Prima pagină » Radio » Actualitate » Boala rară de care suferă Cabral și pe care a moștenit-o și fiica lui: „E vorba de o… nelinişte”

Boala rară de care suferă Cabral și pe care a moștenit-o și fiica lui: „E vorba de o… nelinişte”

27 iun. 2022, 14:08,
în Radio

Recent, s-a aflat că boala rară de care suferă Cabral Ibacka a fost moștenită și de către fiica lui din cea de-a căsătorie, Namiko. Prezentatorul TV recunoaște că și-a descoperit această problemă încă din copilărie, însă a învățat să trăiască cu ea. În cazul lui Cabral, mama acestuia și-a dat seama de afecțiune când încerca să-l adoarmă.

Cabral este unul dintre cei mai iubiți oameni de televiziune din România. Acesta a atras atenția publicului datorită profesionalismului de care a dat dovadă de-a lungul anilor, dar și a umorului pe care l-a exprimat mereu când a avut ocazia. Recent, acesta a vorbit despre o afecțiune rară de care suferă. El susține că problema a fost moștenită inclusiv de fetița lui, Namiko.

Vedeta de la ProTV a vorbit recent despre o problemă de sănătate pe care o are. Acesta susține că a observat afecțiunea încă din copilărie, iar din acel moment a învățat să trăiască cu ea. Mai mult decât atât, Cabral a sesizat că și fiica din cea de-a doua căsătorie îl moștenește. Este vorba de o afecţiune neurologică, Willis-Ekbom. Dar iată cum se manifestă problema pe care o are prezentatorul TV!

Boala rară de care suferă Cabral și fiica lui

Acesta a explicat modul în care se manifestă sindromul picioarelor neliniștite. Se pare că în copilărie, Cabral a avut mult de suferit din cauza acestei afecțiuni. Vedeta TV a spus, mai exact, că simte căldură sau frig în talpa picioarelor, iar acest lucru îl face să se miște mai mult decât și-ar dori.

„Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. Cum se manifestă? În mai multe feluri. E vorba de o… nelinişte pe care o au propriile picioare. Efectiv nu găseşti confortul decât dacă tot frichineşti labele picioarelor, le freci ba între ele, ba de pat, ba de aşternuturi”, a povestit Cabral pe rețelele de socializare.

Ba mai mult, el susține că există persoane la care afecțiunea se manifestă cu mâncărimi. El nu a trecut prin astfel de situații și nu consideră sindromul o problemă extrem de gravă.

„Uneori e cu senzaţie de cald la picioare. Alteori cu senzaţie de rece. Nu e cu mâncărime, dar am auzit că are şi manifestarea asta la unii. Pe alţii îi şi înţeapă. Mai sunt cazuri când şi amorţesc picioarele. Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta”, a continuat el.

Vedeta a suferit în copilărie din cauza acestei probleme

Cabral a povestit că în copilărie mama lui a observat că are această problemă în momentul în care îl punea să doarmă. Pentru acest lucru, el a avut de suferit din cauza certurilor pe care le primea de la aceasta.

„De cele mai multe ori te lasă în pace după vreo oră, aşa. Şi revin la ideea de mai sus: ai mei au înţeles devreme că e cu defect la băiat – şi ăsta s-a dovedit a fi cel mai mic – şi nu m-au mai certat. Dar în alte cazuri am fost apostrofat, pentru că atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi”, a mai spus el.

El a punctat faptul că afecțiunea de care suferă nu s-a manifestat într-un mod grav la el, însă există oameni care au cu adevărat de suferit din punct de vedere profesional din această cauză.

„Ăsta cred că a fost în cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitaţiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta, pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc.”, a încheiat Cabral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`