Prima pagină » Local » Bogdan Șaramet, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” desființează acuzațiile aduse în fițuica ReporterIS, deținută de Gabriel Gachi – FOTO/ DOCUMENTE/ VIDEO

Bogdan Șaramet, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” desființează acuzațiile aduse în fițuica ReporterIS, deținută de Gabriel Gachi – FOTO/ DOCUMENTE/ VIDEO

04 ian. 2021, 11:30,
în Local

Bogdan Șaramet, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” susţine o conferinţă de presă, 4 ianuarie 2021, de la ora 11.20, la sediul unităţii medicale.

Acesta lămureşte toate aspectele cu privire la incendiul din data de 24 decembrie 2020. Directorul susţine că a fost un atac din partea unor publicații pentru care se vor aduce clarificări.

Ca urmare a articolelor apărute în unele publicaţii, precum ReporterIS şi 7est, prin care se fac niște afirmații grave cu privire la situația din Institut, niște lucruri de neinimaginat despre condițiile în care sunt ţinuţi pacienții, directorul Bogdan Șaramet le cere celor două publicaţii să aducă dovezi peste aceste afirmaţii.

În aceste momente, se aduc precizări şi se pun la dispoziție documentele care arată ca institutul a funcționat în condiţii legale.

„Din cauza infecției cu covid-19 au fost utilizate boxele ca zonă tampon. Unul este în pavilionul pentru femei și unul în pavilionul pentru bărbați”, a declarat Bogdan Șaramet, directorul de la Socola Iași.

Bogdan Șaramet: „Un control al DSP Iași a afirmat că acele boxe sunt corespunzătoare”

În acea noapte a incendiului, Raluca Prepeliță, directorul medical al institutului, a fost de gardă. Acest aspect afirmându-l chiar ea.

„Pacientul a fost percheziționat și nu au fost găsite țigări. Avea doar o sumă de bani asupra sa și chei. Bunurile au fost anterior ridicate de reprezentanții institutului și predate soției victimei”, a declarat Raluca Prepeliță, directorul medical.

„Un control din partea DSP a fost făcut pe 11 noiembrie 2020 în care spune că acele boxe sunt corespunzătoare. Acestea au fost transmise către ReporterIS şi nu au fost luate în considerare, afirmaţiile despre aceste boxe care au apărut au fost doar neadevăruri.

Au fost și înainte din partea aceleași publicaţii şi alte acuzaţii cu privire la activitatea mea. Eu pot aduce dovezi pentru a-mi susține afirmațiile, autorul acelor articole, Gabriel Gachi, nu va putea să facă acest lucru”, a declarat directorul Șaramet.

De-a lungul timpului, publicaţiile au declarat că Bogdan Șaramet nu are experienţa în domeniu.

De asemenea, din cauza unei serii de contracte de publicitate reziliate cu Bună Dimineața Iași și 7 est au apărut informații grave și nefondate despre institut, susține directorul.

„Aceste contracte de publicitate pot fi puse la dispoziţie ca dovezi”, a declarat Bogdan Șaramet.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, în noaptea de Crăciun. Un pacient de 33 de ani a murit

Reamintim faptul că un incendiu a avut loc în noaptea de joi spre vineri, 25 decembrie 2020, la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, cu degajari de fum pe hol, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic au intervenit la fața locului de urgență, după ce evenimentul tragic a fost anunțat la numărul unic de urgență 112.

Cei 18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale au fost evacuați din pavilionul 1 bărbați, iar un bărbat în vârstă de 33 ani, semiconștient, prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, după ce o saltea de pat a ars.

După efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat, la ora 06:00, din nefericire.

La ora 04.00 incendiul a fost lichidat. Pompierii susțin faptul că, cel mai probabil, cauza incendiului a fost fumatul.

„Incendiul a fost anunțat la ora 03.05, la Spitalul de Psihiatrie «Socola» Iași, cu degajări de fum pe hol. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic. A fost găsită o victimă, la Pavilionul 1 bărbați. Au fost evacuași 18 pacienți care nu prezentau afecșiuni medicale iar a 19-a persoană, un bărbat, în vârstă de 33 ani, era semiconștientă și prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice. A ars o saltea de pat. La ora 04.00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 06.00. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul“, au declarat reprezentanții ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *