Prima pagină » Local » Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, este fiul unui fost șef din SRI cu legături în Iași! Cu cât închiriază Emil Boc terenul pentru cel mai mare festival din țară

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, este fiul unui fost șef din SRI cu legături în Iași! Cu cât închiriază Emil Boc terenul pentru cel mai mare festival din țară

11 aug. 2023, 06:48, 14 ,
în Local

Bogdan Buta este fondatorul UNTOLD și puțină lume știe că el este fiul unui fost șef din SRI. Ba mai mult, presa locală a arătat că terenul pe care se organizează cel mai mare festival din țară este închiriat de Emil Boc prin Primăria Cluj la un preț mai mult decât convenabil.

UNTOLD 2023 a fost intens dezbătut în spaţiul public după ce Gheboasă a iscat un scandal cântând pe scenă mai multe melodii care conțineau versuri vulgare. Artistul a fost amendat, dar reală problemă este cea în care, în cadrul festivalului, au intrat minori care nu aveau ce să caute. Întrebările sunt multe. Cum de s-a permis accesul minorilor de 14-15 ani într-o locație în care se consuma alcool, existau reclame la jocuri de noroc sau se promova consumul de tutun. Există o protecție a statului român pentru acest eveniment?

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, fiul unui fost șef din SRI

Bogdan Buta este unul dintre fondatorii UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivale din lume, dar legăturile sale cu serviciile sunt evidente. Bogdan Buta este fiul fostului șef SRI din Aiud. Bogdan Buta s-a născut în Iași unde mama sa a terminat o facultate. În Iași s-au cunoscut și părinții lui care au decis, atunci când avea doar 1 an să se mute în Oradea:

” Mama mea e născută în Beiuş, crescută în Oradea şi a terminat facultatea la Iaşi, unde l-a cunoscut pe tatăl meu şi unde am apărut eu pe lume” spunea Bogdan Buta în urmă cu câțiva ani.

Buta Bogdan a fost încă de pe vremea studenții un anteprenor cu succes și foarte implicat în viața studențească. A fost președinte al Organizației Studenților din Universitatea Tehnică (OSUŢ) din Cluj-Napoca, vicepreședinte al ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) și lider, între 2008 și 2012, al Consorțiului Organizațiilor Studențești (COS). Acesta a avut mai multe afaceri foarte interesante de care presa locală din Cluj a vorbit de-a lungul anilor.

În altă ordine de idei, jurnalistul Liviu Alexa a explicat faptul că tot parcul s-a închiriat cu 0,4 lei pe metru păstrat. Liviu Alexa a spus că în realitate Clujul nu câștigă ceva din organizarea festivalului UNTOLD și că Bogdan Buta este un apropiat al primarului Emil Boc.

Primăria Cluj a organizat pe banii ei prima ediție de UNTOLD

Un alt lucru foarte interesant este faptul că prima ediția a UNTOLD a fost organizată din banii Primăriei Cluj. Federația Share, un conglomerat de ONG-uri finanțate de Primăria Cluj a organizat în 2015 festivalul UNTOLD. Acest lucru nu ar fi, la prima vedere o mare problemă doar că brandul UNTOLD nu era deținut de Federația Share.

În 3 decembrie 2014, Consiliul Local Cluj-Napocă alocă Federației Share 1,8 milioane de lei (circa 400.000 de euro), pentru „rezervarea artiștilor internaționali principali pentru programul 2015”. Numele Untold nu apare în Hotărârea de Consiliu. În 22 decembrie, Bogdan Buta depune la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii Untold pe numele său.

Abia în 5 ianuarie 2015 este anunțat numele evenimentului care-i cuprinde pe faimoșii DJ: Untold. Acest brand era în proprietatea lui Bogdan Buta, fiul unui șef SRI cu legături în Iași. Așadar, UNTOLD, evenimentul care a creat un scandal în 2023  ar putea avea legături politice și în servicii în tot acest context. Trebuie precizat că an de an la UNTOLD participă șefi din servicii, miniștri și alte personalități politice.

 

 

Comentarii
  • ne am saturat de fii si ffiice de fostie din servicii………….. ia mai stati bre acasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Extraordinar! Bravo lui! Și, care-i știrea? …..Să se facă și la iași !!!

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Felicitari Bogdan
    Sugeti-l
    Atat puteti, daca puteti

  • BAI,CE STIRE !
    SI BUNICA ERA FATA MARE ….,ATI SPART BRAKING NEWS….!

  • WOW ,MOR DE RAS , NEVERSEA DE LA C-TA ESTE SI ASTA FACUT DE EUL NEPTUN ,CARE SI EL ERA FIUL LUI ZEUS ,CARE SI EL IU DE SECURIST CU BUNICA IN CIA SI MAI6….!

  • bufonul de la ateneu!

    deci,,,,,sri controleaza tot!!! cum sa se legalizeze trufandalele?

  • Tipic romanesc, O R I G I N A L. Daca cineva securist, baron local, tigan, student, om de rand sau oricine aduce Romania pe buzele tuturor europenilor si face ceva extraordinar pentru tinerii de azi lipsiti de alternative, depresivi si anxiosi, trebuie exterminat, trebuie cautat si in fund cu lupa de uni „agenti de presa” daca rahatul acestuia nu contine ceve ce i-ar deranja. R U S I N E frustratilor, imbecililor, oligofrenilor. Acolo au cantat 320 de artisti din care doar 3 au avut derapaje oare cei dintre voi care montesc si propaga newsfake nu ar trebui pedepsiti la fel ??? EU ca parinte mi-am dat acordul in scris ca, copilul meu sa participe la acest eveniment cultural. Suferiti profund ca tati si mamele voastre nu au fost securisti si ca nu ati putut ajunge la acest nivel pentru ca aveti doar gura nu si creer ???? Nu a fost nimeni obligat sa participe la acest eveniment si mai ales la acea scena mai erau inca 6. Voi cei care protejati minorii si deschideti pliscul fara ratiune de ce nu ati fost acolo langa minori ca sa-i mutati la alte scene ???? DE ce ?? Pentru ca sa va ca….ti pe un eveniment care a adus Romania pe buzele tuturor. Mai aveti tupeul jegos ca Romania nu va ofera nimic. Cand va ofera ceva sigur sunt securisti. Acest baiat a oferit Romaniei ce a oferit si Simona Halep sau Hagi ne-a adus in atentia mondiala. Voi ce ati facut inafara de faptul ca ati improscat cu ra…at la fel ca si mentorul vostru CTP……. RUSINE VOUA

  • Băi frate, bețivul de alexa nu e sănătos dacă nu-și improașcă ZILNIC orașui cu noroi! Alcoolicul și eternul candidat la Primăria Cluj-Napoca, nu ia niciodată mai mult de 1% din voturi iar asta-l oftică devenind deja caz patologic.

  • Nu te uita ce vorbește, ci CINE vorbește….alcoolicul alexa care nu poate intelege de ce la fiecare alegeri ptr șe3fia primăriei nu ia mai muklt de 1% din sufragii. Un bețiv ordinar.

  • Alexa nu este născut în Cluj .

  • Face foarte bine ceea ce face,bravo lui și echipei.Daca s.ar implica și la Iași ar fi binevenit,ar acoperi toate extremitățile României.👍🙌

  • Era de asteptat ca asemenea deschidere a comunitatii la nivel politic-social nu se facea pentru oricine, oricat de anteprenor si abil ar fi fost in a aduce nume mari la DJ-uiala. Ce sa mai zic de organizarea primei editii pe bani publici. Securitatea inca controleaza cam tot ce (se) misca, prin legaturi nevazute muritorilor de rand. Am lucrat si eu intr-o mare corporatie si marii mahari la conducerea locala, romani, erau cam de varsta cam inaintata si ce sa vezi, fosti securisti, mi-a zis sefa de la HR. Dupa asta nu m-am mai mirat cum au ajuns acolo,.

  • sa i afle adresa lu asta si sa i ia seifu ca sigur e ceva in el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *