Prima pagină » Titlurile zilei » „Boieroaica”din căminul groazei are la Târgu Frumos o adevărată fortăreață! Domeniul este păzit non-stop de agenții unei firme de pază

„Boieroaica”din căminul groazei are la Târgu Frumos o adevărată fortăreață! Domeniul este păzit non-stop de agenții unei firme de pază

16 iul. 2022, 02:00, 17 ,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Angajații fac, din nou, acuzații grave la adresa Gabrielei Baltag! În curtea acesteia s-ar afla un solar construit din țevile paturilor furate de la un cămin. Conducerea DGASPC Iași o ține în brațe pe directoare și aruncă toată vina pe angajați

Directoarea Complexului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, acuzată de mai mulți angajați că și-ar fi construit un solar în curte din țevi furate din cadrul instituției pe care o conduce. Aceștia povestesc că, după ce căminul de peste drum de centru a fost vandalizat, în totalitate, țevile de la toate paturile de acolo ar fi ajuns în curtea directoarei, din care și-a construit un solar. Gabriela Baltag încasează de la Direcția Generală De Asistență Sociala și Protecția Copilului Iași, un salariu anual de 73.484 de lei.

„Noi am depus sesizare și către Consiliu Județean și către conducerea DGASPC, fără ca nimeni să facă nimic. Marea doamnă director care trăiește din șpăgi a luat țevile de la paturile din cămin și a făcut un solar în curte. Căminul vechi, de peste drum de centru, a fost vandalizat, s-a furat tot din el, fără ca nimeni să facă nimic. Din țevile paturilor și-a făcut doamna Baltag solar”, a declarat Ștefan Iurea, angajat al Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos.

Boieroaica din căminul groazei de la Târgu Frumos are un adevărat domeniu

Casa „boieroaicei” de la Târgu Frumos se întinde pe o suprafață de 110 metri pătrați. Imobilul nu este unul foarte mare, însă este foarte cochet, parcă ascuns într-o curte de 1.000 de metri pătrați. Aceasta pare recent renovată. Curtea are o zonă verde imensă, cu multe flori și plante decorative. În curte se mai regăsesc și o trambulină, o piscină pentru copii, dar și un leagăn din lemn. Întreg domeniul este păzit de o firmă privată de securitate. Acest lucru se poate observa încă de la poartă, unde sunt lipte două abțipilduri cu numele firmei și este scris „Obiectiv protejat de Security Force”.

Conducerea DGASPC Iași o ține pe palme pe directoarea Gabriela Baltag

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași au precizat că ei nu au fost sesizați cu privire la acest caz și, chiar dacă ar fi știut, nu este de competența lor.

„În primul rând, acea clădire nu ne mai aparține de 2 ani. A fost dată primăriei de la Târgu Frumos. Noi nu am primit nicio sesizare, în acest sens, și, chiar dacă am fi primit, nu este de competența noastră. Organele legii se ocupă de astfel de cazuri”, a precizat Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Directorul DGASPC Iași a făcut precizări și cu privire la celelalte acuzații aduse la adresa directoarei Baltag, luându-i apărarea.

„Știm cine sunt cei care au făcut acele acuzații la adresa conducerii. Marea majoritate a salariaților își fac atribuțiile de serviciu, dar avem, într-adevăr, o problemă, pentru că și centrul este unul foarte greu, deoarece se știe care sunt categoriile de beneficiari de acolo. Toată lumea, ca să se poată rezolva problema copiilor, trebuie să își îndeplinească sarcinile de serviciu. În momentul în care un angajat nu îți îndeplinește sarcinile sau le îndeplinește defectuos, se întâmplă diferite situații neplăcute, pentru că lasă copiii fără supraveghere sau sunt abuzați emoțional de către angajați. Am trimis mai multe comisii acolo și a reieșit foarte clar faptul că angajații nu și-au îndeplinit condițiile de lucru. Concluzia a fost, la marea majoritate a salariaților, că lucrurile nu sunt chiar așa cum sunt prezentate de unele persoane de acolo. Personal, consider că ce au făcut ei este un șantaj la adresa șefei de centru, că au pus la dispoziție acele filmulețe, iar ei i le-au prezentat foarte târziu”, a adăugat Florin Ion, directorul DGASPC Iași

Centrul de la Târgul Frumos va fi închis

Complexul de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, unde sunt instituționalizați mai mulți minori, cu diferite probleme penale, va fi închis. Aceștia vor fi mutați în case de tip familial sau în asistență maternală.

„La Târgu Frumos avem un obiectiv foarte clar, închiderea acelui centru de plasament și oferirea altor alternative pentru copiii de acolo. Conform legii, nu mai avem voie să ținem un astfel de centru, cu un număr mai mare de beneficiari decât prevede legea, în acest moment. Conform legii, toate centrele care au mai mult de 12 copii trebuie închise, cu excepția celor care au în implementate contracte de finanțare de închidere. Târgu Frumos este singurul centru care, la ora actuală, nu are un contract de finanțare implementat”, a încheiat Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Comentarii
  • mai nea directorul de cind lumea functiile de conducere sint pentru barbati nu pentru femei.mai ai si la budai un exemplar

  • Iurea pune mâna si muncește nu mai ești pe timpu lui taică-tu sa faci ce vrei tu chealhane zile întregi la școala cu sfintele domnului nu-ți convine ca te pune la treaba madam Baltag bine îți face de ce nu spui la ziarist ca mergi la filmări la nunți si lipsești de la servici oare Baltag a furat mai mult decât ai furat tu de la Avicola ,să-ți fie Rușine ești un om fără caracter

  • Baltagul e o femeie corectă,a făcut averea din muncă cinstita .La ăștia nu le găsești nimic ilegal
    Ar trebui o altă revoluție
    32 de ani a îmbogățit parlamentari, senatorii, guvernele și primarii

  • Cunoaștem de ani buni declarațiile directorului atunci când trebuie sa și apere sponsorii. Noi in centre lucrăm pt toate aceste lichele care se îmbogățesc de ani de zile…suntem putini și nu avem ce ne trebuie
    Ați văzut ce mașini au la direcție? Ați văzut ce mașina și a luat Ticu? Cum era sa rămână mai prejos…ați văzut ce haine su toate fufele alea de acolo? Nu exista un regulament? Vii luxat la muncă și vorbești cu oameni după care nu au ce bea apă.sa va fie rușine,lichelelor! Șefi de centru sunt toate proastele…vezi Dumitrache, abalasei…niste analfabete care nu au știu decât să se umfle in fălci și dosuri.

  • La Baltag milițianul corupt din Tg. Frumos și cu nevasta o bețivă notorie și incompetentă pe „moșie” … furată de-a lungul timpului prin orice mijloace (politice în principal când era milițianul consilier județean din partea PDL) … cu soața pusă politic pe post, cu fiică-sa angajată în Primăria Tg. Frumos, cu buhaiul de fecior cu afaceri ilegale, cu toate afacerile și spăgile primite pe diverse căi ți împărțite mai departe … nu se sesizează NIMENI?! Pe bune, iaca cine a ajuns să ne conducă, niște analfabeți avizi de ”putere” prin mijloace josnice și corupție!

  • are gua cascata dupa poola,pt ca asa este obisnuita de la 14-15 ani ca varstatt

  • Pentru Feli...

    Da nea Gica! Stiu ca am furat de la avicola să va dau dreptul ca sa fiu liber sa filmez la nunti!

  • Oare cum de vă mai răbdă pământul lichelelor? Baltag…pe cine nu ai ars tu? Când ai să îl arzi și pe Vatamanu?

  • falconetele de militian,este un linge clanta pe unde merge,dar nici nu stie sa lege o fraza prin vorbirea pe cre o are tot tim[ul aproband oricui cu raspunsul ‘-da.da.da si tot asa.Nu a luat cuvantul o singura data la sedintele la care a participat ca un mare traseist atat la P.S.D.cat si la P.N.L..Ce sa mai spunem despre acest mizerabil si coclit de linge p-z-a.

  • După mine,potopul! Cam așa se explică! Dar ce nu știe Ion Florin…nu tu decizi ce se inchide !!!Un prieten drag! Spune mersi că ești liber! Încă!

  • Trece-ti la munca putorilor … stati manga in post , bateti copii prin centru ca nah domle altfel nu asculta si cand sunteți prinsi vai ce nedreptate !!! Putorilor

  • Baltag,diferență mare între tine și persoana care te acuză! Ăla măcar ce are de spus,spune! Dar tu ești o cu..vă ordinară care numai să dai din cap și să jâmbești ca sula știi! Apoi bârfești și arzi lumea pe la spate!Nici să legi două cuvinte nu ești în stare! Nu te uit cum m-ai ars!

  • Serios??? Pe bune??? Dacă era Caragiale așa un analfabet ca tine, ce se alegea de copiii noștri??? Îți număr măcar 10 greșeli gramaticale…! Vai de capul nostru…!

  • Băietu Iurea știe că și-a luat m*ia, pleacă acasă peste o săptămână, de asta duce campania asta de denigrare de vreo două luni. El cu tovarășii lui, a fos căc*t în cap. Iar voi de la B*I sugeți p*l* greșită.

  • M@\e a luat-o măicuța ta! Apoi a scuipat pe dușumeaua din gara unde a avut loc incidentul și apoi bomboanele de

  • Petrică, tu ești? Lasă, nu fi supărat, așa o să ai timp mai mult pentru nunți, botezuri și cumătrii. Cu toată șpaga pe care pretinzi că a luat-o madam, măcar a curățat toți bețivii, golanii și curvele leneșe de acolo.

  • Dacă Baltag a făcut curățenie acolo un grup de nemernici i-a sărit în cap! Toți bețivi,curvele și nemernicii au fost dați afară sau mutați peste drum! Acolo se simt in largul lor! Sunt primiți cu brațele deschise..doar cine se aseamănă se adună! Țineți-o tot așa DOAMNĂ! Nu vă uitați la toate gunoaiele care vă bârfesc! Iurea cred că deja din toamnă ai post bun la Judeanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *