alt a ars în parcare la hypermarketul Selgros din municipiul Iași, pe data de 2 septembrie 2021. Mai mulți șoferi și angajați ai magazinului au încercat să stingă flăcările cu extintoare, până la sosirea pompierilor.

„A început a mocni şi a ieşit fum de sub capotă. Unii şoferi au mutat maşina de lângă cea cuprinsă de flăcări. Proprietarul maşinii nu venise încă la faţa locului în momentul în care au ajuns pompierii, cel mai probabil era la cumpărături”, a transmis un martor.

Nu s-au înregistrat victime, din fericire. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

Recomandările pompierilor pentru prevenirea incendiilor la autoturism

În scopul evitării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iași recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri menite a le proteja viaţa, familia şi bunurile.

„Înainte de a pleca cu maşina, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului.

Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens, mergeţi imediat la un service autorizat.

Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de încins sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi eventualele bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În cazul unui eventual incendiu la un autoturism care are montată o instalaţie GPL, formaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, îndepărtaţi curioşii şi personalul neautorizat până la venirea organelor abilitate şi nu încercaţi să stingeţi focul care a cuprins autoturismul.

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate, prin lege, să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul. Asigurarea apărării comunităţilor împotriva incendiilor depinde, în mare măsură, de respectul reciproc şi buna credinţă”, potrivit ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *