Prima pagină » Actualitate » Bogdan Despescu, după demisia șefului Poliției Române: „A avut la bază o anumită analiză pe care şi-a făcut-o dumnealui!“

Bogdan Despescu, după demisia șefului Poliției Române: „A avut la bază o anumită analiză pe care şi-a făcut-o dumnealui!“

02 sept. 2020, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a declarat după demisia șefului Poliției române, Liviu Vasilescu, faptul că acesta a luat decizia după o analiză făcută de acesta.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul Vasilescu. Decizia a luat-o dumnealui. Domnul Vasilescu a luat o decizie pe care şi-a asumat-o şi a avut la bază o anumită analiză pe care şi-a făcut-o dumnealui”, a afirmat Bogdan Despescu.

Bogdan Despescu, după demisia șefului Poliției Române: „Fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv“

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a evitat să răspundă la întrebarea dacă el s-ar fi întâlnit noaptea cu interlopii, dacă era şeful Poliţiei.

Bogdan Despescu a precizat că „fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv şi a ţinut de operaţiunea care a fost în desfăşurare în acel moment“.

Întrebat în legătură cu transferarea adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita chiar în ziua demisiei şefului Poliţiei, Despescu a răspuns: „Este o decizie a Inspectoratului General al Poliţiei Române”.

Bogdan Despescu a evitat să răspundă la întrebarea dacă Radu Gavriş ar fi fost pedepsit pentru că ar fi dat informaţii în legătură cu întâlnirea cu interlopii.

„Este o întrebare la care trebuie să răspundă IGPR”, a spus expeditiv Bogdan Despescu.

Și-a anunțat demisia într-o conferință de presă

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie.

Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române în valoare de zeci de milioane de euro.

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritatea profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor.

Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor.

În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca, de astăzi, să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, a spus Liviu Vasilescu.

Demisia lui Liviu Vasilescu vine în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

„Pedeapsă“ pentru Radu Gavriș

De asemenea, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative. Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Surse din poliție susțin că Radu Gavriș a fost cel care a dat presei imaginile cu întâlnirea dintre interlopi și Liviu Vasilescu, tocmai pentru a-l discredita pe acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *