Prima pagină » Cancan » Boala de care suferă Arnold Schwarzenegger! După zeci de ani a recunoscut

Boala de care suferă Arnold Schwarzenegger! După zeci de ani a recunoscut

09 aug. 2023, 15:27,
BZI.ro, în Cancan
Arnold Schwarzenegger a vorbit despre boala de care suferă, actorul recunoscând acest lucru după zeci de ani. Afecțiunea i-a apărut în perioada copilăriei și i-ar fi provocat numeroase probleme în anii ce au trecut.
Arnold Schwarzenegger este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, jucând în zeci de filme vizionate de sute de milioane de oameni din întreaga lume. De origine austriac, actorul în vârstă de 76 de ani a devenit celebru după ce a câștigat un faimos concurs de culturism.

Ce boală are Arnold Schwarzenegger?

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Arnold Schwarzenegger a recunoscut că suferă din copilărie de o boală care i-a cauzat numeroase probleme. Acesta a vorbit despre faptul că nu este grozav în toate și că dislexia i-a cauzat numeroase probleme mai ales în adolescență și în școala generală. Actorul a mărturisit că era supus unor măsuri de corecție în Austria, în anii 50 când, pentru că citea extrem de greoi, era bătut cu rigla:
“Aș putea să vă spun că sunt grozav la toate, dar aș minți. iată secretul meu: citesc îngrozitor. Nu se vorbea despre dificultăți de învățare în Austria anilor ’50, așa că, de cele mai multe ori, când mi se cerea să citesc cu voce tare în clasă, se producea dezastrul și eram lovit cu rigla. Dar acum știu că sunt dislexic”, a spus actorul într-o postare pe Facebook.
Problemele s-au răsfrânt chiar și pe platoul de filmare când actorul a trebuit să facă eforturi uriașe pentru a citit scenariile de filme. Acesta le citea cu mult timp înainte și se pregătea intens atunci când trebuia să țină un discurs. Actorul a mărturisit că scenariile sunt citite cu luni înainte de începerea filmării, citindu-le până le memora.

Ce este dislexia, boala de care suferă Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger suferă de dislexie, o boală care pune mari dificultăți la citit.   O serie întreagă de simptome ne pot duce cu gândul la diagnosticul de dislexie: copilul confunda literele cu cifrele; are dificultăţi în a scrie de la tablă sau în a copia din carte; scrisul este dezordonat; îşi aminteşte cu greu conţinutul unui film sau al unei cărţi, chiar dacă sunt printre preferatele lui; manifestă lipsa de coordonare şi se adaptează cu greu la jocurile ce presupun organizare; nu percepe corect ritmul muzicii; memorează şi înţelege cu greu ceea ce i se spune; cere des să îi fie repetata cerinţa; pronunţia este defectuoasă; îşi găseşte greu cuvintele pentru a se exprima;
Nu există un tratament pentru dislexie, iar din această cauză, majoritatea copiilor diagnosticați cu această difuncție devin deprimaţi şi îşi pierd încrederea în sine.
Lăsând la o parte că Arnold Schwarzenegger suferă de dislexie, lista persoanelor de la Hollywood care au recunoscut acest lucru este una foarte mare:  Whoopi Goldberg, Jay Leno, Sir Anthony Hopkins, Kiera Knightley, cântăreaţa şi actriţa Cher, Tom Cruise sau Orlando Bloom. Așadar, dislexia, așa cum a dovedit acești actori și Arnold Schwarzenegger, nu te poate împiedica să-ți urmezi visul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *